Τέσσερα ερωτήματα για την Δημοτική Αρχή

%cf%80%ce%b1%cf%83%ce%bf%ce%ba

Όπως είναι γνωστό, το έργο «Μελέτη, κατασκευή Οικοδομικών – Η/Μ εργασιών και προμήθεια – εγκατάσταση ιατροτεχνολογικού και ξενοδοχειακού εξοπλισμού του νέου Γενικού Νοσοκομείου Λευκάδας», έχει ενταχθεί στο νέο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ιονίων Νήσων 2014 – 2020. Το νέο χρονοδιάγραμμα εκτέλεσης, προβλέπει την παράδοση του έργου, το Δεκέμβριο του 2017.

Πρόκειται για τη συνέχιση και ολοκλήρωση του έργου κατασκευής του νέου νοσοκομείου, το οποίο είχε ενταχθεί και ξεκινήσει μέσω του προηγούμενου Επιχειρησιακού Προγράμματος ΔΕΠΙΝ 2007-2013.

Θυμίζουμε ότι η δημοπράτηση του έργου, προϋπολογισμού 36.000.000 ευρώ, εγκρίθηκε με την υπ’αριθμ. 1049/22-06-2011 απόφαση του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου και σύμφωνα με το αρχικό χρονοδιάγραμμα εκτέλεσης, το έργο έπρεπε είδη να έχει παραδοθεί.

Η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ με σειρά πρωτοβουλιών που ανέπτυξε, ανέδειξε τις σημαντικές ευθύνες τόσο της Κυβέρνησης, όσο και της Δημοτικής Αρχής, σε ότι αφορά την καθυστέρηση υλοποίησης αυτού του τόσο σημαντικού για τη Λευκάδα έργου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του αντιδημάρχου Κώστα Σέρβου (Οκτώβρης 2016), γνωρίζουμε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η 3η τροποποίηση της μελέτης,  που αφορά τις αναγκαίες εργασίες κατασκευής των έργων υποδομής.

Κατόπιν τούτου, με αίσθημα ευθύνης απέναντι στου πολίτες του νησιού, είμαστε αναγκασμένοι να επανέλθουμε και να θέσουμε στη Δημοτική Αρχή τα εξής ερωτήματα:

  1. Η 3η τροποποίηση της μελέτης που αφορά τις αναγκαίες εργασίες κατασκευής των έργων υποδομής, έχει ολοκληρωθεί;
  2. Έγινε δεκτή η νέα μελέτη από την αρμόδια αρχή;
  3. Αν ναι, πότε προβλέπεται να ενταχθεί το ποσό χρηματοδότησης που απαιτείται στο προϋπολογισμό του Δήμου;
  4. Πότε ο Δήμος θα προκηρύξει τον προβλεπόμενο διαγωνισμό για τις αναγκαίες εργασίες κατασκευής των έργων υποδομής;

 

Κλείνοντας, εκφράζουμε την προσδοκία, η Κυβέρνηση να κάνει πράξη τελικά τους διορισμούς γιατρών και νοσηλευτών που όλο αναγγέλλει, ώστε με την παράδοση του έργου, να έχει ολοκληρωθεί και η στελέχωση του Νέου Γενικού Νοσοκομείου Λευκάδας.

03/01/2017, Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Λευκάδας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *