Επιστολή της Επτανησιακής Συνομοσπονδίας στον υπ. Ναυτιλίας

Επιστολή της Επτανησιακής Συνομοσπονδίας στον υπ. Ναυτιλίας

ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

Δεληγιώργη 24 Αθήνα τ.κ. 10437

Τηλ. 210 5234950 / 210 8023629 Εmail: eptasyn@gmail.com

Αθήνα 5 Δεκεμβρίου 2017

Αρ. Πρωτ.: 69

 

Προς: Υπουργό  Εμπορικής Ναυτιλίας κύριο  Παναγιώτη Κουρουμπλή

Θέμα: ΕΠΑΝΑΣΥΝΔΕΣΗ της γραμμής ΠΑΤΡΑ-ΚΕΡΚΥΡΑ-ΙΤΑΛΙΑ

 

Αξιότιμε υπουργέ,

 

Με την παρούσα αιτούμεθα την επίλυση του κάτωθι προβλήματος που απασχολεί το νησί της Κέρκυρας

Μετά από πολλές δεκαετίες εδώ και περίπου τρία χρόνια σταμάτησε η συγκοινωνία που συνδέει την Κέρκυρα με την  Πάτρα και αντίστροφα μέσω των θαλασσίων γραμμών ΠΑΤΡΑ-ΙΤΑΛΙΑ. Αποτέλεσμα της εν λόγω διακοπής είναι να στερηθούν οι Κερκυραίοι, οι ετεροδημότες, οι τουρίστες οι ντόπιοι και ξένοι, οι έμποροι και οι πάσης φύσεως μεταφορείς την γρήγορη, άμεση και απρόσκοπτη και οικονομική μετάβασή τους από την Ηπειρωτική Ελλάδα στην Κέρκυρα.

Περισσότερο όλων αυτών επλήγησαν οι άνθρωποι μεγάλης ηλικίας και οι πάσχοντες, καθώς αδυνατούν να καλύψουν οδηγώντας η ακόμη και ως απλοί επιβάτες αυτοκινήτου την μεγάλη απόσταση των 500 και πλέον χιλιομέτρων μέχρι να φθάσουν στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας καθώς επίσης και από όλα τα άλλα μέρη της χώρας μας επιβαρυνόμενοι επιπλέον οικονομικά αλλά και με την μεγάλη καθυστέρηση και ταλαιπωρία που υφίστανται με τα φεριμπότ Ηγουμενίτσας-Κέρκυρας.

Παράλληλα πλήττεται σε μέγιστο σημείο και ο τουρισμός μας καθώς με την διακοπή της απ’ ευθείας σύνδεσης Πάτρας-Κέρκυρας ο Ευρωπαίος τουρίστας που θέλει να έλθει στην Κέρκυρα υποχρεώνεται να αποβιβαστεί στην Ηγουμενίτσα και στην συνέχεια να επιβαρυνθεί με επιπλέον χρήματα, χάσιμο πολύτιμου χρόνου δύο και πλέον ωρών αλλά και μεγάλη ταλαιπωρία λόγω αναμονής στο λιμάνι με αποτέλεσμα να πλήττεται και τουριστικά το νησί της Κέρκυρας.

Κατόπιν όλων των ανωτέρω ζητούμε την άμεση επίλυση του δίκαιου αιτήματος της επανασύνδεσης τουλάχιστον για την τουριστική περίοδο 2 φορές εβδομαδιαίως και μία φορά κατά την χειμερινή περίοδο.

Ευχαριστούμε

Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Επτανησιακής Συνομοσπονδίας

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                          Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΛΟΓΟΘΕΤΗΣ ΘΕΟΦΥΛΑΚΤΟΣ                                                              ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *