Επιστολή των μαθητών της Γ΄τάξης Λυκείου προς τον Δήμαρχο Λευκάδας

%ce%b3%cf%81%ce%b1%ce%bc%ce%bc%ce%b1

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

κ. Δήμαρχε,

Εμείς οι μαθητές της Γ΄ τάξης των Λυκείων της Λευκάδας, θέλουμε να σας εκθέσουμε τα παρακάτω :

Όπως είναι γνωστό σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 24-10-2016 συζητήθηκε το θέμα της επέκτασης της ποσόστωσης για μια ακόμα σχολική χρονιά ύστερα από αίτημα των γονιών μας.
Με την απόφαση του το Δημοτικό συμβούλιο, 13 κατά και 12 υπέρ καταψήφισε το αίτημα αυτό ,μετά την αρνητικότατη εισήγηση σας .

Κάθε Δημοτικός Σύμβουλος τοποθετήθηκε πάνω στο θέμα ( το παρακολουθήσαμε από το ραδιόφωνο) και όλες οι απόψεις είναι σεβαστές.

Δεν μπορείτε όμως μέσα απ’ όλη αυτή τη συζήτηση να κατακρίνετε τους γονείς μας και να τους δίνετε οδηγίες για την….. ηθική διαπαιδαγώγηση μας , δεν μπορείτε να μας χαρακτηρίζετε σαν άτομα που ζητάμε τον εύκολο δρόμο, σαν άτομα που με τα αιτήματα μας ευτελίζουμε την παιδεία.

Είμαστε μαθητές των σχολείων της Λευκάδας που κοπιάζουμε εδώ και 12 χρόνια, με όσα συστήματα έχουν επιλέξει και έχουν δοκιμάσει στις πλάτες μας οι εκάστοτε άρχοντες του τόπου.

Είμαστε εμείς… που μέσα από ένα σχολείο που παράγει την επιφανειακή γνώση, που δεν καλλιεργεί τον προβληματισμό και την κριτική σκέψη, που έχει ελλείψεις στην υλικοτεχνική του υποδομή, ένα σχολείο που έχει χάσει τον ουσιώδη ρόλο του καθώς έχει μετατραπεί σ’ ένα προθάλαμο για την Ανώτατη εκπαίδευση, σ’ ένα σχολείο που δεν «βγαίνει» χωρίς φροντιστήριο ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ και ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ

Και μαζί με μας κοπιάζουν και οι γονείς μας καθώς στέκονται ηθικά και υλικά δίπλα μας αφού μια επιτυχία στις σχολές της Ανώτατης και Ανώτερης εκπαίδευσης περνάει μέσα από πολλές ώρες διαβάσματος, δουλειάς και φροντιστηρίων ……και όχι τόσο διδακτικών ωρών μέσα από το σχολείο.

Αλήθεια ευτελίζουμε εμείς την εκπαίδευση;;;; Ρητορική είναι η ερώτηση μας.

Μιλάτε για ηθικές αρχές και αξίες όταν η δική σας γενιά «δεν άφησε τίποτα όρθιο», μιλάτε εσείς που μας κληρονομείτε την ΕΛΛΑΔΑ της κρίσης, την ΕΛΛΑΔΑ των χαμένων ονείρων και της πετσοκομμένης καθημερινότητας, μια ΕΛΛΑΔΑ που έχει μετατρέψει τους Έλληνες σε σύγχρονους οικονομικούς μετανάστες, μια ΕΛΛΑΔΑ της «ρεμούλας» μια ΕΛΛΑΔΑ τέλος που ανταμείβει μόνο όσους ασχολούνται με την πολιτική και τα κυκλώματα.

Ζητάμε σαν παιδιά της Λευκάδας να μας στηρίξετε , όχι μόνο γιατί έγινε ένας σεισμός ή γιατί πήρε την ποσόστωση και η Κεφαλονιά ή γιατί του χρόνου θα το ζητήσουν κι άλλοι……

Ζητάμε να μας στηρίξετε σαν γονείς , σαν Λευκαδίτες ( που θέλετε τα παιδιά του τόπου σας να προκόβουν) σ’ ένα μέτρο που η ίδια η κυβέρνηση ψήφισε, ίσως το λιγότερο και ανέξοδο που θα μπορούσε να προσφέρει για την παιδεία.

Τέλος σας ζητάμε να επανεξετάσετε το θέμα σαν Δημοτικό Συμβούλιο της Λευκάδας και να στηρίξετε με επιστολή συμπαράστασης το αίτημά μας προς το υπουργείο.

ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ Γ’ ΤΑΞΗΣ ΤΩΝ ΛΥΚΕΙΩΝ ΤΗΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *