Τρίτη προς Καπετάν Φασαρία επιστολή (Του Ηλία Τσάκαλου)

Τρίτη προς Καπετάν Φασαρία επιστολή (Του Ηλία Τσάκαλου)

                        του ΗΛΙΑ ΤΣΑΚΑΛΟΥ

Αν φκιάχνανε μώλο, κι αράζανε παπόρια  θα μας έκρυβαν τα……διαβασίδια μας

Ή

Τρίτη  προς  Καπεταν Φασαρία επιστολή

Τρίτη προς Καπετάν Φασαρία επιστολή (Του Ηλία Τσάκαλου)

 

Πολυαγαπημένε μου  ανηψούλη, (βλέπεις βάζω παλιά ορθογραφία και σε αναφέρω σε γένος αρσενικό και όχι ουδέτερο που είναι της μοδός και ….νόμιμο!)

Πολυαγαπημένε μου ανηψούλη επαναλαμβάνω

Τι σε  έπιασε κι εκεί που κολυμπάς στο Φαναράκι (το Φαναράκι το έφαγε η μαρμάγκα είπαμε και κλαίει ο κόσμος κι ο ντουνιάς –μέχρι κι οι γεροντοκόρες κλαίνε και λένε πως το είχανε μάθει από τότε που κάνανε τα τσίτσα τους στο βρακί τους) σκέφτεσαι και δεν απολαμβάνεις το θαλάσσιο λουτρό σου; Ποιος διάολος μπήκε μέσα σου και μας ερεθίζεις και μας λες κουβέντες, λες κι εμείς δεν τα βλέπουμε τα τρία μπαστούνια  ύφαλα που στέκουνε στο πέλαγο για να ντέζουνε , λέει, απάνω τους τα παπόρια κι οι κοτεράδες με τα κότερα και τις ζόρκες γκόμενες που κουβαλάνε και λιάζονται τζάμπα (τα βλέπουμε όλα και δε μιλάμε γιατί δεν είμαστε χαμένοι, γιατί έχουμε να κάνουμε με χαμένους, γιατί οι χαμένοι είναι οι έξυπνοι και γιατί ο πιο χαμένος, φαίνεται, είναι ο ίδιος ο Θεός –κι ας με συγχωρήσει τον αμαρτωλό για την βλασφημία μου- που κάνει του κεφαλιού του και δεν ακούει εμάς τους χαμένους που χαθήκαμε σε μια κουταλιά νερό και δεν το πήραμε πρέφα τόσα χρόνια, με τόσα βάσανα και δοκιμασίες)

Το λοιπό ανηψούλη μου

Η ευτυχία εξαρτάται από την έλλειψη της σκέψεως.(θυμάσαι το Ευαγγελικόν «Μακάριοι οι πτωχοί των πνεύματι»…» τέκνον μου;).Τι θέλεις και σκέφτεσαι τη στιγμή που άλλοι σκέφτονται και λένε: Θα φκιάσουμε  τρία μπαστούνια επί τόσο το μπαστούνι, ίσον τόσα εκατομμύρια γιούρο, άρα μείον τα δικά μας γιούρο, υπόλοιπον τόσα γιούρο εις χείρας του κατασκευαστού. Σκέφτονται τουτέστιν περίπου «τρεις το λάδι, τρεις το ξύδι, έξη το ξυνόλαδο». Αντιλαβού;

Τι κατάλαβες ανηψούλη μου από αυτά που λέω; Σε πληροφορώ ουδέν. Γιατί αν καταλάβαινες θα έβγαζες τον σκασμό και θα απολάμβανες το μπανάκι σου φορώντας τα μπρατσάκια σου, το καπελάκι σου και τα γυαλάκια σου για είσαι προστατευμένος πανταχόθεν.

Άκου βρε χαζό. Ο Θεός κι η θάλασσα κάνουν του κεφαλιού τους και πάνε την άμμο ούθε τους καπνίσει. Αυτό έλειψε να ρωτάνε τον κάθε  επίσημο του Κράτους και της επιστήμης. Μάλιστα κύριε. Κατάλαβε πως το Κράτος (αυτοί που κάνουν κρυφά ή φανερά κουμάντο στο κράτος) θέτει έτσι το πρόβλημα στην επιστήμη για να τα κονομάνε συνέχεια ορισμένοι. Αυτός είναι Νόμος της Κοινωνίας, Νόμος του Κράτους, Νόμος του καπιταλισμού, Νόμος της Ιστορίας. Αυτός είναι Νόμος της άμμου (γι αυτό κι έχει  εκατομμύρια των εκατομμυρίων κόκκους που κυκλοφοράνε ούθε γουστάρουν). ΝΑ ΤΑ ΚΟΝΟΜΑΝΕ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ και η επιστήμη να είναι υπηρέτρια και θεραπαινίδα των ορέξεων του κάθε κερατά που αποφασίζει «από το  εδώ θα πάρω τόσα».

Μην μου πεις πως αυτά είναι κομμουνιστικά γιατί ο Κομμουνισμός κατετροπώθη, η Κομμουνιστική Πατρίς έγινε βορά του Καπιταλισμού, το σφυροδρέπανο έγινε σφουγγαρόπανο, το ντόλαρς και το γιούρο σήμα της παγκόσμιας ευημερίας, η Ευρώπη κοιτίδα της Δημοκρατίας , το καθεστώς της Βόρειας Κορέας εχθρός του ανθρωπίνου γένους και η σημαία του χρηματοπιστωτικού  συστήματος θριαμβεύει ανά την Υφήλιο. Ηλίθιοι σιωπή. Έρχονται αιώνες θριάμβου του ανθρωπίνου γένους υπό καθεστώς απόλυτης  ησυχίας και γενικού σκασμού. Ζήτω η Δημοκρατία  της σιωπής και των προκατασκευασμένων αποτελεσμάτων των γκάλοπς. Ζήτωωωωωωω!

Ανέκραξε λοιπόν μετά ταύτα ζήτω ο Καπιταλισμός και πέτα κι εσύ το καπέλο σου ως άλλος παλαιός συριζαίος νεοκομμουνιστής που ανέβαινε(τότε) στα τραπέζια του σεμέν ντε φέρ στην παράνομη χαρτοπαιχτική λέσχη,  όταν έκανε την «μάνα» και  έβγαζε πέντε-έξη πάσες συνεχόμενες.

Κατάλαβε επιτέλους ανηψούλη πως  δεν γίνονταν να γίνει εκεί λιμάνι για κότερα και μεγάλα πλοία γιατί αγαπημένε μου ανηψούλη θα μας έκρυβε τα…διαβασίδια μας  και τα διαβασίδια μας τα έχουμε αγαπημένε ανηψούλη για πολλές δουλειές!!!!

Υγιαίνετε

 

Ο Θείος σας

 

ΥΓ. Μην κάνεις κανένα  λάθος και διαβάσεις λάθος τα Διαβασίσια. Δεν είναι όλα……ίδια. ΠΡΟΣΕΧΕ!

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *