ΕΛΜΕ: Κάτω τα χέρια απ΄ το Γυμνάσιο και τις Λ.Τ. Καρυάς…

ΕΛΜΕ: Κάτω τα χέρια απ΄ το Γυμνάσιο και τις Λ.Τ. Καρυάς

Ε.Λ.Μ.Ε. ΛΕΥΚΑΔΑΣ
ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΕΔΡΑ: 1
1ο ΛΥΚΕΙΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ
elme.lefkadas@gmail.com
Λευκάδα 8-11-2017
Προς: ΜΜΕ

Κάτω τα χέρια από το Γυμνάσιο-Λ.Τ. Καρυάς

Λιτά χτίστε τα, απλόχωρα, μεγάλα, / γερά θεμελιωμένα, από της χώρας / ακάθαρτης, πολύβοης, αρρωστιάρας / μακριά μακριά τ’ ανήλιαγα σοκάκια, / τα σκολειά χτίστε! / Και τα πορτοπαράθυρα των τοίχων / περίσσια ανοίχτε, νάρχεται ο κυρ Ήλιος, / διαφεντευτής, να χύνεται, να φεύγει, / ονειρεμένο πίσω του αργοσέρνοντας / το φεγγάρι. (Κ. Παλαμάς)

Ένα όμορφο σχολείο, σαν κι αυτό που περιγράφουν οι παλαμικοί στίχοι, πνεύμονα πολιτισμού της ορεινής Λευκάδας, το Γυμνάσιο-Λ.Τ. Καρυάς, προσπαθεί για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά να υποβαθμίσει και να οδηγήσει σε μαρασμό το Υπουργείο Παιδείας. Με τον χαρακτηρισμό των ομάδων προσανατολισμού της Β΄ Λυκείου ως ολιγομελών και την άρνηση έγκρισης των τμημάτων επιχειρείται η σταδιακή αποψίλωση του σχολείου με απώτερο σκοπό το οριστικό του κλείσιμο.

Η τακτική αυτή του Υπουργείου εντάσσεται σε μια γενικότερη νεοφιλελεύθερη στρατηγική την οποία εφαρμόζει πρόθυμα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και η οποία στοχεύει στην ανάκαμψη της κερδοφορίας του Κεφαλαίου μέσω της εξαΰλωσης του κοινωνικού κράτους. Τις αρχές αυτές της αποδόμησης και της συρρίκνωσης του δημόσιου σχολείου, που εδώ και δεκαετίες προσπάθησαν να εφαρμόσουν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, έρχεται να υλοποιήσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με όχημα την χειραγώγηση του κόσμου της εργασίας μέσω της ιδεολογικής εκμετάλλευσης-χρήσης της οικονομικής κρίσης και του κρατικού χρέους.

Στην περίπτωση του Γυμνασίου-Λ.Τ. Καρυάς το Υπουργείο Παιδείας, με την ανάλγητη στάση του, διαμορφώνει συνθήκες αβεβαιότητας με στόχο να προκαλέσει ένα κύμα μαθητικής διαρροής από το σχολείο, έτσι ώστε να αποσείσει από πάνω του τις ευθύνες και τεχνηέντως να τις επιρρίψει στους γονείς των μαθητών. Όμως η αλήθεια δεν κρύβεται. Οι ευθύνες για την
ενδεχόμενη υποβάθμιση του σχολείου ανήκουν αποκλειστικά στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ και στο Υπουργείο Παιδείας. Μέρος αυτών των ευθυνών εύλογα επωμίζονται τα τοπικά στελέχη του κυβερνώντος κόμματος καθώς και ο βουλευτής Λευκάδας, το κόμμα του οποίου έχει εξίσου ακραίες νεοφιλελεύθερες θέσεις για την οικονομία και την Παιδεία.

Το Γυμνάσιο-Λ.Τ. Καρυάς δεν πρέπει να κλείσει! Δεν μπορούμε να ανεχτούμε τη μετατροπή ενός ζωντανού κυττάρου της ορεινής Λευκάδας σε ένα άψυχο κουφάρι από τούβλα, άδειο από φωνές και βλέμματα παιδιών. Αλήθεια ποιος είναι έτοιμος να αναλάβει το πολιτικό κόστος μιας τέτοιας δυσμενούς εξέλιξης;

Οφείλουμε όλοι μαζί, εκπαιδευτικοί, γονείς, μαθητές, και κάθε ευσυνείδητος πολίτης που αγαπά τον τόπο του, να εκδηλώσουμε την αντίθεσή μας και να οργανώσουμε την αντίστασή μας απέναντι στην υπονόμευση της λειτουργίας του Γυμνασίου-Λ.Τ. Καρυάς.
Διεκδικούμε:
 Άμεση έγκριση των τμημάτων προσανατολισμού της Β’ Λυκείου του Γυμνασίου-Λ.Τ. Καρυάς.
 Διασφάλιση της βιωσιμότητας και της απρόσκοπτης λειτουργίας του Γυμνασίου-Λ.Τ. Καρυάς τα επόμενα χρόνια.
 Απόσυρση όλων των υπουργικών αποφάσεων και των εγκυκλίων που δημιουργούν τις προϋποθέσεις για το κλείσιμο σχολείων.
 Δημόσια – Δωρεάν Παιδεία για όλα τα παιδιά!

Το Δ.Σ ΕΛΜΕ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *