Το σχόλιο της ημέρας: Κουβαρνταλίκια!

Το σχόλιο της ημέρας: Κουβαρνταλίκια!

Διάβαζα από την Πρόσκληση του Δημοτικού Συμβουλίου τα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης που πρόκειται να συζητηθούν και δεν πίστευα στα μάτια μου! Γιατί μεταξύ 28 συνολικά θεμάτων που θα συζητηθούν, περιλαμβάνεται και ο “ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ” (είναι το Νο 3 της Η.Δ.), όπου επί λέξη αναφέρεται:

“ΘΕΜΑ 3ο: Ενημέρωση-συζήτηση-προτάσεις για το Σχέδιο Νόμου «Μεταρρύθμιση του θεσμικού πλαισίου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης – Εμβάθυνση της Δημοκρατίας-Ενίσχυση της Συμμετοχής – Βελτίωση της οικονομικής και αναπτυξιακής λειτουργίας των ΟΤΑ ( Πρόγραμμα «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ»).
Εισηγητής: Κων/νος Δρακονταειδής, Δήμαρχος”

Για να καταλάβει κανείς περί τίνος πρόκειται το συγκεκριμένο σχέδιο νόμου αποτελείται μόνο από …324 σελίδες και αφορά τον νόμο που θα αντικαταστήσει σε πολλά τον σημερινό “Καλλικράτη”,  μεταξύ των οποίων και τις μεγάλες αλλαγές που προαναγγέλθηκαν για τις δημοτικές εκλογές!

Και αναρωτιέται κάθε ταλαίπωρος δημότης που τυχαίνει να διαθέτει τον κοινό νου: “Δεν μπορεί, πλάκα μας κάνουν”.  Τέτοια κουβαρνταλίκια για ένα τέτοιας έκτασης και σπουδαιότητας θέμα, το οποίο για να συζητηθεί στοιχειωδώς είναι αμφίβολο αν επαρκεί μια ολόκληρη συνεδρίαση, ξεπερνά ακόμη και τις εμπνεύσεις αυτής της δημοτικής μας Αρχής! Αφήστε πως με δεδομένο ότι εισηγητής θα είναι ο δήμαρχος, ο οποίος με την συνήθη μακρυγορία που τον διακρίνει, είναι αμφίβολο αν θα προφτάσει κι ο ίδιος να ολοκληρώσει την εισήγησή του!

Εκτός κι αν ο σκοπός είναι ακριβώς αυτός: Να μην γίνει δυνατόν να μιλήσει κανένας άλλος…

ο Σχολιαστής

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *