Του Δήμου τα μυστήρια: Αντικαθιστούν τον επιβλέποντα σε έργο που έγινε πριν από 26 χρόνια!

 Αυτό το έργο της πλακόστρωσης (και κυβόστρωσης) του πεζόδρομου της αγοράς, την  οποία βλέπετε να απολαμβάνει ο  αδέσποτος τετράποδος φίλος, είναι το έργο που αναφέρεται στην παρακάτω απόφαση.

*******

Μια τουλάχιστον περίεργη απόφαση του Διευθυντή ΤΥ του Δήμου Λευκάδας ψαρέψαμε πρόσφατα στο διαδίκτυο και συγκεκριμένα στην Διαύγεια: Η απόφαση που αναρτήθηκε στις 23 /1/2017 αφορά την αντικατάσταση λόγω συνταξιοδότησης του επιβλέποντος και του βοηθού του, του έργου της Ανάπλασης -Διαμόρφωσης Ιστορικού Κέντρου Δήμου ΛευκάδαςΕπίσης επιφορτίζει (τον αντικαταστάτη τους) “να μεριμνήσει για την έγκαιρη εκτέλεση των εργασιών του έργου, την εφαρμογή της εγκεκριμένης μελέτης και την καλή εκτέλεση του έργου” κ.λπ.

Μέχρις εδώ καλά. Όμως υπάρχουν κάποιες λεπτομέρειες που παραπέμπουν το όλον ζήτημα σαν κατάλληλο να παιχθεί στο θέατρο του παραλόγου:

Λεπτομέρεια 1η: Τόσο ο επιβλέπων όσο και ο βοηθός του έχουν συνταξιοδοτηθεί προ πολλού. Για τον βοηθό δεν γνωρίζουμε πότε ακριβώς, για τον επιβλέποντα όμως ξέρουμε πως συνταξιοδοτήθηκε από το 2012, πριν από πέντε ολόκληρα χρόνια δηλαδή!

Λεπτομέρεια 2η: Όπως προαναφέραμε, το έργο αφορά την πλακόστρωση (με πλάκες ή με με κύβους) της αγοράς και έγινε το 1991. Συνεπώς είναι τουλάχιστον περίεργο να χρήζει παρακολούθησης και επίβλεψης, απ΄την στιγμή που έχει ολοκληρωθεί και τελειώσει πριν από 26 ολόκληρα χρόνια!

Οπότε σε δυο πιθανά συμπεράσματα καταλήγουμε:

Είτε η αντικατάσταση του αρχικού επιβλέποντος επιβάλλεται γιατί υπάρχουν ακόμη δικαστικές εκκρεμότητες με τον ανάδοχο του έργου (που αναφέρεται στην παράγραφο 5 της Απόφασης), και το θυμήθηκαν τώρα,

είτε γιατί η απόφαση αποτελεί “τυφλή” αντιγραφή κάποιας άλλης, άσχετης υπόθεσης, στην οποία απλά άλλαξαν τα ονόματα…

Πάντως μια εξήγηση απ΄τον Δήμο Λευκάδας θα ήταν ευπρόσδεκτη, ώστε ν΄ απαλλαγούμε κι εμείς απ΄την υποχρέωση κατασκευής υποθέσεων και σεναρίων…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *