Ο Φώφης της Φώφης

Ο Φώφης της Φώφης

του ΗΛΙΑ ΤΣΑΚΑΛΟΥ

Ο Φώφης μου ήταν γνωστός (και φίλος) από την εποχή του  Παπαντρέ σοσιαλιστικού  μετασχηματισμού της Ελληνικής κοινωνίας ( στημόνι αμερικανέ και φάδι νεοκενσϋανίσμ). Τον ενθυμούμαι που σαν ψηφοφόρος της αλλαγής δεν κατάφερε να αλλάξει ούτε την κοινωνία ούτε το κόμμα του. Γύριζαν, βλέπεις, ως συνήθως, γύρω-γύρω κάτι σκυλιά μαύρα με πράσινες προβιές και έκοβαν κάτι κοψίδια απ΄ το Βούδι της αλλαγής, την τούρτα και τον κοινωνικό ιστό Παναγία- βόηθα. Αυτός εκεί. Να μετασχηματίσει την κοινωνία επί το σοσιαλιστικόν σα βλάκας.

Έλαβε ένα σωρό παράσημα, δεν ανήλθε όμως στα ύπατα αξιώματα των τοπικών κυβερνήσεων,  διότι πάντα επιθυμούσε να ευρίσκεται πίσω από της κουΐντες της επικαιρότητος (σωστό κωλοπάμπαρο!) και από εκεί να ρυθμίζει τα πάντα,(έτσι νόμιζε) και φυσικά οι «άλλοι», πονηρότατοι  και προσεκτικοί (!:) δεν θέλανε μαλάκες αιθεροβάμονες  στις κυβερνήσεις τους.

Τέλος πάντων ο σοσιαλισμός τα έκανε σκατά και έφτασε μέχρι να επιβάλει ως πρωθυπουργό τον Σημιταρά ο οποίος, ως είναι γνωστόν, έδειχνε το ευρώ μαζύ με εκείνο το άλλο άλλου είδους  πράμα, τον Παπαδήμο, και γελούσαν με νόημα με τα χάλια μας . Ήταν σα να μας έλεγαν «τώρα θα δείτε. Σας παραδώσαμε σιδηροδέσμιους σ΄ αυτούς που σας σφάξανε στον Μεγάλο Πόλεμο για να σας ρίξουν προσεχώς στα κάτεργα μέχρι το τέλος του κόσμου για να μάθετε μαλάκες».

Τέλος πάντων τον σοσιαλισμό διεδέχθη η κοινωνική Καραμανλέ δεξιά με τα σουβλάκια της και τα πλέϊ μομπίλ της και τα ρέστα της, η οποία μοίραζε λέει  κουμπιά και άφηνε τους κροκοδείλους των τραπεζών ελεύθερους να μας πιούν το αίμα. «Πάρε κόσμε λεφτά» ήταν το καθεστώς. Κι ο κόσμος έπαιρνε γιατί ήταν κατεργάρης και χαμένος και κουτοπόνηρος και νόμιζε πως τους μεράζανε ζαχαράτα. Την ίδια ώρα, εκείνοι που δίνανε τα λεφτά, αλείφανε τις κοιλιές τους μέλι  και  σκεφτόντανε πως «ζαχαράτα έχουν και τα κόλλυβα. Εμείς μεράζουμε κόλλυβα κι αυτοί βλέπουν ζαχαράτα»!

Κάπως έτσι ήρθε πάλι ο Παπαντρέ να μας σώσει. Ο Φώφης πάλι στην πρώτη γραμμή του σοσιαλισμού. Αν θυμάστε μέχρι που προθυμοποιήθηκε να αγοράσει σάντουιτς στο χαζό όταν έφερε το «λεφτά υπάρχουν στην Λευκάδα».

Τέλος πάντων φτάσαμε στην εποχή  Τσιπρόν. Ο Φώφης πήρε σύνταξη και τέθηκε σε τιμητική αποστρατεία.

Ναι όμως αλλά η πορφυρογέννητος Φώφη  αποφάσισε να σώσει το σοσιαλιστικό στρατόπεδο μαζεύοντας ότι παλιές πατσαβούρες, καραβάνες, παλιοσκούτια, παλιοφόρια, παλιοσιδεριές, αλουμίνια, τζετζερέδες, καλώδια, παλιοκεραμίδια,  υλικά κατεδάφισης είχε ξεχασμένα και πεταμένα στο πατάρι του χρονοντούλαπου της ιστορίας το ΜΑΣΟΚ. Ανακάλεσε από την αποστρατεία και τον Φώφη (δεν είναι πατσαβούρα, καραβάνα και παλιοσκούτι κλπ βέβαια ο Φώφης, απλώς αφελέστατος είναι) στον οποίο ανέθεσε τμήμα των εκλογών  της Νήσου ταύτης. Και όντως ο Φώφης υπηρέτησε την Φώφη και τους Φώφηδες  με αυταπάρνηση. Μέχρι, λένε, κατάπιε το  κώνειο του Μπουνταλά  Μασούντ  αγνώστου προελεύσεως μηχανήματος του ποτέ σοσιαλισμού.

Αχ αγαπητέ φίλε Φώφη τόσα χρόνια δεν έμαθες πως είναι καλύτερο το περιθώριο της ιστορίας από την δημοσιότητα που σου δίνουν οι πονηρότατοι και έχεις προσωρινά χωρίς κέρδος κέρατα κι αυτοί  αρμέγουν όλο τον καρπό από την αγελάδα της  Εξουσίας.

( Άπαντες, συγγενείς και φίλοι, απορούμε πως ο Φώφης κατάντησε Φώφης και ανέλαβε στην υπηρεσία της Φώφης μάχιμη υπηρεσία  ανοήτως).

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *