Η τοπική Νέα Δημοκρατία για το ΤΕΙ της Λευκάδας

Η τοπική Νέα Δημοκρατία για το ΤΕΙ της Λευκάδας

Λευκάδα, Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2017

 

Τώρα που εξαντλήθηκαν τα επικοινωνιακά τεχνάσματα και οι “αλλεπάλληλές συναντήσεις” και φτάσαμε στο δια ταύτα, αυτό που φαίνεται, έως σήμερα, είναι ότι το ΤΕΙ Λευκάδας ως τριτοβάθμια εκπαίδευση παύει να υπάρχει.

Διαχρονικές ευθύνες υπάρχουν, και μάλιστα πολλές.

Η ταφόπλακα όμως για το κλείσιμο του ΤΕΙ και της κατάργησης της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Λευκάδα, είναι αποκλειστικό έργο της Δημοτικής Αρχής και  της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Δεν υπήρχε καμία αμφιβολία ότι αυτή η δημοτική αρχή που στο σύνολο της είναι μέλη της Νομαρχιακής του Σύριζα θα υιοθετούσε στο ακέραιο την πρόταση της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Δεν είναι σε θέση να υπερασπιστούν τα συμφέροντα του νησιού και το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η κομματική τους ιδεολογία και υποταγή.

Μιλάνε για λογική της προχειρότητας του παρελθόντος αυτοί που επιμένουν στην πρόταση των πρόχειρων 2ετών προγραμμάτων σπουδών που δεν αποτελούν τριτοβάθμια εκπαίδευση θέλοντας να καλύψουν την δικιά τους ανικανότητα.

Μετά το σκίσιμο των μνημονίων από την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ άλλη μια υπόσχεση του Πρωθυπουργού αυτή της διατήρησης των πανεπιστημιακών δόμων σε όλη την περιφέρεια Ιονίων νήσων πέφτει στο κενό. Είναι προφανές ότι  για άλλη μια φορά η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δεν λαμβάνει υπόψιν ούτε το Εθνικό συμφέρον αλλά ούτε και το συμφέρον των τοπικών κοινωνιών αγκυλωμένη στις ιδεοληψίες της.

Είναι απαράδεκτό ένα νησί με την ιστορική και πολιτιστική παράδοση της Λευκάδας να κινδυνεύει να μείνει εκτός του ακαδημαϊκού χάρτη αναδιάταξης της ανώτατης εκπαίδευσης στα Ιόνια νησιά.

Οι ευθύνες έχουν ονοματεπώνυμο και κόμμα.

 

Γραφείο Τύπου

Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής Νέας Δημοκρατίας Λευκάδος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *