Η επιχείρηση εξαπάτησης του λαού πρέπει να σταματήσει

%cf%80%ce%b1%cf%83%ce%bf%ce%ba-%cf%83%ce%ae%ce%bc%ce%b1

Η τρόικα έγινε θεσμοί, το μνημόνιο, συμφωνία και ο Ολαντρέου, Φρανσουά. Η ρητορική αυτή μετάλλαξη, καταδεικνύει με το πιο γλαφυρό τρόπο, την ανώμαλη προσγείωση του Σύριζα στο βάλτο του επαχθέστερου μνημονίου που υπέγραψε ποτέ η χώρα. Ποιοι άραγε είναι σήμερα οι δοσίλογοι, μερκελιστές, προδότες, γερμονοτσολιάδες;

Καλλιεργώντας για καιρό και απολύτως συνειδητά, αυταπάτες, σχετικά με τις δυνατότητες που έχει μια αριστερή κυβέρνηση απέναντι στην νεοφιλελεύθερη πολιτική της Ε.Ε., ο ΣΥΡΙΖΑ οδηγήθηκε τελικά σε μια συντριπτική πολιτική ήττα, η οποία και δηλώνεται από την εφαρμογή της πιο ακραίας συντηρητικής πολιτικής που άσκησε ποτέ σοσιαλιστικό κόμμα.

Οι νέες αυτές συνθήκες, οδήγησαν στην αποχώρηση της αριστερής πλατφόρμας και στην ανασύνταξη της κομματικής βάσης, με τρόπο που η εφαρμογή της μνημονιακής πολιτικής, να μην οδηγεί σε κομματικές εντάσεις. Τακτικισμοί, που είχαν ως συνέπεια την οριστική μετατροπή του ΣΥΡΙΖΑ από ριζοσπαστικό, σε ένα λαθραίο μικροαστικό κόμμα, που ηγεμονεύεται από την αστική, νεοφιλελεύθερη πολιτική.

Μέσα σ’ αυτό το πλαίσιο, η Κυβέρνηση του κ. Τσίπρα, αναζητώντας φύλλο συκής για να κρύψει τα επώδυνα για το λαό μέτρα που έρχονται, προχώρησε στην ανακοίνωση καταβολής εφάπαξ ειδικού επιδόματος για τους χαμηλοσυνταξιούχους και στην αναστολή εφαρμογής του μέτρου της αύξησης των συντελεστών ΦΠΑ για τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου, που υποδέχονται τα κύρια μεταναστευτικά ρεύματα.

Το ΠΑΣΟΚ υπερψήφισε την σχετική διάταξη στη Βουλή, αλλά με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους πολίτες, επισημαίνει τα ακόλουθα:

Η συνειδητή επιχείρηση εξαπάτησης του λαού, πρέπει να σταματήσει.

Η κυβέρνηση στο πλαίσιο της άνευ όρων παράδοσης στη τρόικα δέχθηκε και προχώρησε στην κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά. Μέτρο που είχε θεσμοθετήσει το ΠΑΣΟΚ επί Ανδρέα Παπανδρέου, μέτρο που δεν δεχθήκαμε να καταργηθεί σε όλες τις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους.

Αποτελεί όμως διπλή πρόκληση προς τους νησιώτες, το να καταγγέλλουν την κατάργηση, αυτοί που το ψήφισαν. Η Κυβέρνηση βέβαια μας έχει συνηθίσει σε κυβιστήσεις και λαϊκισμούς χωρίς αιδώ. Τέρμα όμως τα ψέματα.

Αν πιστεύουν αυτά που λένε, υπάρχει μόνο ένας δρόμος: Να παραιτηθούν αξιοπρεπώς. Η χώρα χάνει πολύτιμο χρόνο και η οικονομία μας χάνει ευκαιρίες για επενδύσεις και θέσεις εργασίας. Όσο πιο γρήγορα φύγουν τόσο το καλύτερο. Η χώρα χρειάζεται αλλαγή πολιτικής, αλλαγή Κυβέρνησης με εθνική συνεννόηση.

18/12/2016,
Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Λευκάδας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *