Εθνικό πένθος αλλά με τη σημαία ψηλά!

Εθνικό πένθος αλλά με τη σημαία ψηλά!

Μπορεί ο πρωθυπουργός να κήρυξε τριήμερο Εθνικό Πένθος για τη χώρα, που έχασε 16 (και βλέπουμε) άτυχους συμπατριώτες μας απ΄ τα ακραία καιρικά φαινόμενα που την πλήττουν, ο δήμαρχος όμως (και πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου) φαίνεται πως δεν τον άκουσε, εκτός κι αν κήρυξε δική του ανεξάρτητη επικράτεια.

Δεν αποκλείεται όμως να είχε άλλες σπουδαιότερες δουλειές να κάνει χθες, απ΄ το ν΄ ακούει τον πρωθυπουργό, όπως για παράδειγμα να έτρεχε σε τίποτε συμβολαιογραφικά γραφεία προκειμένου να καταθέσει εναντίον ενοχλητικών (για τον ίδιο) “δήθεν δημοσιογράφων”!

Σε κάθε περίπτωση το αποτέλεσμα σήμερα (στις 12:00 το μεσημέρι) ήταν το ίδιο: Παρά το εθνικό πένθος, η σημαία του Πνευματικού Κέντρου κυμάτιζε περήφανη στο ψηλότερο σημείο του (πανύψηλου) ιστού της!

Μπορεί όμως και να μην γνώριζε ο δήμαρχος και (πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου) ότι σε περίπτωση εθνικού πένθους η σημαία αναρτάται μεσίστια (που σημαίνει στην μέση του ιστού της). Αν συμβαίνει αυτό απαλλάσσεται κάθε ευθύνης καθότι η…άγνοια δεν έχει δόλο και πάντα συγχωρείται! Αλλά πάλι, δεν του κίνησε την περιέργεια η σημαία του Διοικητηρίου (βλπ. κάτω φωτογραφία), η οποία -με ευθύνη της Περιφερειακής Ενότητας- ήταν αναρτημένη σωστά, δηλαδή μεσίστια;

Εθνικό πένθος αλλά με τη σημαία ψηλά!

2 σχόλια

  1. Σπυρος Πολιτης

    Αγαπητέ Νίκο , η σημαία στο διοικητήριο κατέβηκε το ίδιο το βράδυ της ανακοίνωσης του Πρωθυπουργού
    (Τετάρτη 15-11-2017 και περί τις 7 μμ) αναφορικά με το πένθος, από μένα προσωπικά στις 9μμ. Αυτά προς αποκατάσταση της πραγματικότητας. Για το πνευματικό κέντρο μπορείς ν αντλήσεις πληροφορίες απ ευθείας από εκεί. Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.
    Σπύρος Πολίτης
    Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος

    • Σπύρο μου σ΄ ευχαριστώ για τις διευκρινίσεις που σημαίνουν ότι τα εύσημα ανήκουν σε σένα κι όχι στην Περιφέρεια. Εγώ το έγραψα ξέροντας πως η ευθύνη του Διοικητηρίου ανήκει στην Περιφέρεια…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *