Τα τεράστια πλεονεκτήματα της Λευκάδας

Τα τεράστια πλεονεκτήματα της Λευκάδας
του ΝΩΝΤΑ ΓΑΖΗ
1ον). Είναι ένα από τα καταπράσινα νησιά της Επτανήσου. Υπερισχύει η Ελιά, η οποία σε συνδυασμό με το Κυπαρίσι δίνουν μία ιδιαίτερη φυσιογνωμία στο νησί. Οι σκάλες ή αναβαθμίδες που δημιούργησε με αίμα και ιδρώτα ο Λευκαδίτης για να κρατήσει το χώμα και να κάνει παραγωγικές τις απότομες πλαγιές, φυτεύοντας αλλού μια ελιά, ή ένα φυτό αμπελιού, ή λίγους σπόρους σιτάρι, σε συνδυασμό με το αυτοφυές πράσινο της λυγαριάς, του κούμαρου, του ρεικιού, του πουρναριού και της ασφάκας, σχηματίζουν ένα πέπλο πάνω της από εκατό αποχρώσεις του πράσινου.
2ον) Διαθέτει 35 χιλιόμετρα συνεχούς αμμουδιάς στη δυτική της προς την Ιταλία πλευρά, απ’ τα οποία 4 με 5 κομμάτια της θεωρούνται και είναι από τις καλύτερες πλαζ της Μεσογείου (Εγκρεμνοί. Πόρτο Κατσίκι, Κάθισμα, Μύλος, Πευκούλια, Αγ. Νικήτας, Γύρα, Άη Γιάννης, Κάστρο κλπ).
3ον) Διαθέτει έναν από τους 10 καλύτερους σερφότοπους στον κόσμο στον Κόλπο της Βασιλικής και στον Άη Γιάννη στους Μύλους, έναν υπέροχο τόπο για το Κάϊτ Σέρφ.
4ον) Μπαίνεις και βγαίνεις όλο το 24ωρο χωρίς να πληρώνεις ούτε σέντ.
5ον) Διαθέτει μια από τις πιο σύγχρονες Μαρίνες της Ευρώπης.
6ον) Είναι η πατρίδα του Αρ. Βαλαωρίτη, του Άγγελου Σικελιανού, του Νάνου Βαλαωρίτη, του Σπύρου και του Γιάννη Ζαμπέλη, των μεγάλων Ζωγράφων της Επτανησιακής Σχολής Γαζή και Ρούσου, του Ελληνοαμερικανού και κορυφαίου Ζωγράφου Στάμου, του μεγαλύτερου θεωρητικού του Ευροκομμουνισμού Σβορώνου, της μεγάλης ντίβας της Κλασσικής Μουσικής Αγνής Μπάλτσα και πολλών άλλων κορυφαίων των Γραμμάτων και των Τεχνών.
7ον) Κατά 90% και πλέον η Λευκάδα είναι η Πατρίδα του Οδυσσέα και έχει τις μέγιστες των πιθανοτήτων γιατί όλα της τα χαρακτηριστικά ταυτίζονται με τις περιγραφές της Ομ. Ιθάκης!
Τα τεράστια πλεονεκτήματα της Λευκάδας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *