Πικρίες και διαμαρτυρίες για τίς τοπικές εκλογές της Ν.Δ.

Σολδάτος Θ.

Στις δυο το μεσημέρι έκλεισε η κάλπη των εσωκομματικών εκλογών στα γραφεία της τοπικής Νέας Δημοκρατίας και λίγο μετά είχαμε το εκλογικό αποτέλεσμα, που εξέλεξε πρόεδρο ΝΟ.Δ.Ε. τον Βασίλειο Παπαχρήστο.

Μερικές ώρες αργότερα όμως, το βράδυ, είχαμε μέσω του φέης μπουκ και την διαμαρτυρία -πικρία κατ΄άλλους-  και μάλιστα με γεωγραφική εμβέλεια ευρύτερη, απ΄τον πρώην βουλευτή Θοδωρή Σολδάτο! Η σχετική ανάρτηση στον λογαριασμό του πρώην βουλευτή έλεγε:

“Thodoris Soldatos

Εκλογές προέδρου ΝΟ.Δ.Ε. Ν.Δ. Λευκάδας
Το σιγάν κρείττον εστί… δηλ. καλύτερα σιωπή.

Τελικά, έπρεπε να προστεθούν, (δηλ. να διοριστούν), στη λίστα των εκλεκτόρων, τρεις αιρετοί δήθεν εκπρόσωποι της νεολαίας, ώστε να βγει το σημερινό αποτέλεσμα με διαφορά 3 ψήφων;

Πότε έγιναν εκλογές στην ΟΝΝΕΔ Λευκάδας; Πότε και σε ποια μέσα, δημοσιεύθηκε ανακοίνωση για εγγραφές και επικείμενες εκλογές; Πόσα μέλη της προηγούμενης τριετίας παρέμειναν εγγεγραμμένα;

Το σιγάν κρείττον εστί… λοιπόν, σε όσους επιχαίρουν για την κατάντια.
Όχι μόνο στη Λευκάδα.”

Μετά από λίγο την ανάρτηση ακολούθησαν τα παρακάτω σχόλια – διάλογος, τα οποία στην συνέχεια …μυστηριωδώς διεγράφησαν!

Εμείς όμως, γνώστες παρόμοιων καταστάσεων και πάντα προνοητικοί, (ευτυχώς για την ενημέρωσή σας), τα είχαμε φωτογραφίσει…

Σολδάτος 1

Αργότερα, θέσαμε το θέμα σε κορυφαίο τοπικό κομματικό παράγοντα και του ζητήσαμε να το σχολιάσει. Το έκανε με την προϋπόθεση να μην δημοσιευθεί σαν επώνυμη δήλωσή του γιατί θεωρεί, όπως μας είπε, πως μόνο κακό κάνουν στο κόμμα αλλά και στον τόπο αντιπαραθέσεις που δημιουργούνται απ΄την πικρία κάποιων,  που εκλαμβάνουν ένα εκλογικό αποτέλεσμα σαν προσωπική τους ήττα και οι οποίες μάλιστα δημοσιοποιούνται από έμπειρα πρόσωπα εκτός κομματικών οργάνων! “Πάντως είμαι βέβαιος, είπε ο παράγοντας, πως αύριο κιόλας αυτά θα έχουν ξεχαστεί, κι όλοι οι Νεοδημοκράτες ενωμένοι θα συστρατευτούμε εναντίον των ανεκδιήγητων πρακτικών της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, οι οποίες κάθε μέρα που περνάει οδηγούν την Πατρίδα μας όλο και πιο κοντά στην καταστροφή”.

Επέμεινα και ρώτησα να να μου πει αν έχουν βάση οι διαμαρτυρίες για τους εκλέκτορες της νεολαίας. “Καμία βάση, μου απάντησε με κατηγορηματικό τρόπο.  Όλα έγιναν απολύτως σύννομα και σύμφωνα με τις σχετικές εγκυκλίους του κόμματος. Αλλά το σημαντικό σου επαναλαμβάνω, είναι πως από αύριο το πρωί θα είμαστε όλοι ενωμένοι σαν γροθιά στο μετερίζι…”

Ας ευχηθούμε να έχει δίκιο…

 

 

4 σχόλια

  1. ΘΟΔΩΡΗΣ ΣΟΛΔΑΤΟΣ

    Ασφαλώς και τα σχόλια δε διαγράφτηκαν όπως λέτε… Είναι αναρτημένα στην ίδια θέση.
    Πάντως καλό θα ήταν πριν γράψετε την άποψη των άλλων, να ζητούσατε και την τεκμηρίωση του καταγγέλοντος.

    • Ν ΓΑΖΗΣ

      Λυπάμαι αλλά είμαι υποχρεωμένος να επιμείνω στο δημοσίευμά μου, αφού τα συγκεκριμένα σχόλια (της φωτογραφίας του δημοσιεύματος) μυστηριωδώς εξαφανίστηκαν την Κυριακή το βράδυ, (γύρω στα μεσάνυχτα που τα έψαξα και δεν τα βρήκα). Μάλιστα συνεχίζουν να είναι εξαφανισμένα και τώρα (Τρίτη 19-4 στις 11:40) που επίσης τα έψαξα. Συνεπώς το γεγονός της εξαφάνισής τους για μένα είναι αδιαμφισβήτητο κι απομένει να διευκρινιστεί αν διεγράφησαν ή αν …διακτινίστηκαν με άλλο τρόπο, για να θυμηθούμε και την κυρά Τασία… Εκτός κι αν άλλα δείχνει το φεης μπουκ σε μένα κι άλλα σε σας.
      Για το δεύτερο θέμα που θέτετε, να ζητούσα την τεκμηρίωση εκ μέρους σας, δεν το έκανα για δυο λόγους: Ο πρώτος ήταν πως η ώρα (περασμένα μεσάνυχτα) ήταν ακατάλληλη για να σας τηλεφωνήσω. Ο δεύτερος και μάλλον σημαντικότερος όμως ήταν, πως αντικείμενο του σχολιασμού ήταν η ασυνήθιστη ομολογουμένως ενέργειά σας κι όχι τόσο το περιεχόμενό της. Άλλωστε γραπτά ήταν τα μηνύματα-αντικείμενο του δημοσιεύματος, συνεπώς καμιά ανάγκη επιβεβαίωσης δεν υπήρχε. Σε ότι αφορά όμως τα συμβάντα των εκλογών, όπως και οποιαδήποτε πολιτική σας εκτίμηση ή τοποθέτηση, είμαι στη διάθεσή σας να δημοσιεύσω την άποψή σας.
      Με εκτίμηση
      ΝΙΚΟΣ ΓΑΖΣ

  2. ΘΟΔΩΡΗΣ ΣΟΛΔΑΤΟΣ

    Επιμένω ότι η ανάρτηση είναι στη θέση της. Μόλις σας έστειλα “print screen”, (αντίγραφο), στο e-mail σας.
    Μόνο που δεν είναι ανεβασμένη στο fb όπως γράφετε, αλλά στην κλειστή ομάδα “Θοδωρής Σολδάτος”.
    Επειδή δεν είστε μέλος και επομένως δεν έχετε πρόσβαση, πείτε σας παρακαλώ στο φίλο/η, που σας την έδειξε για να την φωτογραφήσετε, να σας διευκολύνει δείχνοντάς την ξανά.

  3. Ν ΓΑΖΗΣ

    Πήρα το e-mail που μου στείλατε και σας ευχαριστώ πολύ, αν και ελάχιστα με διαφώτισε σχετικά με το αν τα επίμαχα μηνύματα διαγράφηκαν (μόνιμα ή προσωρινά). Δεν επιμένω ως προς αυτό γιατί αναγνωρίζω πως οι τεχνικές μου γνώσεις στις ιντερνετικές εφαρμογές και στα κομπιούτερς γενικότερα είναι απελπιστικές. Παρεπιμπιπτόντως είδα (στο μήνυμά σας) και το ενδιαφέρον σχόλιο του κου Κατωπόδη, που πριν αγνοούσα… Τέλος πάντων δέχομαι πως τα μηνύματα ποτέ δεν διεγράφησαν και παραμένουν πάντα στη θέση τους.
    Αν όμως το πρόβλημά σας είναι αν φωτογράφισα την ανάρτησή σας απ΄το δικό μου φέης μπουκ ή αν μου το έδειξαν, παραδέχομαι πως έγινε το δεύτερο. Φαντάζομαι βέβαια πως δεν περιμένετε να σας αποκαλύψω τις πηγές μου, όπως δεν θα το έκανα και με σας σε περίπτωση που με πληροφορούσατε για κάτι. Αλλά το ασυνήθιστο (δηλ.η είδηση) στην περίπτωση αυτή δεν είναι τι ακριβώς έγινε στις εκλογές, που άλλωστε δεν έχω ούτε την αρμοδιότητα ούτε τα στοιχεία για να κρίνω, αλλά η δημοσιοποίηση ενός πολύ αμφιλεγόμενου (όπως φαίνεται απ΄τους διαλόγους σας) κομματικού ζητήματος μέσω ενός τοπικού ΜΜΕ και μιας ιντερνετικής ομάδας, που παρότι χαρακτηρίζεται “κλειστή” μόνο τέτοια δεν είναι, αφού αριθμεί κάποιες χιλιάδες μέλη…
    Παραμένω στην διάθεσή σας και πρόθυμος να δημοσιεύσω οτιδήποτε άποψή σας…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *