Ν.Δ.: Η Κυβέρνηση εξοντώνει με τις εισφορές τους ελεύθερους επαγγελματίες, αγρότες και αυτοαπασχολούμενους

ΝΔ1

Λευκάδα, Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2017

 

Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ εξοντώνει με τις εισφορές 
ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και αγρότες

 

Από την 1η Ιανουαρίου χιλιάδες ελεύθεροι επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενοι και αγρότες βρίσκονται αντιμέτωποι με τη χειρότερη “εισφοροκαταιγίδα”. Οι επιπτώσεις είναι εξοντωτικές, καθώς με την επιβολή εισφορών από 26,95% έως 37,95%, ο ΣΥΡΙΖΑ “σκοτώνει“ την ελπίδα και το όνειρο κάθε Έλληνα για δημιουργία. 

Οι εξοντωτικές αυτές εισφορές που επιβάλλονται – για πρώτη φορά – δημιουργούν τεράστιες ανισότητες και αδικίες, με αποτέλεσμα να αποτελούν ισχυρά κίνητρα για φοροδιαφυγή, εισφοροδιαφυγή και αδήλωτη εργασία. Γεγονός με σημαντικά αρνητικές επιπτώσεις στα έσοδα των Ταμείων και κατ’ επέκταση του Κράτους. 

Ακόμη και αν κάποιος πληρώσει το σύνολο των εξοντωτικών εισφορών που του αναλογούν, το μαρτύριό του δεν τελειώνει εδώ. Και αυτό επειδή, πλέον, οι ασφαλιστικές εισφορές μετατράπηκαν σε φορολογικές εισφορές, καθώς συνδέονται με το καθαρό εισόδημα του μηχανικού, του δικηγόρου, του ιατρού, του ελεύθερου επαγγελματία, του αγρότη κ.α. 

Συνεπώς, ο τελικός λογαριασμός θα τους έρθει μόνο όταν ολοκληρωθεί ο φορολογικός έλεγχος. Ένας λογαριασμός, όμως, που θα είναι αυξημένος, καθώς θα περιλαμβάνει επιπλέον την εισφορά που θα προκύπτει ως ποσοστό πάνω στο νέο φορολογητέο εισόδημα, πλέον, των αναλογούντων προσαυξήσεων. Κάτι για το οποίο σήμερα επικρατεί πλήρης συσκότιση από την πλευρά της Κυβέρνησης.

 

 

 

Γραφείο Τύπου

Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής Ν.Δ. Λευκάδος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *