Ο αδέσποτος σκύλος που τρομοκρατεί τους μαθητές!

Ο αδέσποτος σκύλος που τρομοκρατεί τους μαθητές!

Αυτός είναι ο αδέσποτος άσπρος σκύλος που τρομοκρατεί τους μαθητές στην ευρύτερη περιοχή του ΚΤΕΛ και των σχολείων της Νότιας πλευράς της πόλης.

Για να λέμε όμως και του στραβού το δίκιο, δεν φταίει το τετράποδο. Αποτελεί κανόνα πως η επιθετικότητα των σκυλιών σχεδόν πάντα οφείλεται σε κακοποίηση που έχουν υποστεί αυτά από ανθρώπους…

2 σχόλια

  1. Ατσαραντος

    To ότι σύμφωνα με εσένα αποτελεί κανόνα πως η επιθετικότητα των σκύλων οφείλεται σχεδόν πάντα σε κακοποίηση από τους ανθρώπους δεν σημαίνει ότι και το συγκεκριμένο σκυλί έχει κακοποιηθεί.
    Και το γράφω αυτό διότι εξ όσων γνωρίζω το παιδάκι που δαγκώθηκε τις προάλλες δέχθηκε επίθεση από το πουθενά . Συγκεκριμένα ενώ ποδηλατούσε το σκυλί όρμησε το έριξε από το ποδήλατο και ευτυχώς ακολουθούσε ο μεγαλύτερος αδελφός του και αποσόβησε το χειρότερο.
    Το παιδάκι “έφαγε” 3 ράμματα και είδαν και έπαθαν οι δικοί του να καταφέρουν λόγω γραφειοκρατικών δυσχερειών να του κάνουν τον αντιλυσσικό…
    Γνωρίζεις ότι έιναι το 4ο ή 5ο θύμα επίθεσης στην ευρύτερη περιοχή…
    Ορθότερο λοιπόν θα ήταν να έγραφες ότι η Πολιτεία πρέπει άμεσα να το εντοπίσει και να το μαζέψει – δεν με ενδιαφέρει τι θα το κάνει- και όχι να μας το φωτογραφίζεις να μας το “λανσάρεις” και να πουλάς νουθεσίες περί κακοποιήσεως…..
    Παρεμπιπτόντως το ζωντανό στην φωτογραφία δεν είναι το επίμαχο….
    Ευχαριστώ

    • FortsaLefkada

      Αγαπητέ Ατσαραντε φοβάμαι πως κατάλαβες λάθος αυτά που έγραψα ή τουλάχιστον τις προθέσεις μου. Πρώτον πήρες μια εντελώς δευτερεύουσα άποψη (πως η επιθετικότητα των σκύλων -γενικότερα- οφείλεται συνήθως στην ανθρώπινη κακοποίηση) και την έκανες πρωτεύον θέμα, ενώ δεν είναι έτσι κι ούτε αυτό ήθελα να πω. Το κύριο ζήτημα είναι ο κίνδυνος απ΄τα αδέσποτα -και αυτόν τούτο το σάιτ τον έχει προβάλλει περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο ΜΜΕ- και το ο΄τι είναι υπευθυνότητα και ευθύνη του Δήμου, το οποίο επίσης έχει προβάλλει κατ΄ επανάληψη.
      Δεύτερον δεν έχω καμιά αμφιβολία για τις γραφειοκρατικές διαδικασίες που αντιμετώπισαν οι γονείς, την αγωνία των οποίων κατανοώ, σέβομαι και τιμώ. Το περίεργο όμως θα ήταν σε τούτη την χώρα που ζούμε να είχαν την συνδρομή και την βοήθεια που δικαιούνται…
      Τρίτον συμφωνώ πως η Πολιτεία (και εν προκειμένω ο Δήμος που με το νόμο έχει την υποχρέωση) οφείλει να το μαζέψει -και όχι μόνο αυτό αλλά όλα τα αδέσποτα- και να τα “αδρανοποιήσει”, είτε περιορίζοντάς τα είτε με άλλο τρόπο, ώστε να μην αποτελούν πλέον δημόσιο κίνδυνο.
      Τέταρτον ποτέ δεν είπα πως είναι το σκυλί της φωτογραφίας αυτό της επίθεσης. Αντίθετα στο σχετικό ρεπορτάζ έγραψα ξεκάθαρα πως το επίμαχο σκυλί έχει μαύρες βούλες, κάτι που εμφανώς δεν έχει αυτό της φωτογραφίας που δημοσίευσα. Έγραψα όμως πως κι αυτό το σκυλί είναι ο φόβος κι ο τρόμος των μαθητών, όπως οι ίδιοι μου είπαν (που το φωτογράφισαν κιόλας).
      Και πέμπτον, αν και μάλλον δεν το καταλάβατε, είμαστε στην ίδια ακριβώς πλευρά σε ότι αφορά το θέμα αδέσποτε σκυλιά, τα οποία θεωρώ όπως και σεις τεράστιο πρόβλημα που πρέπει ν΄ αντιμετωπισθεί άμεσα…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *