Απάντηση Ανδρέα Γεωργάκη στον Αντιπεριφερειάρχη

Απάντηση Ανδρέα Γεωργάκη στον Αντιπεριφερειάρχη

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΝΔΡΕΑ ΓΕΩΡΓΑΚΗ  ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΜΜΟΓΛΩΣΣΑ

.Κύριε Αντιπεριφερειάρχη,
δεν θα έμπαινα καν στον κόπο να σας απαντήσω για αυτά που μας καταλογίζετε σχετικά με τα δημοσιεύματα για την κατάντια της Αμμόγλωσσας, γιατί την απάντηση την παίρνετε καθημερινά από όλους αυτούς τους ανθρώπους που  εσείς  ονομάζετε ακίνητους  του καναπέ, που άλλη δουλειά δεν έχουν παρά να σχολιάζουν ότι κινείται και μη, όπως λέτε…. Εμπρός λοιπόν ας τους φιμώσουμε όλους αυτούς που τολμούν και δεν ντρέπονται να πουν την άποψη τους, σαν άνθρωποι ελεύθεροι που ψηφίζουν και κυρίως πληρώνουν τα τόσα  εκατομμύρια για να παραλάβουν  έργα ντροπής, όπως η Αμμόγλωσσα που την καταντήσετε σαν μη πω τι, και έχετε και το θράσος να απαντάτε κατ’ αυτό τον τρόπο ενώ θάπρεπε τουλάχιστον για αρχή να ζητήσετε μια συγνώμη….
  Μάθετε λοιπόν κύριε, ότι οι άνθρωποι του καναπέ, οι ακίνητοι,  που κατά την γνώμη σας δεν θάπρεπε να εκφέρουν άποψη για τίποτα απολύτως , είναι αυτοί που σύσσωμοι έχουν καταδικάσει τα γραφόμενα σας  και δεν έχει βρεθεί κανένας Λευκαδίτης που να μην έχει φρίξει με αυτά που ακούει να λέτε…κι όχι μόνο εσείς,
 αλλά και το συνάφι σας, που  ανεξέλεγκτο  εξαπολύει κατηγορίες στους αθώους πολίτες ότι δήθεν έπρεπε να μάθουν τα ονόματα και τις διευθύνσεις των υπεύθυνων και να τα δημοσιεύσουν, ότι δεν είστε εσείς αυτοί που το ξεκίνησαν αυτό το έργο και να μην σας κατηγορούμε, ότι πρέπει να παραδεχτούμε ντε και καλά ότι φταίνε οι προηγούμενοι  και άλλες τέτοιες ανοησίες… Κι όλα αυτά κύριε αντιπεριφερειάρχη γραμμένα  από εσάς και το επιτελείο σας, που κατακλύζει το facebook,  με μοναδικό μέσο ( οποία έκπληξις) ένα πληκτρολόγιο και  έναν καναπέ….εδώ γελάμε που λέει κι ένας κατά τα άλλα  συμπαθής ακόλουθος σας…
Αν υπάρχει ένας τρόπος να εκφράσουμε την αηδία μας προς αυτό που προσβάλλει την νοημοσύνη μας αλλά και την αισθητκή μας,  είτε αυτό λέγεται πληκτρολόγιο,  είτε λέγεται ντουντούκα,  να είστε βέβαιος ότι θα το χρησιμοποιήσουμε…δεν θα μας φιμώσετε κιόλας!
Επίσης σαν γιατρός που είμαι,  να σας επιστήσω και την προσοχή σε ένα ακόμα άκομψο σημείο της απάντησης σας που μας δώσατε,  που εμμέσως πλην σαφώς ειρωνεύεστε τον κόσμο για την γκάμα των απόψεων  του,  που όπως χαρακτηριστικά λέτε,  ασχολείται από¨ εγχειρήσεις καρδιάς, μέχρι το πέταγμα των φλαμίνγκο στο Ιβάρι¨…εγώ επαναλαμβάνω σαν γιατρός κι από λόγους ευθιξίας, που προφανώς εσείς δεν δείξατε την ανάλογη, θα σταθώ λίγο στο θέμα της εγχείρησης της καρδιάς που ενδεχομένως  φαντάζομαι, εννοούσατε την πρόσφατη περιπέτεια της μικρούλας συντοπίτισσας μας και την ταλαιπωρία που πέρασε και περνάει η οικογένεια της..Πόσο χοντροκομμένο είναι αυτό εκ μέρους σας κύριε αντιπεριφερειάρχη, αλήθεια, δεν σας ήρθε στο μυαλό κάτι άλλο να γράψετε εκτός απ’ αυτό, έπρεπε δηλαδή να εστιάσετε σε ένα τόσο λεπτό θέμα υγείας ενός ανθρώπου που υποφέρει για να δώσετε υπόσταση και σοβαρότητα  στην απάντηση σας? Τι να πω? Ντροπή και θλίψη μου προκαλεί αυτό.
 
Μας κατηγορείτε και μας λέτε πού ήμαστε  κατά την εξέλιξη του έργου, και γιατί  δεν μιλάγαμε τότε, εάν αναφέρεστε  και σε  μένα προσωπικά να σας πληροφορήσω, όπως πολύ καλά ξέρετε ίσως, ότι ήμουν πολύ συχνά  εκεί και έβλεπα να συντελείται ένα έγκλημα.. ενώ βρισκόμουν από την πίσω πλευρά των καμπίνων όμως, ως κολυμβητής, γιατι δεν ειχα την δυνατότητα από αλλού. Η είσοδος στο εργοτάξιο  ήταν κλειστή για τους πολίτες…πώς περιμένετε λοιπόν από μας να δούμε και να επέμβουμε στο έργο αυτό, όταν μας απαγορευόταν η είσοδος….Το  ερώτημα είναι, και σε  αυτό πρέπει να απαντήσετε, εσείς όλοι πού ήσαστε τότε? Δεν το βλέπατε όλο αυτό το αίσχος? Πατήσατε ποτέ το πόδι σας εκεί, έστω κάποιος από σας να σταματήσει αυτή την εγκληματική παρέμβαση σε μιά από τις ωραιότερες παραλίες που διαθέτει το νησί μας κατά την διάρκεια της εκτέλεσης του έργου και στο τέλος του? ..Γιατί  κυριολεκτικά η Αμμόγλωσσα εκτελέστηκε!!!
Αλήθεια κύριε αντιπεριφερειάρχη η μελέτη προέβλεπε και  το μπάζωμα της Αμμόγλωσσας με τον σωρό από τις πέτρες σπαστήρα, που τις πήρε και τις σήκωσε η θάλασσα σαν ελαφρόπετρες,  ή τις βάλανε εκεί μετά, γιατί τους περίσσεψαν και δεν είχανε τι να τις κάνουνε??
Κι όταν λέτε θα γίνει αποκατάσταση της περιοχής, πώς το εννοείτε δηλαδή, γιατί αποκατάσταση σημαίνει επαναφορά του τοπίου στην πρότερη μορφή του, όπως το ξέραμε,  όχι στέλνουμε τρία φορτηγά και δυο γερανούς, καθαρίζουμε την παραλία απο τις πέτρες,  τις  μαζεύουμε, τις σκεπάζουμε με άμμο, σαν τις γάτες που τα θάβουν, ρίχνουμε  λίγη στάχτη στα μάτια του κόσμου, κατακλύζουμε με αλαλαγμούς διθυραμβικούς το διαδίκτυο κράζοντας με υπερηφάνεια το απέραντο κατόρθωμα μας και μετά γυρνάμε κατάκοποι στον καναπέ μας για να διαβάσουμε τα σχόλια του κόσμου , ε?
Κι αν δεν μας αρέσουν τα σχόλια του κόσμου που ωρύεται για τα αυτονόητα, τους κατηγοριοποιούμε σε τεμπέληδες ακίνητους καναπεδάτους, που έχουν και γνώμη επί παντός επιστητού. Για φαντάσου!!! Γελάνε και οι πέτρες της Αμμόγλωσσας για να χρησιμοποιήσω και μια δική σας φράση…..
Τελειώνοντας κύριε αντιπεριφερειάρχη μου, να σας πω, ότι, δεν αναζητώ κανέναν ρόλο στην μικρή μας
 κοινωνία όπως την λέτε, γιατί έχω ήδη ένα ρόλο,  που με αυτόν πορεύομαι χρόνια τώρα και με αυτόν με γνωρίζουν οι άνθρωποι που συναναστρέφομαι και με αποδέχονται. Το ότι διαμαρτύρομαι για τα κακώς κείμενα,  είναι ηλίου φαεινότερο ότι αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα κάθε σκεφτόμενου ανθρώπου σε καιρό δημοκρατίας να το εξασκεί ..
Επίσης να προσθέσω ότι η γενική εικόνα της Αμμόγλωσσας είναι απογοητευτική, είναι ανεπίτρεπτο στην προσπαθειά σου να βελτιώσεις κάτι, να καταλήγεις να το ρημάζεις, γιατί αυτό έγινε εκεί, η περιοχή ρημάχτηκε για τα καλά και εσείς που είστε πλέον τώρα στην εξουσία, και επομένως οι νέοι υπεύθυνοι για το τελείωμα της μελέτης, που άρχισε ..επι Τρικούπη, αφού το θέλετε έτσι, είστε υποχρεωμένοι να δώσετε μια λύση. Αρκετά με τις υπεκφυγές και την έλλειψη ευθυνών, αρκετά με την κοροιδία και τις αστείες δικαιολογίες. Απευθύνεστε σε ενήλικους ανθρώπους με μυαλό και ας μην υποβιβάζετε άλλο την νοημοσύνη τους…, Κάντε αυτό για το οποίο ταχθήκατε, αντιδράστε και δράστε, σταματήστε να κατηγορείτε τον κόσμο που τον θέλετε να γυρνάει απο γραφείο σε γραφείο και να ελέγχει τα έργα σας, ( πού ξανακούστηκε αυτό?),  κουνηθείτε λίγο απο τις καρέκλες και τους καναπέδες σας  και επιτέλους αφήστε λίγο το πληκτρολόγιο ..τόσο απλά είναι τα πράγματα…ναι τόσο…Κάντε την πορεία σας σημαντική και αξιομνημόνευτη, όσο αυτή διαρκέσει (που δεν το βλέπω) κι όχι να μοιάζει με γραμμή καρδιογραφήματος ενός πεθαμένου….
 
 
ΑΝΔΡΕΑΣ ΓΕΩΡΓΑΚΗΣ
 
Παιδίατρος
 
 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *