Ο ΣΥΡΙΖΑ μας κατηγορεί κι εμείς απαντάμε…

κτιριο ΣΥΒΟΤΑ

(Σημείωμα σύνταξης του ΦΟΡΤΣΑ ΛΕΥΚΑΔΑ: Το κείμενο που ακολουθεί και υπογράφεται από τον Συντονιστή του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ μας κατηγορεί τόσο εμάς (σαν ΦΟΡΤΣΑ ΛΕΥΚΑΔΑ, όσο και την συνάδελφο τοπική ιστοσελίδα LEFKADA WEB) για δημοσιεύματά μας σχετικά με το σκάνδαλο της ενοικίασης σε γνωστότατο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ δημοτικού ακινήτου στα Σύβοτα, έναντι εξευτελιστικού τιμήματος. Διευκρινίζουμε ότι συμφωνούμε και προσυπογράφουμε την απάντηση της συναδέλφου ιστοσελίδας και εμείς εδώ στην συνέχεια απλά παραθέτουμε κάποιες απόψεις από διαφορετική οπτική. Ακολουθούν:

1. Η επιστολή του Συντονιστή Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ 

2. Η απάντηση του ΦΟΡΤΣΑ ΛΕΥΚΑΔΑ

3. Η απάντηση του LEFKADAWEB)

*****

ΣΥΡΙΖΑ     ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Απάντηση σε δημοσίευμα του LEFKADA WEB  και  FORTSA LEYKADA σχετικά με τη εκμίσθωση  ακινήτου του Δήμου στα Σύβοτα Λευκάδας

Στο χώρο της ενημέρωσης άνθησαν φαινόμενα ιδιοτέλειας, συνδιαλλαγής και σκοπιμότητας.  Το τρίπτυχο διαπλοκής : οικονομικοί παράγοντες, ΜΜΕ, εκτελεστική εξουσία αποτέλεσε εργαλείο διαφθοράς, κατασπατάλησης δημοσίων πόρων και ευρωπαϊκών χρηματοδοτήσεων. Η σωστή  λειτουργία   των  μέσων  μαζικής ενημέρωσης  στα πλαίσια  κανόνων  δεοντολογίας, είναι η λύση.

Υπερθεματίζουμε το ρόλο των ΜΜΕ ως θεματοφύλακα της αντικειμενικής και υπεύθυνης ενημέρωσης ασκώντας έλεγχο και κριτική σε θεσμούς και εξουσίες.

Χαρακτηριστικό της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ και επιτακτική ανάγκη των καιρών ο ανένδοτος πόλεμος κατά της διαπλοκής και της κατευθυνόμενης  ενημέρωσης.

Απόδειξη της αποφασιστικότητας της κυβέρνησης το σχέδιο νόμου για τις τηλεοπτικές άδειες.

Ύστατη  προσπάθεια των κομμάτων που κυβέρνησαν τις προηγούμενες δεκαετίες και μερίδας των ΜΜΕ είναι η σκανδαλολογία  των τελευταίων μηνών εις βάρος της κυβέρνησης και των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ. Βασικοί παράγοντες της διαπλοκής των τελευταίων ετών στη χώρα, δεν καταβάλλουν καμία προσπάθεια να υπερασπιστούν έστω τους εαυτούς τους για  μεθόδους και πράξεις που είναι τουλάχιστον πολιτικά υπόλογες.   Ότι  έχει απομείνει στη φαρέτρα τους είναι τα ευφάνταστα σενάρια και ψέματα για εμπλοκή του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης στο σύστημα της διαφθοράς που οι ίδιοι δημιούργησαν και εξέθρεψαν επί δεκαετίες.

Αξιολύπητες πρακτικές , απέλπιδα προσπάθεια στη «λογική» του «όλοι το ίδιο είμαστε».

Ανήθικος αγώνας πολιτικής επιβίωσης στη πλάτη του δοκιμαζόμενου ελληνικού λαού.

Είναι ενθαρρυντικό,  άνθρωποι του τύπου να δηλώνουν «φανατικά ανεξάρτητοι- έξω από σκοπιμότητες». Ακόμα πιο ενθαρρυντικό και αποτελεσματικό θα είναι τα λόγια να γίνονται πράξεις – καθημερινή επιταγή.

Με αφορμή δημοσίευμα σας , σχετικά με την  εκμίσθωση δημοτικού ακινήτου στα Σύβοτα Λευκάδας και εμπλοκή στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ σας ενημερώνουμε ότι :

Σ΄ένα διαγωνισμό – δημοπρασία δικαίωμα να συμμετέχει έχει το σύνολο των πολιτών της χώρας, ανεξάρτητα από κόμματα και ιδεολογίες. Οποιαδήποτε ένσταση σε αυτό μας θυμίζει πρακτικές του παρελθόντος, καταδικασμένες από τη συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας.

Πιστεύουμε ότι το εν λόγω δημοσίευμα δεν αποτελεί μέρος της γενικευμένης προσπάθειας σπίλωσης του ΣΥΡΙΖΑ και των στελεχών του.

Συμβάλλοντας τέλος στην πληρέστερη και ακριβέστερη ενημέρωση των αναγνωστών σας κι έχοντας τη βεβαιότητα ότι τυχόν ανακρίβειες είναι προϊόν ελλιπούς ενημέρωσης και όχι σκοπιμότητας, σας ενημερώνουμε ότι κανένα στέλεχος ή μέλος του ΣΥΡΙΖΑ δεν συμμετείχε στην εν λόγω εκμίσθωση.  

 

5/6 /2016                                              ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ  Ν.Ε.ΣΥΡΙΖΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

==============================

και η δική μας ΑΠΑΝΤΗΣΗ:

Αγαπηγέ Συντονιστή,

Προς στιγμήν αποφασίσαμε να μην σας απαντήσουμε, γιατί δεν σας κρύβουμε πως συναισθανόμαστε την δύσκολη θέση που βρίσκεσθε και το ακόμη δυσκολότερο αλλά και άχαρο συνάμα έργο που έχετε, όχι μόνο να υποστηρίξετε μια ετερόκλιτη, ερμαφρόδιτη, αλλοπρόσαλλη, ασόβαρη κι απολύτως καταστροφική συγκυβέρνηση του μικρού αρχικού κόμματός σας, μεγαλωμένου ανώμαλα με το πλέον διεφθαρμένο, αρριβίστικο και καρεκλοθηρικό κομμάτι του πάλαι ποτέ κυβερνητικού ΠΑΣΟΚ και συνεταιρισμένου με το πιο τυχοδιωκτικό κομμάτι της άκρας δεξιάς, αλλά και μια ανίκανη κι εξίσου καταστροφική δημοτική εξουσία!

Κι όχι μόνο συναισθανόμαστε την άχαρη θέση σας, αλλά κι επειδή αυτή τελευταία έγινε ακόμη πιο δύσκολη, ενεργοποιεί τα -μπόλικα, είναι η αλήθεια- αποθέματα ευσπλαχνείας που διαθέτουμε, σε βαθμό που να θέλουμε να σας υπερασπιστούμε… Δεν μπορούμε όμως να το κάνουμε, γιατί η ευσπλαχνεία, όσο αμέριστη κι αν είναι, δεν γίνεται να υποκαταστήσει τη λογική… Με βάση αυτή την κοινή λογική λοιπόν, θα σας πούμε κάποια καλοπροαίρετα πράγματα, όχι σαν τα θεωρητικά και εξειδικευμένα περί τύπου, που εσείς μπερδεύετε στην επιστολή σας, αλλά απλά κι αληθινά γεγονότα που συζητάει μεν όλος ο κόσμος έξω, αλλά δύσκολα γίνονται ορατά όταν φοράτε τα γυαλιά με τους χρωματιστούς κομματικούς σας φακούς…

Άλλωστε για τα δεοντολογικά περί τύπου και ΜΜΕ, μια χαρά σας τα λέει το LEFLADAWEB και να το ακούσετε! Εμείς απλά θα περιοριστούμε να σχολιάσουμε κάποιες εκφράσεις σας που μας φάνηκαν, αν μη τι άλλο, άδικες και προσβλητικές για την νοημοσύνη της κοινής γνώμης:

Όχι κ. Συντονιστά, «δεν είσθε όλοι το ίδιο«. Κάθε άλλο μάλιστα. Εσείς είσαστε μακράν οι χειρότεροι από όλους τους προηγούμενους που μας κυβέρνησαν, τουλάχιστον απ΄ την Μεταπολίτευση και μετά! Γι αυτό και σε λιγότερο από ενάμισι χρόνο, καταφέρατε να προκαλέσετε μεγαλύτερη ζημιά στη χώρα, απ΄όση προκάλεσαν όλοι μαζί οι προηγούμενοι, σε σαράντα χρόνια!

Δείτε κάποια απλά παραδείγματα της λειτουργίας σας: Ζητήσατε την άποψη του Ελληνικού λαού με το δημοψήφισμα και το ΟΧΙ που σας απάντησε το διαστρέψατε σε ΝΑΙ και το εφαρμόσατε. Αναβαθμίσατε την τρόϊκα (που υποτίθεται πως θα εξαφανίζατε) σε κουαρτέτο, και πνίγετε την ημιθανή οικονομία με κάπιταλ κοντρόλ, σχεδόν για ένα χρόνο τώρα!  Εξαπατήσατε τους πολίτες κατ΄ επανάληψη με τερατώδη ψέμματα και σταθερά κάνετε ακριβώς τα αντίθετα απ΄ αυτά που υπόσχεστε. Υποσχεθήκατε άμεσο σχίσιμο του μνημονίου και αντ΄ αυτού μας φέρατε όχι μόνο επαχθέστερο μνημόνιο, αλλά και τον απεχθή κόφτη, να μας απειλεί και να μας τρομάζει για τα επόμενα εκατό χρόνια! Υποσχεθήκατε προστασία της πρώτης κατοικίας απ΄ τους πλειστηριασμούς των τοκογλύφων κι αντί γι αυτό βλέπουμε τούτες ακριβώς τις μέρες 65 χιλιάδες σπίτια, πολλά εκ των οποίων πρώτη κατοικία, να βγαίνουν απροστάτευτα στο σφυρί!

Δώσατε γην και ύδωρ (κυριολεκτικά) στον ολιγάρχη ένοικο του Σκορπιού προσβάλλοντας βάναυσα τους ντόπιους, κάνοντας κάτι που δεν είχε  διανοηθεί να κάνει ούτε η χούντα με τους Ωνάση και Νιάρχο, τότε που αυτοί, εκτός του ότι αναλογικά ήταν μεγαλύτεροι διεθνείς οικονομικοί παράγοντες στην εποχή τους απ΄ τον Ρώσο, ήταν και Έλληνες!…

Καταβαραθρώσατε το επίπεδο  του πολιτικού βίου, του πολιτικού λόγου και της πολιτικής συμπεριφοράς, με τους απίστευτους θετρινισμούς του Βαρουφάκη, τις ανεκδιήγητες Τασίες και τους φθηνούς κουτσαβακισμούς του Πολλάκη. Μολονότι απωλέσατε το έσχατο φύλλο συκής (του δήθεν αντιμνημονιακού) που υποτίθεται πως σας ένωνε με την ακροδεξιά του Καμμένου, υποκρίνεστε πως το ξεχάσατε και συνεχίζετε σφιχταγκαλιασμένοι μαζί στην απόλαυση της εξουσίας, η οποία είναι φανερό πως είναι πλέον αυτοσκοπός και σας  γοητεύει όσο τίποτε άλλο…

Προσπαθείτε να εγκαταστήσετε καθεστωτικό κράτος υπό τις παρακαταθήκες του Στάλιν και έχοντας σαν πρότυπα τα τελευταία μορφώματα των ομοϊδεατών σας Τσαουσέσκου και Ζίβκωφ στα Βαλκάνια. Έτσι χρησιμοποιείτε την ίδια συνταγή και τις ίδιες θλιβερές πατέντες της συγγενοκρατίας και της κομματοκρατίας. Συμπτωματικά ή όχι, ο πιο αγαπημένος (δικός σας) βαθμός συγγενείας είναι αυτός του πρώτου εξαδέλφου, που επικρατεί σε όλα τα επίπεδα της Συριζαίικιας εξουσίας. Ο εξάδελφος  Τσίπρας σε κυβερνητικό επίπεδο, ο εξάδελφος Γαλιατσάτος σαν Νο 2 στην Περιφέρεια ΙΝ, ο ξάδερφος-αντιδήμαρχος το Νο 2 στον δήμο Λευκάδας…

Παρατηρήσαμε ότι στο κείμενό σας υπογράφετε μόνο με τον τίτλο σας ενώ λείπει εντελώς το όνομά σας. Γιατί άραγε; Είναι τυχαίο ή μήπως φοβάστε πως συσχετίζοντας το επώνυμό σας (Φατούρος) μ΄ αυτό της (συνεπώνυμή σας) ενοικιάστριας της σκανδαλώδους υπόθεσης των Συβότων (Φατούρου), θα μας προκύψουν νέα δυσάρεστα δεδομένα; Για τον ισχυρισμό σας που βέβαια δεν αντέχει σε σοβαρή κριτική, πως η εν λόγω δεν είναι κομματικό στέλεχός σας, με κάλυψε απόλυτα η συνάδελφος ιστοσελίδα LEFKADAWEB

Σχετικά με το καραμπινάτο σκάνδαλο των Συβότων,  θα ήθελα να σας κάνω μια καλόπιστη προτροπή: Επειδή δεν είσθε ούτε ο πρώτος ούτε ο τελεταίος θεράπων της εξουσίας που ενοχλείται απ΄την κριτική του τύπου, αφού πάντα αυτό συνέβαινε και πάντα αυτό θα συμβαίνει, ιδιαίτερα όταν στην εξουσία παραπατούν και υπάρχουν ελλείμματα δημοκρατίας, αποφύγετε αυτό το τρυπάκι που σας εκθέτει και κάντε κάτι πολύ πιο λογικό και πολύ πιο εποικοδομητικό: Πιέστε, (εφόσον μπορείτε) τους θεσμικούς να απαντήσουν στα συγκεκριμένα ερωτήματα που τους έχουν τεθεί και το αποφεύγουν. Αλλιώς ενημερωθείτε κι απαντήστε εσείς με ειλικρίνεια και παρρησία. Θα είναι ότι πιο αξιοπρεπές για σας και ότι καλύτερο για το κόμμα σας. Γιατί σάπια πράγματα που κρύβονται κάτω απ΄το χαλί, μοιραία ανακαλύπτονται αφού βρωμάνε…

==============================

*****

Και η απάντηση του LEFKADAWEB:

Με έκπληξη διαβάσαμε την απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ σε δημοσίευμα του LEFKADA WEB  και  FORTSA LEYKADA σχετικά με τη εκμίσθωση ακινήτου του Δήμου στα Σύβοτα Λευκάδας.

Και λέμε με έκπληξη γιατί για να απαντήσει κάποιος θα πρέπει με κάποιο τρόπο να έχει προηγηθεί ερώτημα. Θα το παραβλέψουμε όμως διότι κατανοούμε ότι επικρατούν άγχος, θύμος και  αναστάτωση όταν βλέπουν το φως της δημοσιότητας ρεπορτάζ τα οποία τους καθιστούν πολιτικά υπόλογους.

«Σωματοφύλακες» της «καλής» δημοσιογραφίας

Η απάντηση ξεκινά με μια γενικότερη «αγόρευση» περί του τι εστί δημοσιογραφία, περί ελευθερίας λόγου και δεοντολογίας. Οι «σωματοφύλακες» της αντικειμενικής και υπεύθυνης ενημέρωσης αναλύουν ποιος είναι ο σωστός τρόπος λειτουργίας των ΜΜΕ. Συμφωνούμε μαζί τους ότι η σωστή λειτουργία των μέσων μαζικής ενημέρωσης πρέπει να βασίζεται στις αρχές που διέπουν την δεοντολογία και τους νόμους.

Μήπως θα μπορούσαν λοιπόν επί τη ευκαιρία να μας εξηγήσουν βάσει των αρχών που εκφράζουν και υπερασπίζονται και μιας και αναφέρουν και την κατασπατάληση δημοσίων πόρων, τι συμβαίνει με το Ράδιο Καρυά,

αφού γενικότερα διαπιστώνουν ότι «Στο χώρο της ενημέρωσης άνθησαν φαινόμενα ιδιοτέλειας, συνδιαλλαγής και σκοπιμότητας»; Εμείς μαζί τους θα στηρίξουμε την όποια προσπάθεια να απαλλαγούμε από αυτά τα φαινόμενα!

Τα «καλά» και τα «κακά» ΜΜΕ

Όσο για τον ΣΥΡΙΖΑ  θεωρεί  ότι η εικόνα του αντανακλάται στο ευρύ ακροατήριο αλλοιωμένη. Όπως σημειώνουν  και στην Κουμουνδούρου, είναι συχνά δυσδιάκριτα τα όρια ανάμεσα στη δημοσιογραφική κριτική και τη χυδαιότητα ή την πολιτική αντιπαράθεση και τη συκοφαντία.

Έτσι έχουμε καταλήξει να κατηγοριοποιούνται σε “καλά” και “κακά” τα ΜΜΕ.

Τα ΜΜΕ τα οποία σύμφωνα με την δική τους αντίληψη παρουσιάζουν φαινόμενα ιδιοτέλειας, συνδιαλλαγής και σκοπιμότητας τα περιορίζουν με διάφορους τρόπους, ώστε να μπορούν να «ανθήσουν» τα “καλά” ΜΜΕ που προάγουν την “καλή δημοσιογραφία” όπως βέβαια την αντιλαμβάνονται οι ίδιοι.

Ανέκαθεν τα μέσα είναι μόνο αρεστά όταν είναι υπέρ μας. Αυτό βέβαια θυμίζει άλλες εποχές και τακτικές!

Πολιτικές ναυτίες

Οι πολιτικοί που ενοχλούνται από τα Μέσα Ενημέρωσης είναι σαν τους ναυτικούς που τους πειράζει η θάλασσα λένε.

Στην Λευκάδα προφανώς και πάσχουμε από ναυτία, έτσι καταλήγουμε στην κλασσική ατάκα για τα ΜΜΕ που στόχο έχουν την λασπολογία  εις βάρος της κυβέρνησης και των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ.

Το αστείο στην όλη υπόθεση, ειδικά όσον αφορά τους «σωματοφύλακες» της  δημοσιογραφίας, είναι ότι συχνά αυτοί που βγαίνουν με φανφάρες του τύπου «πρέπει μια και καλή να τελειώνουμε με τα Μέσα της διαπλοκής»  είναι οι ίδιοι που φιγουράρουν  και «συνεργάζονται» με τα ΜΜΕ που τάχα μου καταγγέλλουν.

Το ότι ζορίζονται κάποιοι με τα ΜΜΕ αυτό δεν μας αφορά όταν κάνουμε την δουλειά μας. Ειδικά όταν είναι γνωστό ποια ΜΜΕ είναι αρεστά στους ανθρώπους που αναλύουν τα περί δημοσιογραφίας και της αντικειμενικής και υπεύθυνης ενημέρωσης.

Το βόλεμα ημέτερων η αχίλλειος πτέρνα

Το βόλεμα ημέτερων ήταν και θα είναι η αχίλλειος πτέρνα όλων των κυβερνόντων, είτε σε κεντρικό είτε σε τοπικό επίπεδο. Φαίνεται πως και τοπικά έχουν εμπεδώσει για τα καλά τις βασικές αρχές αυτή της «πολιτικής σχολής». Όταν αυτά βγαίνουν στην δημοσιότητα λογικό είναι να νιώθουν εκτεθειμένοι.

Όσο για τις αναλύσεις πολιτικού σαβουάρ βιβρ που αφορούν τον «ανήθικο αγώνα πολιτικής επιβίωσης στη πλάτη του δοκιμαζόμενου ελληνικού λαού» προφανώς και περισσεύουν…

Σχετικά με την διευκρίνηση ότι κανένα στέλεχος ή μέλος του ΣΥΡΙΖΑ δεν συμμετείχε στην εν λόγω εκμίσθωση. Επειδή προφανώς αρέσει σε κάποιους να κρύβονται πίσω από το δάχτυλό τους, να θυμίσουμε ότι η μοναδική πλειοδότης του διαγωνισμού υπήρξε ΔΥΟ (2) ΦΟΡΕΣ ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ του ΣΥΡΙΖΑ (2007 & 2011). Επίσης, πρόσφατα, στις τελευταίες περιφερειακές εκλογές ήταν υποψήφια σύμβουλος με την παράταξη του κ. Γαλιατσάτου όπου επίσημα στηρίχτηκε στον ΣΥΡΙΖΑ. Τώρα, αν τυχόν για δικούς σας λόγους δεν εμφανίζεται στα μητρώα σας, αυτό είναι δική σας υπόθεση.

Κλείνοντας να πούμε ότι πολύ θα θέλαμε να δούμε τον ΣΥΡΙΖΑ Λευκάδας να δείχνει την ίδια ευαισθησία και αγωνία μέσω ανακοινώσεων για τα σημαντικά θέματα του τόπου.

Σιγήν ιχθύος για τα όσα συμβαίνουν στην χώρα και καλείται να αντιμετωπίσει αυτός ο δοκιμασμένος ελληνικός λαός στον οποίο αναφέρονται και για τον οποίο τόσο νοιάζονται…

Και μιας και μας αρέσουν οι αναφορές σε κεντρική πολιτική σκηνή, να πούμε  ότι δεν είναι η πρώτη φορά που τα ηνία κρατούν ανίκανοι πολιτικάντηδες, είναι όμως η πρώτη φορά που αυτό γίνεται τόσο υποκριτικά «στο όνομα της αξιοπρέπειας – της δημοκρατίας – της ελευθερίας – της ισότητας – της δικαιοσύνης – του σοσιαλισμού και της ειρήνης»!

Μπορείς να καταλάβεις τον κακό κριτικό από το γεγονός ότι αρχίζει και μιλά για τον ποιητή και όχι για το ποίημα. Κάτι παρόμοιο συνέβη και εδώ…

*****

Συμπέρασμα: Τα συμπεράσματα δικά σας…

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *