Κουτοπονηριές Νο 2

Κουτοπονηριές Νο 2

Του ΝΙΚΟΥ ΓΑΖΗ

Ξαναγράψαμε για προηγούμενες «κουτοπονηριές» της δημοτικής μας Αρχής, σχετικά με την κατολίσθηση στο νταμάρι και τα παρεπόμενά της, (βλπ. www.fortsalefkada.gr/epikairotita/73166/), γι αυτό και επιβάλλεται σε τούτο το σχόλιο να υπάρξει διάκριση,  οπότε το ονομάζουμε «κουτοπονηριές Νο2».

Πονηρή θεωρούμε την απόπειρα του δημάρχου να καταστήσει συνυπεύθυνη την αντιπολίτευση του Δημοτικού Συμβουλίου κι έτσι να μοιραστεί μαζί της τόσο την ευθύνη όσο και το πολιτικό κόστος της απόφασης του, για το κλείσιμο του δρόμου Απόλπαινα-Τσουκαλάδες και για την μεταφορά όλης της κίνησης προς Άγιο Νικήτα και τις δυτικές παραλίες, μέσα απ΄ το Φρύνι! Και κουτοπόνηρη θεωρούμε την μεθόδευση που ακολούθησε προκειμένου να ευδοκιμήσει αυτή του η απόπειρα, που επικαλέστηκε δηλαδή το άρθρο 52 του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, ότι με βάση αυτό τάχα, το Δημοτικό Συμβούλιο είναι το αρμόδιο όργανο για να πάρει την σχετική απόφαση.

Παρέλειψε βέβαια ο δήμαρχος να αναφέρει  και την   επόμενη παράγραφο του άρθρου, απ΄ το οποίο προκύπτει  πως η αρμοδιότητα αυτή (του Δημοτικού ή Νομαρχιακού Συμβουλίου) έχει να κάνει με την γενικότερη διαχείριση της κυκλοφορίας και όχι με την αντιμετώπιση εκτάκτων ζημιών ή κινδύνων, όπως είναι η συγκεκριμένη περίπτωση.

Δυστυχώς όμως για τον αιρετό, για μια ακόμη φορά βρήκε απέναντί του  τον επικεφαλής της δημοτικής παράταξης  “Δίαυλος” Κώστα Γρηγόρη, ο οποίος διαβασμένος ως συνήθως, αποκάλυψε την επόμενη παράγραφο του κώδικα και κατ΄ επέκταση την δημαρχιακή πονηρή μεθόδευση.  Βέβαια όλες οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης είχαν ήδη αρνηθεί  για διάφορους λόγους να συντονιστούν και να την ψηφίσουν, πριν ακόμα μιλήσει σχετικά ο κ. Γρηγόρης… Οπότε  κατέληξε άνθρακες ο θησαυρός της δημαρχιακής απόπειρας κι έτσι υποχρεώθηκε  να αρκεστεί μόνο στις ψήφους της παράταξής του.

Όμως κέρδισε κάτι ο αιρετός: Γιατί μπορεί μεν το πολιτικό κόστος να μην το γλίτωσε, όμως έτσι πέτυχε να μεταβιβάσει την όποια (νομική) ευθύνη -για ότι ενδεχομένως προκύψει στο μέλλον- στους συμβούλους του, οι οποίοι  πήραν την σχετική απόφαση!

Τελικά, κάτι είναι κι αυτό…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *