Το σχόλιο της ημέρας: Απαιτείται προσπάθεια…

ΝΙΚΟΣ ΝΕΟΣ

του ΝΙΚΟΥ ΓΑΖΗ

Ανακοινώθηκαν σήμερα τα αποτελέσματα των πανελλαδικών εξετάσεων και η πρώτη πληροφόρηση που είχα είναι πως τα Λευκαδιτόπουλα τα πήγαν πάρα πολύ καλά και τους αξίζουν συγχαρητήρια. Ένας απ΄ τους πιο κρίσιμους παράγοντες βέβαια που οδήγησε σ΄ αυτό το ευτυχές αποτέλεσμα, πέρα απ΄ την προσπάθεια αυτή καθ΄  εαυτή των μαθητών, ήταν και η πριμοδότηση της προσπάθειάς τους μέσω της ποσόστωσης εξ αιτίας του σεισμού. Πράγμα που σημαίνει πως ταυτόχρονα δικαιώθηκε κι ο μεγάλος αγώνας της επιτροπής των γονέων τους -και όσων την στήριξαν- και αξίζουν συγχαρητήρια και σ΄ αυτούς,  που ανυποχώρητα διεκδίκησαν και τελικά πέτυχαν αυτή την πριμοδότηση, παρότι δεν αποφεύχθηκαν τα ρουσφετολογικά μαγειρέματα βουλευτών και πολιτικών προσώπων γειτονικών μας νομών, προς όφελος των δικών τους μαθητών.

Το ΦΟΡΤΣΑ ΛΕΥΚΑΔΑ θεώρησε εξ αρχής πως το μέτρο της ενίσχυσης με την ποσόστωση των σεισμόπληκτων μαθητών ήταν ένα δίκαιο μέτρο, γιατί πιστεύαμε -και συνεχίζουμε να πιστεύουμε- πως η μελέτη κι η προετοιμασία των τελειοφοίτων της Λευκάδας, αναμφίβολα επηρεάστηκαν σοβαρά απ΄ την περίοδο των σεισμών, ανεξάρτητα αν κάποιοι δεν έχασαν μεγάλο αριθμό διδακτικών ωρών στα σχολεία τους.

Το γεγονός βέβαια πως δεν ελήφθησαν  κάποια ειδικότερα μέτρα ώστε η ποσόστωση να ενισχύει λελογισμένα τους μαθητές, αποκλείοντας  την είσοδο σε δύσκολες σχολές μαθητών με πολύ λίγα “κυβικά”, αποτελεί ένα σοβαρό πρόβλημα που θα βγει μπροστά. Ένα πρόβλημα που πλέον μόνο οι ωφελούμενοι μπορούν να επιλύσουν. Και θα τα καταφέρουν αν κατανοήσουν, ιδιαίτερα οι πιο αδύναμοι, πως χάρη σε ένα καταστρεπτικό φαινόμενο (τον σεισμό), ευτύχησαν να περάσουν σε μια σχολή που με τις επιδόσεις τους σε κανονικές συνθήκες θα ήταν αδύνατο να το καταφέρουν. Η ποσόστωση λοιπόν αποτέλεσε γι αυτούς θείο δώρο και ταυτόχρονα τους προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία! Για να έχει όμως αυτό το δώρο αντίκρισμα, θα πρέπει από δω και στο εξής, ν΄ αυξήσουν προσπάθεια και στροφές. Διαφορετικά το δώρο θα μεταβληθεί σε άνθρακες κι η ευκαιρία θα πετάξει ανεπιστρεπτί…

 

Σχολιάστε

  1. Αναξιοκράτης

    Καλά κρασά…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *