“Ενηλικίωση”

«Ενηλικίωση»

του ΝΙΚΟΥ ΓΑΖΗ

Στις 17 Νοέμβρη ενηλικιώθηκα κι αισθάνομαι πολύ ευτυχής γι αυτό! Έχοντας συμπληρώσει προ πολλού έξι δεκαετίες μιας δραστήριας και αρκετά έντονης ζωής, ένοιωθα ανολοκλήρωτος σαν άνθρωπος που ποτέ δεν αξιώθηκα να βρεθώ κατηγορούμενος ή έστω εναγόμενος κι εγώ σε κάποια δικαστική αίθουσα. Να όμως που ήρθε το πλήρωμα του χρόνου να το ζήσω κι αυτό και μάλιστα σε μια πολύ σημαδιακή μέρα, όπως είναι η επέτειος της εξέγερσης του Πολυτεχνείου!

Αυτή την ολοκλήρωσή μου την οφείλω στην καθηγήτρια και εκδότρια συνάμα κυρία Αργυρή Κατωπόδη και την ευχαριστώ πολύ γι αυτό. Ο λόγος της αγωγής δια της οποίας η κυρία εκδότρια ζητά 45 χιλιάρικα και κάτι ψιλά, (ή αλλιώς 31,7 μηνιαίες συντάξεις μου, εφόσον βέβαια δεν περικοπεί κι άλλο η σύνταξή μου) είναι ότι την συκοφάντησα (όπως λέει) με το άρθρο μου “3 σκάνδαλα σ΄ ένα Δημοτικό Συμβούλιο“, στο οποίο το ένα σκάνδαλο ήταν η συναυλία που συνδιοργάνωσε το Μέσον της πέρσι το καλοκαίρι με το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου και η οποία αναγγέλθηκε σαν τετελεσμένο απ΄ το σάιτ της κυρίας Αργυρής LEFKADAPRESS, κατόπιν συμφωνίας με τον δήμαρχο βέβαια και χωρίς το Δ.Σ. του Πνευματικού Κέντρου να έχει (ακόμα) ιδέα!

Βέβαια δεν ήταν η πρώτη, ούτε δυστυχώς και η τελευταία φορά, που ο δήμαρχος Λευκάδας ενεργούσε τόσο σύννομα και “δημοκρατικά”, σύμφωνα μ΄ αυτά που του καταμαρτύρησαν κάποιοι δημοτικοί σύμβουλοι σ΄ εκείνο το Δημοτικό Συμβούλιο . Το περίεργο όμως ήταν πως αντί να μου κάνει την αγωγή ο δήμαρχος κι η δημοτική του Αρχή, τους οποίους κατηγορούσα στο άρθρο μου για σκανταλιάρηδες, μου την έκανε η κυρία Αργυρή, την οποία όχι μόνο δεν ανέφερα στο άρθρο (αφού ούτε καν την ήξερα τότε), αλλά ούτε και ήξερα πως ήταν αυτή (όπως τουλάχιστον ισχυρίζεται) η ιδιοκτήτρια του μέσου!…

Πάντως μην νομίσετε πως έλειψε κι ο δήμαρχος με την (μισή) δημοτική του Αρχή απ΄ την υπόθεση: Ήταν “παρόντες” και συμμέτοχοι στην δίκη σαν μάρτυρες (με την πλευρά της ενάγουσας, βεβαίως-βεβαίως), όχι με την φυσική τους παρουσία στο ακροατήριο βέβαια, (σ΄αυτή τη θέση ήταν μόνον ο πρώην δήμαρχος κ. Κ. Αραβανής), αλλά με τις ένορκες καταθέσεις τους!

Έτσι είχα την τύχη και την μεγάλη τιμή, όχι μόνο να είμαι εναγόμενος, αλλά να ξεσηκωθούν και ν΄ ασχοληθούν με την ταπεινότητά μου μια πλειάδα κατά τεκμήριο σπουδαίοι άνθρωποι του τόπου μας, οι οποίοι έσπευσαν να προστατεύσουν και να υποστηρίξουν την τιμή και την υπόληψη της κυρίας Αργυρής.

Ευχαριστώ λοιπόν θερμά τους:

Κώστα Αραβανή, πρώην νομάρχη και πρώην δήμαρχο Λευκάδας

Κώστα Δρακονταειδή, νυν δήμαρχο Λευκάδας

Αθανάσιο Περδικάρη, νυν αντιδήμαρχο και αναπληρωτή δημάρχου Λευκάδας

Ζωή Σκιαδά, πρώην αντιδήμαρχο και (πρώην) αναπληρώτρια δημάρχου Λευκάδας

Σπύρο Αρβανίτη, αντιπρόεδρο του Πνευματικού Κέντρου Λευκάδας

Παραλείπω την έκτη -και τελευταία- μάρτυρα γιατί μαθαίνω πως είναι μια κοπέλα εργαζόμενη στο Μέσο της κυρίας Αργυρής. Κι εγώ έχω μάθει να σέβομαι τους εργαζόμενους…  Άλλωστε οι πέντε προαναφερόμενοι μάρτυρες (δυο δήμαρχοι, δυο αντιδήμαρχοι – αναπληρωτές δημάρχου και …μισός ακόμη αντιδήμαρχος) είναι αρκετοί για να κάνουν τον κάθε απλό πολίτη σαν ελόγου μου να φουσκώσει από περηφάνια! Γιατί όχι να το παινευτώ βέβαια, αλλά λίγοι έχουν καταφέρει να κάνουν τόσους πολλούς μεγαλόσχημους μαζί, να  παρατήσουν τις σπουδαίες ενασχολήσεις τους και να τρέχουν προς χάριν του σε συμβολαιογράφους και Δικαστήρια!

Υ.Γ. Έχω εμπιστοσύνη στην Δικαιοσύνη και περιμένω πως η αγωγή της κυρίας Αργυρής θα έχει την κατάληξη που της αξίζει. Ακόμα κι αυτό όμως να μην συμβεί, ουδέν κακόν αμιγές καλού: Γιατί τα χρήματα (δηλαδή το τίμημα της τιμής και της υπόληψης της εκδότριας) θα πάνε στο Γηροκομείο Λευκάδας -αφού αφαιρεθούν τα έξοδα βεβαίως- σύμφωνα με την δήλωση του συνηγόρου της. Οπότε αφού οσονούπω κι εγώ εκεί θα καταλήξω, πάλι μπροστά μου θα τα βρω!

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *