Αλλάζει μορφή η αγαπημένη ξύλινη Γέφυρα της πόλης?

γεφ.

Η υπέροχη ξύλινη γέφυρα που κινδυνεύει να γίνει υπόδειγμα κιτς με της …δημοτικής αρχής το (σιδερένιο) κάγκελο…

Στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα τον απολογισμό του δημάρχου, μεταξύ άλλων έγινε αναφορά στην ξύλινη γέφυρα της πόλης απέναντι απ΄το “Κάρμα”, αρχικά  απ΄την δημοτική σύμβουλο της αντιπολίτευσης Εύα Κατωπόδη, όταν στην τοποθέτησή της είπε απευθυνόμενη στην δημοτική Αρχή “…Η ξύλινη γέφυρα, που αποτελεί το σήμα κατατεθέν της πόλης ήταν και παραμένει σαπισμένη από τότε που αναλάβατε…”

Στην απάντηση της προς την δημοτική σύμβουλο η δημοτική Αρχή επικαλέστηκε την άρνηση κάποιας αρχής [πιθανότατα της αποκεντρωμένης(;)]  να παραχωρήσει την σχετική άδεια!

Επειδή είναι πρωτάκουστο να χρειάζεται ειδική άδεια προκειμένου ν΄ αντικατασταθούν δυο ξύλα σαπισμένης κουπαστής και να φρεσκαριστεί με απλό χρωματισμό μια ήδη χρωματισμένη κατασκευή, αλλά κι επειδή προϋπήρχε η απορία, πως έγινε και το προϋπολογιζόμενο κόστος επισκευής της Γέφυρας απ΄το πανάκριβο δεκαπενταχίλιαρο εκτοξεύτηκε στο εντελώς εξωπραγματικό …εικοσιπενταχίλιαρο, μπήκαν ψύλλοι στ΄ αυτιά μας μήπως αληθεύουν κάποιες σκόρπιες φήμες, που θέλουν την δημοτική Αρχή να προσανατολίζεται στην αντικατάσταση των ξύλινων πλευρικών προστατευτικών κουπαστών της με …σιδερένια κιγκλιδώματα!

Θεωρούμε πως λογικά αποκλείεται να συμβαίνει κάτι τέτοιο και να κακοποιηθεί τόσο βάναυσα το μοναδικό και πιο επισκέψιμο σημείο της πόλης μας, που έχοντας φωτογραφηθεί τόσο απ΄ τους επισκέπτες μας, αποτελεί πλέον το σήμα κατατεθέν του τόπου μας. Αλλά πάλι επειδή με αφορμή εκείνο το ανεκδιήγητο “μνημείο καλντεριμιού” έξω απ΄τον Άγιο Σπυρίδωνα στην πλατεία, μας δημιουργήθηκαν πολύ έντονες επιφυλλάξεις για την καλαισθησία και για το γούστο της δημοτικής μας Αρχής, θα παρακαλούσαμε τους αρμοδίους να ξεκαθαρίσουν άμεσα το ζήτημα. Γιατί τότε, στην ό μή γένοιτο περίπτωση, μια έντονη μαζική αντίδραση ίσως τους συνεφέρει και τους προστατέψει από τέτοιο ανουσιούργημα, που αν συμβεί, θα μείνει για να θυμίζει και πολύ μετά την αποχώρησή τους, όχι μόνο της αδράνεια αλλά και την καταστροφικότητα που χαρακτήρισε το πέρασμά τους!…

μνημειο

Εδώ τουρίστες προσπαθούν να καταλάβουν τι είναι η …φωτισμένη τρύπα μπροστά τους! Εμείς που ξέρουμε βέβαια, πρόκειται  για το “μνημείο του καλτεριμιού”, τότε που ακόμα ήταν φωτισμένο! Τους τελευταίους μήνες όχι μόνο δεν φωτίζεται πλέον, αλλά και είναι πλημμυρισμένο στην υγρασία…

Υ.Γ. Και με την ευκαιρία, μήπως θα έπρεπε οι Λευκαδίτες επιτέλους να μάθουν, πόσο ακριβώς τους κόστισε εκείνο το ανοσιούργημα (σ.σ. το μνημείο καλντεριμιού) που κατασκεύασε η παρούσα δημοτική Αρχή στην θέση του περιπτέρου έξω απ΄τον Άγιο Σπυρίδωνα, το οποίο μάλιστα τελευταία έχει κατακλειστεί από κάποιο υγρό (που κάποιοι λένε πως είναι νερό και κάποιοι άλλοι …πετρέλαιο;).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *