“Καλό ταξίδι Πρόεδρε”

1%cf%83%cf%8461

Κωστής Στεφανόπουλος. Ο δικός μας Πρόεδρος.

%ce%bd%ce%b9%ce%ba%ce%bf%cf%83-%ce%b6%ce%b1%ce%b2%ce%b9%cf%84%cf%83%ce%b1%ce%bd%ce%bf%cf%83
του ΝΙΚΟΥ ΖΑΒΙΤΣΑΝΟΥ

O Κωστής Στεφανόπουλος υπήρξε ένας ευπατρίδης της πολιτικής ζωής του τόπου, ο οποίος υπηρέτησε την Ελλάδα με σοβαρότητα και υψηλό αίσθημα ευθύνης. Ασκώντας τα καθήκοντα του με ήθος και ειλικρίνεια, ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ανέδειξε το κύρος του υπέρτατου πολιτειακού μας θεσμού, κερδίζοντας και διατηρώντας επάξια το σεβασμό των πολιτών».

Μία απο τις πολλές δηλώσεις για τον αποβιώσαντα πρώην Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλο που πιστεύω ότι εκφράζουν  τη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων και Ελληνίδων.

Το «δικό μας Πρόεδρο»  αφού ο γιός του Ηλίας  είναι σύζυγος της Λευκαδίτισσας  Ελένης Γράψα κόρης του Θωμά  και της Ελευθερίας  Γράψα.

Η πρώτη μου, απο κοντά, επαφή με τον Πρόεδρο ήταν το έτος 1983 όταν είχε μιλήσει ένα απόγευμα ως βουλευτής της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ στη κεντρική πλατεία Λευκάδας. Τον είχαμε υποδεχτεί τότε  στον «πόντε» και κάποιοι οπαδοί τον κουβάλησαν στους ώμους τους μέχρι την κεντρική πλατεία.

Απο οπαδούς και  πολιτικούς αντιπάλους είχε χαρακτηριστεί τότε κοινοβουλευτικός ρήτορας, αφήνοντας άριστες εντυπώσεις κατά την ομιλία του.

Μετά την ομιλία του ακολούθησε δεξίωση στο τουριστικό περίπτερο στο «Κάστρο» όπου κάποιοι είχαμε την ευκαιρία να συνομιλήσουμε για λίγο μαζί του.

Δύο χρόνια αργότερα, στις 6 Σεπτεμβρίου 1985, μας στενοχώρησε ακολουθώντας το δικό του πολιτικό, αλλά πάντα έντιμο δρόμο, ιδρύοντας τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ (ΔΗ.ΑΝΑ.) την οποία διέλυσε το έτος 1994.

Το 1995 εξελέγη Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας , παραλαμβάνοντας την Προεδρία απο τον Κωνσταντίνο Καραμανλή και επανεξελέγη το 2000, παραδίδοντας το 2005  στον Κάρολο Παπούλια.

Στις 31 Μαΐου 2004 είχε επισκεφτεί τη Λευκάδα  τιμώντας με την παρουσία του τον εορτασμό της Παναγίας Φανερωμένης.

Κατά την παραμονή  τότε στη Λευκάδα είχε συναντηθεί με τον τότε Νομάρχη Χρήστο Λάζαρη και τον Δήμαρχο Γιώργο Γληγόρη, στο κτίριο της Νομαρχίας και του Δήμου αντίστοιχα.

Σαν ελάχιστος φόρος τιμής προς τον Κωστή Στεφανόπουλο, τον Πρόεδρο της καρδιάς μας,  το δικό μου φωτορεπορτάζ απο εκείνη του  την επίσκεψη.

 

Καλό Ταξίδι Πρόεδρε…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *