Η ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ αντιδρά και συμμετέχει στην πορεία για την επίσκεψη Ομπάμα

    %ce%bb%ce%b1%cf%8a%ce%ba%ce%ae-%ce%b5%ce%bd%cf%8c%cf%84%ce%b7%cf%84%ce%b1                   

    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΛΕΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΟΜΠΑΜΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΓΙΑ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ

Η Λαϊκή Ενότητα καλεί τους πολίτες να συμμετέχουν μαζικά στη μεγάλη διαδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, στις 5 μ.μ. το απόγευμα της Τρίτης 15 Νοεμβρίου 2016. Η επίσκεψη του προέδρου των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, στην Ελλάδα (15 και 16 Νοέμβρη) είναι μια πρόκληση για τον λαό μας, πολύ περισσότερο όταν η επίσκεψη αυτή πραγματοποιείται τις μέρες τιμής και μνήμης της ηρωικής εξέγερσης του Πολυτεχνείου, όπου η αμερικανοκίνητη χούντα έπνιξε στη βία των τανκς και στο αίμα τους εξεγερμένους.

Οι ΗΠΑ δεν είναι ούτε φιλική ούτε συμμαχική δύναμη, όπως θέλει να μας πείσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Είναι η ηγετική ιμπεριαλιστική δύναμη, που σήμερα είναι υπεύθυνη για την κλιμάκωση των πολεμικών συγκρούσεων και το αιματοκύλισμα των λαών σε περιοχές όπως η Συρία.

Οι ΗΠΑ είναι εκείνη η ιμπεριαλιστική δύναμη που στο όνομα του «πολέμου κατά της τρομοκρατίας» πρωτοστατεί στην καταπάτηση των δημοκρατικών ελευθεριών.

Είναι η δύναμη που κατεξοχήν επηρεάζει την πολιτική του ΔΝΤ αυτού του «οικονομικού δολοφόνου» που συντάσσει και επιβλέπει τα μνημόνια μαζί με την ΕΕ και την ΕΚΤ. Η πρόσδεση της χώρας μας στον ευρωατλαντικό άξονα και στην πλήρη εναρμόνιση με την πολιτική των ΗΠΑ, μόνο κινδύνους εγκυμονεί. Για αυτό το λόγο και λέμε ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ είναι ανεπιθύμητος στη χώρα μας.

Η Λαϊκή Ενότητα θα εκφράσει την αποφασιστικότητα της και θα αντιδράσει αγωνιστικά στην επίσκεψη Ομπάμα και στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ, για τη χώρα μας και τη γύρω περιοχή.

Για να πλημμυρίσουν οι δρόμοι και να ακουστεί παντού η απαίτηση του λαού μας να βροντοφωνάξει «Όχι στον πόλεμο και τον ιμπεριαλισμό» και «Έξω οι ΗΠΑ».

Για να απαιτήσουμε την έξοδο από το ΝΑΤΟ και το κλείσιμο όλων των νατοϊκών βάσεων.

Για να υπερασπιστούμε την ειρήνη και μια αντιμνημονιακή αντιμπεριαλιστική πορεία της χώρας.

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ, ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 15 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ, ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΟΜΠΑΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Για το Γραφείο Τύπου

11/11/2016

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *