ΝΟΔΕ Ν.Δ. ΛΕΥΚΑΔΑΣ: Έργο κυβερνήσεων Κ. Καραμανλή και Α, Σαμαρά η ΜΟΠΑΚ

ΝΟΔΕ Ν.Δ. ΛΕΥΚΑΔΑΣ: Έργο κυβερνήσεων Κ. Καραμανλή και Α, Σαμαρά η ΜΟΠΑΚ

Λευκάδα, Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2018

 

 

Μονάδα προεπεξεργασίας Απορριμάτων και Κομποστοποίησης, ΜΟ.Π.Α.Κ.

Έργο κυβερνήσεων Κ. Καραμανλή και Α. Σαμαρά

Η παράταξη του Δημάρχου Κωνσταντίνου Δρακονταειδή, που σήμερα περηφανεύεται για την επίλυση του θέματος των απορριμμάτων, υπήρξε διαχρονικά αρνητική στο έργο καταψηφίζοντας μάλιστα με αστεία σκεπτικά τις αποφάσεις των προηγούμενων δημοτικών συμβουλίων.

 

Τους υπενθυμίζουμε ότι με κυβέρνηση Κώστα Καραμανλή, βουλευτή τότε τον κ. Θ. Σολδάτο και δήμαρχο τον κ. Β. Φέτση, χωροθετήθηκε το Εργοστάσιο Επεξεργασίας Απορριμμάτων Δήμου Λευκάδας, εντός της έκτασης του  Βιολογικού Δ. Λευκάδας, και ξεκίνησαν οι μελέτες  για την προέγκριση των περιβαλλοντικών όρων του έργου.

Με την αλλαγή της Κυβέρνησης τον Οκτώβριο του 2009 το έργο παγώνει και ουσιαστικά εγκαταλείπεται.

 

Με την νέα κυβέρνηση Σαμαρά που προκύπτει το 2012, και την επανεκλογή του κ. Θ. Σολδάτου ως βουλευτή, επανεκκινείται ουσιαστικά τότε, η προσπάθεια για το έργο.

Γίνεται επικαιροποίηση  προηγούμενων μελετών, εκπονούνται νέες μελέτες  και μετά από διαρκή διετή ζύμωση και συνεργασία με τους αρμόδιους υπουργούς, ανακοινώνεται η υπογραφή της απόφασης ένταξης του έργου στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Περιβάλλον – Αειφόρος Ανάπτυξη» με κωδικό MIS 448249 και προϋπολογισμό 5.994.564€.

 

Εκ των γεγονότων αποδεικνύεται, βάση και της επισυναπτόμενης απόφασης από τη ΔΙΑΥΓΕΙΑ 25.7.2014, ότι το έργο έτρεξε και πήρε κωδικό κατά τη διάρκεια των κυβερνήσεων Κ. Καραμανλή και Α. Σαμαρά.

 

Η σημερινή Δημοτική Αρχή με την αδράνεια της, δεν αξιοποίησε τα διαθέσιμα για τον δεματοποιητή χρήματα και κατέληξε να χάσει τις προθεσμίες για την χρηματοδότηση, με αποτέλεσμα να περάσει ως έργο γέφυρα από προηγούμενο πρόγραμμα (με δεσμευμένα τα χρήματα του 2014), καθυστερώντας 4 σχεδόν ολόκληρα χρόνια.

 

Όποιος λοιπόν έχει το θράσος, τα έργα που πρώτα πολεμάει, να τα εμφανίζει στη συνέχεια ως δικά του, θα πρέπει να έχει και το πολιτικό θάρρος να αναγνωρίζει τη θετική προσφορά όλων των προηγούμενων που δούλεψαν επιτυχώς, προκειμένου το έργο να φτάσει σε τελικό στάδιο, το οποίο διαχειρίζεται η σημερινή Δημοτική Αρχή.

 

Γραφείο Τύπου Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής

Νέας Δημοκρατίας Λευκάδας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *