Η επιστολή παραίτησης του βουλευτή από το Δημοτικό Συμβούλιο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα 3 Μαρτίου 2017

Επιστολή παραίτησης Θανάση Καββαδά από το Δημοτικό Συμβούλιο Λευκάδας

 

Την παραίτησή του από τη θέση του Δημοτικού Συμβούλου της Δήμου Λευκάδας γνωστοποίησε με επιστολή του προς τον  Δήμαρχο και τον Πρόεδρο του  Δημοτικού Συμβουλίου ο βουλευτής  Λευκάδας Θανάσης Καββαδάς.

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ

«Κατόπιν ώριμης σκέψης και μετά λύπης μου σας υποβάλω την παραίτησή μου από τη θέση του Δημοτικού Συμβούλου του Δήμου Λευκάδας, ως σύμβουλος της παράταξης «Μαζί για τη Λευκάδα μας».

Δυστυχώς, οι υποχρεώσεις μου ως βουλευτής στο Ελληνικό Κοινοβούλιο και τα αυξημένα μου καθήκοντα και υποχρεώσεις που προκύπτουν από τη θέση του αναπληρωτή του Γενικού Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, υπεύθυνου για την κοινοβουλευτική εποπτεία και τον κοινοβουλευτικό συντονισμό της Ομάδας Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Νέας Δημοκρατίας και της συμμετοχής μου στην αντίστοιχη Επιτροπή στη Βουλή, αλλά και της ιδιότητας του μέλους στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Οδικής Ασφάλειας, δεν μου επιτρέπουν να αφιερώνω τον απαιτούμενο χρόνο και να συμμετέχω στο Δημοτικό Συμβούλιο, με την προσήλωση και τη συνέπεια που θα ήθελα.

Μετά από επτά χρόνια δημοτικός σύμβουλος, η απόφασή μου να αποχωρήσω δεν ήταν καθόλου εύκολη. Πιστεύω ωστόσο ότι τα προβλήματα της Λευκάδας και η επίλυσή τους απαιτούν συνεχή και αδιάλειπτη παρουσία, την οποία θα μπορεί να προσφέρει ο αντικαταστάτης μου.

Tην απόφασή μου αυτή την έχω ήδη συζητήσει με τα μέλη της παράταξής μου, «Μαζί για τη Λευκάδα μας», με τους οποίους θα είμαι σε διαρκή επικοινωνία και θα συνεχίσω να τους στηρίζω με όλες μου τις δυνάμεις.

Εκτιμώ ότι η διαδικασία των αρχαιρεσιών, που θα λάβει χώρα στην ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την ερχόμενη Κυριακή 5 Μαρτίου 2017 για εκλογή των  μελών του Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου και των μελών της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητα Ζωής, αποτελεί τη σωστή χρονική συγκυρία για την υποβολή της παραίτησή μου.

Φυσικά, η αυτοδιοίκηση δεν είναι για μένα ένας κύκλος που κλείνει.

Ως Βουλευτής συνεχίζω να ενδιαφέρομαι για τον χώρο της αυτοδιοίκησης και τα προβλήματά της, γιατί πιστεύω βαθιά ότι οι δυσκολίες δεν πρέπει να αποτελούν άλλοθι για απραξία, αλλά κίνητρο για υπερβάσεις που θα ενώσουν όλους όσους υπηρετούν τον Τόπο μας, ώστε να αντιμετωπίζονται με αποτελεσματικότητα οι προκλήσεις.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κ. Δήμαρχο, τον Πρόεδρο και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και ιδιαιτέρως τα μέλη και τον επικεφαλής της παράταξής μου, κ. Βασίλη Αραβανή, για τη συνεργασία που είχαμε, αλλά πρωτίστως όλους τους πολίτες που με εμπιστευτήκαν με την ψήφο τους να τους εκπροσωπήσω στο Δήμο από το 2010.

Εύχομαι σε όλους σας, αλλά και στον αντικαταστάτη μου στο Δημοτικό Συμβούλιο, δύναμη και καλή συνέχεια στο δύσκολο έργο σας, στο οποίο θα είμαι πάντοτε αρωγός και συμπαραστάτης για μια καλύτερη Λευκάδα».

————————————————————————————————————————————–

(Η δική μας απορία: Όχι μια, αλλά δυο φορές ο παραιτηθείς αναφέρεται στον “αντικαταστάτη” του στο Δημοτικό Συμβούλιο. Και η δική μας απορία είναι: Μα καλά, δεν έμαθε ακόμη ο βουλευτής, πως την θέση του στο Δημοτικό Συμβούλιο καταλαμβάνει αντικαταστάτρια κι όχι αντικαταστάτης; Ή μήπως ξέρει κάτι που δεν γνωρίζουμε -ακόμη-εμείς;

Η Σύνταξη )

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *