35ος στη σειρά ο Δήμος Λευκάδας που θα κάνει (αν κάνει) τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας επίτιμο δημότη του!

του ΝΙΚΟΥ ΓΑΖΗ

35ος στην λίστα με τους δήμους της Ελλάδας που έκαναν μέχρι τώρα τον πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο επίτιμο δημότη τους, θα είναι ο δήμος Λευκάδας, αν και εφόσον ευοδωθεί η σχετική προσπάθεια που θα βρεθεί σε εξέλιξη σήμερα το βράδυ στο Δημοτικό Συμβούλιο, σύμφωνα με μια πρόχειρη έρευνα που κάναμε! Κι αν μάλιστα σκεφθεί κανείς πως ο Πρόεδρος ακόμα δεν έχει συμπληρώσει ούτε τα δυο πρώτα χρόνια της (5ετούς) θητείας του, αντιλαμβάνεσθε πως όταν θα την ολοκληρώσει, μάλλον θα χρειάζεται τριψήφιος αριθμός για να εκφράσει τους δήμους που (θα) είναι τότε επίτιμος δημότης ο Πρόεδρος!

Ανεξάρτητα λοιπόν του τι γράφει το Δελτίο Τύπου της 26ης Ιανουαρίου που υπογράφεται απ΄τον δήμαρχο Λευκάδας (και που εμφανίζει πως η σχετική πρωτοβουλία και πρόταση είναι δική του), η αλήθεια φαίνεται πως είναι εντελώς διαφορετική: Είναι προφενές πως έχει στηθεί μια ολόκληρη φάμπρικα στην Προεδρεία της Δημοκρατίας, η οποία σχεδιάζει και προωθεί συστηματικά το σχέδιο ο κ. Προκόπης Παυλόπουλος να γίνει επίτιμος δημότης σε όσο το δυνατόν περισσότερους δήμους της Πατρίδας μας. Γιατί δεν είναι δυνατόν ένας τεράστιος αριθμός δημάρχων και δημοτικών συμβουλίων ανά την χώρα, να είχαν ξαφνικά από μόνοι τους και σχεδόν ταυτόχρονα την έμπνευση να κάνουν δημότη τους τον κ. Προκόπη!

Προσέξτε -και αν αντέχετε μετρήστε- την μακρά λίστα των δήμων που τον έχουν ήδη κάνει επίτιμο δημότη τους:

Δήμοι: Ξυλοκάστρου

Καστοριάς

Καλύμνου

Ρεθύμνου

Θερμαϊκού

Νεμέας

Πρεβέζης

Λάρισσας

Καλαβρύτων

Ερμιονίδας

Λήμνου

Άργους

Ελασσόνας

Μουζακίου

Αίγινας

Μυκόνου

Λαμίας

Έδεσσας

Διστόμου

Λαγκαδά

Δοξάτου Δράμας

Καρπάθου

Νάουσας

Αρχαίας Ολυμπίας

Νεας Μηχανιώνας

Κεφαλονιάς

Καλαμάτας

Ερμούπολης Σύρου

Κω

Κομοτηνής

Φυλής

Ξάνθης

Σπάρτης

και Χίου.

Παρά ταύτα (και παρότι άλλες είναι οι προϋποθέσεις για να τιμηθεί κάποιος με την τιμητική αυτή ιδιότητα), θα συμφωνήσουμε κι εμείς με τις μειοψηφίες των δημοτικών συμβουλίων άλλων πόλεων, οι οποίες στα περισσότερα δημοτικά συμβούλια των παραπάνω δήμων εξέφρασαν μεν τις επιφυλλάξεις τους αλλά αποχώρησαν κατά την ψηφοφορία για να υπάρχει η απαραίτητη απαίτηση της Προεδρίας (για τυπική ομοφωνία). Γιατί επικοινωνιακά, μόνο καλό μπορεί να κάνει μια τέτοια επίσκεψη και φιέστα στον κάθε δήμο, αρκεί βέβαια με αφορμή αυτό, να μην καταστρατηγούνται καίρια και αδιαπραγμάτευτα θεσμικά δικαιώματα και διαδικασίες…

Εμείς να πούμε πως η μοναδική φορά που θυμόμαστε τον σημερινό Πρόεδρο -και τότε πρωτοκλασάτο στέλεχος της Ν.Δ.- να επισκέπτεται τη Λευκάδα, ήταν λίγο πριν τις Δημοτικές και Νομαρχιακές εκλογές του 2006. Ήρθε δε τότε σε κομματική αποστολή, με σκοπό να αυξήσει την χαμηλή συσπείρωση του κόμματος στο Νομαρχιακό ψηφοδέλτιο (με υποψήφια Νομάρχη την κα Χρυσούλα Καββαδά). Αγκάθι για την Ν.Δ. σ΄εκείνες τις εκλογές ήταν το “αντάρτικο” ψηφοδέλτιο του πρώην δημάρχου Απολλωνίων κ. Γεράσιμου Μελά. Ο τότε διαμεσολαβητής λοιπόν και σημερινός Πρόεδρος απέτυχε στην αποστολή του, το αντάρτικο ψηφοδέλτιο παρέμεινε ζωντανό στις εκλογές και παίρνοντας πολύ πάνω από χίλιους ψήφους, έγινε η αιτία να πάει η εκλογή στον β΄γύρο και να χάσει την Νομαρχία η Ν.Δ. απ΄ τον υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ.

Αυτά απλά για την ιστορία…

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *