Το σχόλιο της ημέρας: Παραξενιές!

1

Δεν φαντάζομαι να υπάρχει Λευκαδίτης που να μην συμφωνεί πως τα πλήρως λυόμενα και μεταφερόμενα γυάλινα παραπέτα έξω από το Καφέ “ΝΤΟΛΤΣΕ” στον πεζόδρομο της αγοράς, είναι μια εξαιρετικά προσεγμένη κατασκευή καταστήματος κι αποτελεί πραγματικά όαση καλογουστιάς σε μια πόλη που αποτελεί μνημείο κιτς και αυθαιρεσίας με τις μόνιμες και ημιμόνιμες αντίστοιχες κατασκευές της. Με προφανέστατο το σκοπό να προστατεύει τους πελάτες που θα καθίσουν στα εξωτερικά τραπεζοκαθίσματα απ΄τον άνεμο στην χειμωνάτικη περίοδο μόνο, καθόλου δεν ενοχλεί, ούτε την κίνηση πεζών (και τροχοφόρων) στον πεζόδρομο, ούτε την διέλευση των πεζών εκεί που κάποτε ήταν πεζοδρόμιο. Το αντίθετο μάλιστα: Οριοθετεί με ακρίβεια όπως βλέπουμε τον προβλεπόμενο χώρο των τραπεζοκαθισμάτων, μη επιτρέποντας ούτε την ελάχιστη επέκτασή του, ούτε ακόμη κι από απροσεξία του πελάτη!

Αντί λοιπόν η πρωτοβουλία αυτή του καταστήματος να χρησιμοποιηθεί σαν υπόδειγμα καλαίσθητης ευταξίας και παράδειγμα προς μίμηση για τα μαγαζιά που επεκτείνουν απεριόριστα τα τραπεζοκαθίσματά τους όπου υπάρχει κενός χώρος κλείνοντας δρόμους και παράδρομους ή στήνουν μόνιμες, αυθαίρετες και απίστευτης αισθητικής κατασκευές, στοχοποιήθηκε απ΄ τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, ο οποίος διέταξε την …”κατεδάφισή” του!

Να φταίει άραγε το γεγονός πως ο αντιδήμαρχος δεν είναι Λευκαδίτης ή ότι ακυρώνει τα κάγκελα και τις πολύχρωμες γραμμές, που ως γνωστόν είναι η αδυναμία (και η κουλτούρα) της σημερινής δημοτικής Αρχής;

Τι να πει κανείς…

2

3

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *