Ο Θανάσης Μελάς για το βιβλίο του Κώστα Πατρίκιου “Οι Αρβύλες”

%ce%b1%cf%81%ce%b2%cf%85%ce%bb%ce%b5%cf%82

Οι  Αρβύλες

Του Κώστα Πατρίκιου

Το καλοκαίρι ανάμεσα στις πολλές καλές χαρές, που αμέριμνα ζήσαμε στο χωριό  μας, έφερε  μια πρόσθετη  χαρά με ένα  ωραίο βιβλίο το χωριανού μας καπετάνιου Κώστα Σ. Πατρίκιου  με τον τίτλο, οι Αρβύλες.

Πρόκειται για ένα πολυσέλιδο βιβλίο  γραμμένο με ιδιαίτερο μεράκι από τον αγαπητό μας Κώστα, ο οποίος σ’ αυτό καταθέτει τις μνήμες του από την παιδική και εφηβική του ηλικία κα όχι μόνον, όπως τις έζησε ξέγνοιαστα στον Άγιο Πέτρο κοντά στην οικογένειά του, τους φίλους του, τους συγγενείς του και όλους τους χωριανούς του.

Ένα πλήθος ανθρώπων έρχονται στο προσκήνιο και  φέρνουν πολλές αναμνήσεις  σε όσους έχουν την όρεξη να το διαβάσουν.( Το βιβλίο του Κώστα δεν πουλιέται, διατίθεται δωρεάν).

Ο συγγραφέας με γλώσσα ρέουσα, απλή, κατανοητή, λευκαδίτικη  θα έλεγα, παρουσιάζει πολύ παραστατικά ανθρώπινους χαρακτήρες που ζούσαν  την απλή αγροτική ή επαγγελματική τους ζωή και χαίρονταν το όμορφο  αγιοπετρίτικο  περιβάλλον.

Αξίζει ένα μπράβο στον Καπεταν- Κώστα για το ωραίο  πόνημά του και ένα ευχαριστώ γιατί μας γυρίζει πολύ πίσω και μας φέρνει στη μνήμη    αγιοπετρίτικες  σχέσεις και συνήθειες που  νοσταλγούμε.

Θ.Μ.

(Ερώτηση Σύνταξης: Θα είχε ενδιαφέρον να ξέραμε πως μπορούμε να το αποκτήσουμε)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *