Η θέση του δημ. συμβούλου Δημήτρη Γαρύφαλλου για το θέμα της ποσόστωσης λόγω σεισμού

%ce%b3%ce%b1%cf%81%cf%85%cf%86%ce%b1%ce%bb%ce%bb%ce%bf%cf%83-%ce%b4%ce%b7%ce%bc%ce%b7%cf%84%cf%81%ce%b9%ce%bf%cf%83

Περιμένοντας το Σεισμό: Φυσικό Φαινόμενο ή «Από Μηχανής Θεός» για την Εισαγωγή στο Πανεπιστήμιο;

Στον λίγο χρόνο που έχω αναλάβει τα καθήκοντά μου ως δημοτικός σύμβουλος βρέθηκα αντιμέτωπος με ένα θέμα του οποίου, η αλήθεια είναι, ούτε καν γνώριζα την ύπαρξη: Ποσόστωση λόγω σεισμού.

Η γνώμη μου είναι ότι οι γονείς οφείλουν να μαθαίνουν τις αξίες της ζωής στα παιδιά τους. Και αξία δεν έχει το να δείχνουν στα παιδιά τους ότι πρέπει, ακόμα και με πλάγιο τρόπο, να ικανοποιήσουν αυτά που οι ίδιοι δεν κατάφεραν.

Το επιχείρημα περί ισονομίας είναι εντελώς έωλο. Επειδή π.χ. έκαναν το ίδιο στην Κεφαλονιά πρέπει να κάνουμε το ίδιο και εδώ; Εξετάστηκε αν ήταν ίδιες οι συνθήκες; Ήταν ίδιες οι ζημιές στα σχολεία; Ήταν ίδιες οι επιπτώσεις στην σχολική χρονιά; Επηρεάστηκε τόσο η δυνατότητα μελέτης των μαθητών και ιδιαίτερα των τελειόφοιτων της Λευκάδας αλλά και των ευρύτατων περιχώρων που εντάχθηκαν στην ποσόστωση για ψηφοθηρικούς λόγους και περιλαμβάνουν π.χ. ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της Αιτωλοακαρνανίας;

Γιατί να μη διδάσκουμε στα παιδιά ότι για να πετύχεις στη ζωή πρέπει να αγωνίζεσαι, να δουλεύεις, να διαβάζεις, να δέχεσαι ότι πιθανόν να υπάρχουν και καλύτεροι από εσένα, πιο άξιοι και κατάλληλοι για τις ανάλογες θέσεις; Ότι δε χρειάζεται ένας σεισμός, μια καταστροφή, για να μπεις στο πανεπιστήμιο ή στο δημόσιο;

Ίσως και αυτοί να μεγάλωσαν σε συνθήκες όπου ο αγώνας για τη ζωή και οι αξίες της περνούσαν από την πόρτα του βουλευτή, του νομάρχη, του ενωματάρχη, είτε λόγω γειτονίας, είτε λόγω κουμπαριάς, είτε λόγω κόμματος.

Στις μέρες μας εμφανίζεται ως «μέσο» ο σεισμός. Ας θυμηθούνε οι παλιοί και ας μάθουν οι νεότεροι ότι στα χρόνια μου υπήρχαν καθημερινά προβλήματα και ότι αυτοί που είχαν αξίες δεν τα εκμεταλλεύτηκαν για να πετύχουν το σκοπό τους.

Τα παιδιά από τα χωριά και το Μεγανήσι ταξίδευαν καθημερινά, πρωί και μεσημέρι, έξι μέρες τη βδομάδα, με οποιεσδήποτε συνθήκες, καιρικές, οικονομικές και οικογενειακές, και διαβάζοντας πέρασαν σε ανώτερες και ανώτατες σχολές, Με την αξία τους.

Είμαι τυχερός που μεγάλωσα μέσα σε ένα οικογενειακό περιβάλλον όπου συζητούσαμε κάθε μέρα για τους αγώνες και τις αξίες της ζωής. Είμαι τυχερός που έμαθα για τη βιοπάλη από μικρός. Έτσι πιστεύω ότι μεγαλώνω και τα παιδιά μου. Και στην ερώτηση μιας κυρίας «Αν ήταν το παιδί σου, τι θα έκανες;» της απάντησα ευθέως: «Αν δεν μελετήσει, δεν έχει αξία να περάσει κάπου». Και αυτό το πιστεύω πραγματικά.

Το γεγονός ότι δεν μπορώ να παραβρίσκομαι στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στις 24 Οκτωβρίου 2016, όπου θα συζητηθεί το θέμα της ποσόστωσης δεν οφείλεται στο ότι δε θέλω να κάνω εχθρούς. Οφείλεται σε σοβαρούς οικογενειακούς λόγους υγείας.

Η θέση μου στο δημοτικό συμβούλιο είναι αυτή γιατί κάποιοι άνθρωποι σεβάστηκαν αυτά που λέω και πιστεύω ότι με έστειλαν εκεί για να τους εκπροσωπώ. Αυτή είναι η γνώμη μου για το θέμα της ποσόστωσης και ας πούμε στα παιδιά μας αλήθειες και όχι το ανέκδοτο «Περιμένοντας στο Σεισμό».

 

Μετά τιμής,

Δημήτρης Γ. Γαρύφαλλος

Δημοτικός Σύμβουλος (Χωρίς Ποσόστωση)

7 σχόλια

 1. Ο ανάμάρτητος πρώτος τον λίθο βαλέτω.Λίγο με ποσόστωση είσαστε και εσείς αν σκεφθεί κανείς ότι γίνατε σύμβουλος κάπως αργά……Αλήθεια μήπως με αυτό το άρθρο βγάζατε υποχρεώσεις στον χορηγό σας????

 2. Η ΛΕΥΚΑΔΑ ΜΑΣ ΕΥΤΥΧΩΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΗ

  κύριε δημοτικέ σύμβουλε χωρίσ ποσόστωση!!!!.Φήμεσ λένε ότι ξεκινήσατε τίς (χωρίς ποσόστωση ) σπουδές σας στην Βουλγαρία (καθόλου επιλήψιμο) και βρέθήκατε εν μια νυκτί (χωρρίς ποσόστωση φυσικά) σΕ ΠΑΝΕΠΙΣΤΉΜΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΕ ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ….ΕΠΙΛΗΨΙΜΟ????? ΟΧΙ……ΦΥΣΙΚΑ!!!!LOL!!!!!!! ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΜΕ ΠΟΣΟΣΤΩΣΗ!!!!!

 3. Μιχαλης

  κυρία τασσοπούλου.Με όλο τον σεβασμό που τρέφω στην προσπάθεια του κάθε παιδιού, τα 14000 μόρια που έγραψε το παιδί σας δεν σας εξουσιοδοτούν να μιλάτε έτσι.ίσως τα παιδια που θιγετε να έκαναν πολλές χιλιαδες μορια μεγαλύτερη προσπαθεια. ευχαριστουμε που μας κάνετε καλύτερους ανθρωπους

 4. Μιχαλης

  Μην τρελαθούμε.τα μαυρα φροντιστηρια κλαίνε με μαύρα δακρυ.10 τουλαχιστον παιδιά *1200 τον μηνα 12000 επί 10 μηνες 120000 ευρω μαύρα κατάμαυρα χάθηκαν μεσα απο τις τσέπες τους.να τα λεμε και αυτά……ηθικολογώντας!!!!

 5. μια μανούλα στιγματισμένη

  μια μαννούλα φετος τα παιδαγωγικά τμήματα πανελλαδικα είχαν βαση εισαγωγής κάτω απο 10000 μόρια.δηλαδή κάποιοι θα βγουν δάσκαλοι χωρίς να ξέρουν ίσως καλή ορθογραφια και αριθμητική.καμμία σντιδραση δεν αντιληφθηκα ουτε εδώ ούτε στην υπόλοιπη ελλάδα που ίσως ολόκληρες γεννιές θα βγουν αγράμματες.Από την άλλη φέτος αυτή η χρονιά του 98 ήταν κατα γενική ομολογία απο τις καλύτερες που πέρασαν από τα σχολεία.έτυχε ο σεισμος.αναστάτωση,μετασεισμοι.πολλοί κοιμόταν σε αυτοκίνητα.ίσως λάθος θεωρήσαμε ότι έπρεπε ,αφού μας έδινε ο νόμος το δικαίωμα την περιβόητη ποσόστωση.ξέραμε ότι δεν θα κλέψουμε καμμια θέση απο κανενα παιδι.πιέζαμε τα παιδιάμας κυρία τασσοπουλου να δισβάσουν.εξαλλου ήταν μαθητές του 19 και .και βγηκαν τα αποτελέσματα .και όντος αν και μεσα στο ίδιο ποσοστο για την λευκάδα μπήκαν η μισή αιτ/νια η ιθάκη και η β.κεφαλονιά τις ακριβοθώρητες σχολές τις πήρε η Λευκάδα.αν τα παιδί μου κυρια κατωποδη αναστασία δεν είχε γράψει 17.7 και είχε γράψει 20 ίσως να πέρναγε με τα μόρια του.πάντως να ξέρει ο λευκαδιτικος λαός αν κάτι πρέπει νσ φοβάται ειναι τον ίδιο του τον εαυτό

 6. Ιωάννης

  Να μας πει ο κ.Γαρύφαλλος δημόσια και επίσημα πως βρέθηκε απτην Βουλγαρία στην Κρητη

 7. τουριστας

  οπου και να μπεις ανακοινωσεις του κ.Γαρυφαλλου διαβαζουμε , αμαν πια, δεν υπαρχει αλλος ειδικος στον τοπο μονο αυτος πουλαει ? Ενταξει προτιμησε να παει βουλγαρια και οχι Ν.Α.Σ.Α. ΠΕΙΡΑΖΕΙ ?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *