Λαϊκή Ενότητα: Συμφωνία παράδοσης και υποταγής σε βάρος του ελληνικού λαού

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΛΑ.Ε.

Μια ακόμη συμφωνία παράδοσης και υποταγής σε βάρος του ελληνικού λαού «πέτυχε» η κυβέρνηση μετά το τελευταίο Eurogroup

Ξαναμπαίνουν στο «κρεβάτι του Προκρούστη» εισοδήματα και συντάξεις, με νέα επώδυνα μέτρα ύψους 3,6 δισ. ευρώ

Σε μια ακόμη δραματική για τον λαό συμφωνία υποταγής και παράδοσης παραπέμπει το αποτέλεσμα του Eurogroup, τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου, Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συμφώνησε ουσιαστικά σε ένα 4ο μνημόνιο, δηλαδή αποδέχθηκε να προ-νομοθετήσει μέτρα πάνω από 3,6 δισ. ευρώ χωρίς να πάρει τίποτα σε σχέση με το χρέος και χωρίς να είναι βέβαιη (τουναντίον) η ποσοτική χαλάρωση και πάντα υπό την προϋπόθεση ότι θα εκπληρωθούν όλα τα άκρως επώδυνα προαπαιτούμενα.

Στο «κρεβάτι του Προκρούστη», μεταξύ άλλων, θα μπουν ξανά οι συντάξεις (η πλειονότητα των οποίων θα υποστεί το αργότερο το 2019 νέες μειώσεις της τάξης του 30%) ενώ παράλληλα, θα «κουρευτεί» δραματικά το αφορολόγητο, με τους μη έχοντες να πληρώνουν για πολλοστή φορά το «μάρμαρο» και ταυτόχρονα, θα «κατεδαφιστούν» ακόμη περισσότερο οι εργασιακές σχέσεις με την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων και τον περιορισμό της συνδικαλιστικής δράσης και, κυρίως, του απεργιακού δικαιώματος.

Το παράδοξο είναι ότι η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι η συμφωνία περιλαμβάνει ως απαράβατο όρο πως δεν θα υπάρξει ούτε ένα ευρώ περισσότερο λιτότητα!

Όμως, η προσπάθεια να βαπτίσουν το «κρέας σε ψάρι» και να εξαπατήσουν τον ελληνικό λαό δεν πείθει κανέναν. Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με τη σιωπηρή στήριξη των υπόλοιπων μνημονιακών κομμάτων, εξαπατά πολιτικά τον ελληνικό λαό εξόφθαλμα, με το μόνο βέβαιο να είναι για μια ακόμη φορά περικοπές, περικοπές και πάλι (!) περικοπές.

Η Ελλάδα χρειάζεται να βγάλει επιτέλους από το λαιμό της, τη «θηλιά» των δανειστών. Η διαγραφή του χρέους, η μετάβαση από το ευρώ στο νέο εθνικό νόμισμα, με ένα ριζοσπαστικό πρόγραμμα, αποτελεί τη μοναδική, ρεαλιστική και βιώσιμη επιλογή που μπορεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση, τα μνημόνια και τη λιτότητα και να τη θέσει σε τροχιά ανάπτυξης και παραγωγικού μετασχηματισμού, με κοινωνική δικαιοσύνη.

Γραφείο Τύπου της ΛΑ.Ε.

21/2/2017

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *