Το ερώτημα της ημέρας: Πληρώνουμε γραφιάδες στην καθαριότητα;

%ce%b1%cf%80%ce%bf%cf%81%cf%81%ce%b9%ce%bc%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%bf%cf%86%ce%bf%cf%81%ce%bf

Έχουμε βαρεθεί ν΄ακούμε τον κ. δήμαρχο κατ΄επανάληψη να λέει – όποτε τον συμφέρει βέβαια, όπως στο προχθεσινό Δημοτικο Συμβούλιο που προσπαθούσε να δικαιολογήσει τις τερατώσεις αυξήσεις του 46% στα δημοτικά τέλη- πως η καθαριότητα είναι ανταποδοτική και για τις δαπάνες της δεν γίνεται να χρησιμοποιηθούν χρήματα από άλλες πηγές του Δήμου. Κατανοητό και αποδεκτό, αφού το λέει κι ο νόμος!

Μπορεί όμως ο κ. δήμαρχος να μας διαβεβαιώσει πως απ΄τα δημοτικά τέλη που πληρώνουμε εμείς οι δύσμοιροι δημότες, δεν πληρώνονται και κάποιοι άλλοι εργαζόμενοι του Δήμου, οι οποίοι ενώ προσελήφθησαν σαν δήθεν εργάτες της καθαριότητας, απασχολούνται σε εντελώς διαφορετικούς και άσχετους τομείς απ΄την καθαριότητα;

(Σημείωση Σύνταξης: Δεν αισιοδοξούμε βέβαια πως θα τύχουμε απάντησης, άλλωστε το ΦΟΡΤΣΑ ΛΕΥΚΑΔΑ μάλλον περιλαμβάνεται απ΄τα πρώτα στη λίστα των ΜΜΕ που “είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία”. Ακριβώς γι αυτό το λόγο όμως, αν δεν έχουμε απάντηση, θα επανέλθουμε δρυμύτεροι! Μην βρούμε και τον μπελά μας απ΄ τους …εργοδότες μας!)

3 σχόλια

  1. ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ “ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΜΕΤΑΤΑΞΕΙΣ”ΟΠΩΣ ΤΙΣ ΟΝΟΜΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΈΧΟΥΝ ΑΛΛΑΞΕΙ ΕΙΔΙΚΌΤΙ ΤΑ. ΔΗΛΑΔΗ ΕΝΑΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΛΗΦΘΗΚΕ ΩΣ ΥΕ ΕΡΓΑΤΗΣ “ΜΠΟΡΕΊ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΝΕΤΑ”ΕΝΑΣ ΔΕ ΓΡΑΦΙΑΣ, ΟΔΗΓΟΣ,ΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΆ ΆΛΛΑ.

  2. Και οιχι μονιο, ακομη και για θέσεις ΥΕ προσλάμβαναν από ΠΕ, μετά έγιναν εσωτερικές μετατάξεις και τωρα βρίσκονται σε Περιφέρεια και Δήμο (ΚΥΡΙΛΕ). Οι ΥΕ θέσεις φυσικά τώρα κενές, αφήνοντας στην απέξω πολίτες ΥΕ που δεν θα μπορούσαν να μπουν πουθενά αλλού. Και έχω την εντύπωση ότι και αυτούς μέσα από τα Δημοτικά τέλη θα τους πληρώσουν (φυσικά το μισθολόγιο είναι με βάση το ΠΕ πτυχίο και όχι το ΥΕ που αρχικά προσλήφθηκαν). Αλήθεια γιατί δεν γίνεται μια έρευνα γύρω από όλα αυτά, και να κατανεμηθούν οι υπάλληλοι εκεί που πρέπει; Δεν είναι δυνατόν να έχουμε πλεονάζοντες στα γραφεία, που από την πολλή δουλειά κάνουν μόντελιγκ και φωτογραφίζονται για μοντέλα εν ώρα εργασίας και αλλού να υπάρχουν ελλείψειις, να βρωμάει η Λευκάδα, σχολεία να μην έχουν όλα φύλακες, δρόμοι γεμάτοι λακκούβες, σκουπίδια, κομμένα δέντρα και χόρτα, πάρκα και διαζώματα ακλάδευτα (που μόνο της Φανερωμένης κουρεύονται) και τον υπόλοιπο χρόνο που περιμένουν καθάρισμα, λάμπες σε κολώνες και φαναράκια στα στενά καμένες, πεζοδρόμια καταλειμμένα από κάθε λογής αντικείμενα και φυσικά αυτοκίνητα, τραπεζοκαθίσματα (π.χ. Άγιος Μηνάς), σπασμένοι σωλήνες νερρού κ.λ.π. Όλα αυτά που προανέφερα χρειάζονται ΥΕ. ας τους βγάλει λοιπόν από τις ΔΕ και ΠΕ και μετά ας τους πληρώνουμε μέσα από τα Δημοτικά Τέλη. Αι σιχτιρ πια μπουχτίσαμε από παχιές κουβέντες, και κουλτούρα…….

  3. ΒΑΛΕΝΤΙΝΑ

    πως θα μαζευτουν οι ψηφοι;ετσι οπως τα γραφετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *