Το σχόλιο της ημέρας: Ένα δεκαπενθήμερο τσάμπα χαμένων μαθημάτων!

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ

Είναι γνωστό πως σε περίπτωση καταστροφικού σεισμού τα πρώτα κτίρια που ελέγχονται για ζημιές και καταλληλότητα μετά τα Νοσοκομεία είναι τα Σχολεία. Αυτό συμβαίνει για δυό λόγους: Πρώτον γιατί σ΄αυτά τα κτίρια καθημερινά υπάρχει μεγάλος αριθμός παιδιών και δεύτερον γιατί θεωρείται πολύ σηματικό να χάνονται όσο το δυνατόν λιγότερα μαθήματα.

Εμείς εδώ χρειαστήκαμε δεκαπέντε ολόκληρες μέρες (και τα παιδιά να χάσουν τσάμπα μισό μήνα μαθήματα) για να διαπιστώσουμε τελικά πως το κτίριο που στεγάζει το Γυμνάσιο και τις Λυκειακές τάξεις στην Βασιλική δεν έχει σοβαρές ζημιές κι ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί με ασφάλεια!

Να δείτε πως σε τούτο τον τόπο της ανικανότητας και της ανευθυνότητας, οι “υπεύθυνοι” θα μας πούνε (το κλασικό) πως δεν φταίνε αυτοί κι ότι αφού ο πρώτος έλεγχος χαρακτήρισε τα κτίρια “κίτρινα¨ έπρεπε να τα κλείσουν και να παραγγείλουν τις λυόμενες αίθουσες που θα μπουν στο προαύλιο, (όπου ήδη κατασκευάζονται οι βάσεις τους!!)

Τους προφθαίνουμε για να τους πούμε ότι αφού ο πρώτος έλεγχος τα έβγαλε κίτρινα -και μάλιστα ήταν τα μοναδικά κίτρινα σχολεία στο νησί- ο δεύτερος έλεγχος έπρεπε να γίνει το αργότερο την επόμενη μέρα, αλλά και να τους ρωτήσουμε: Αφού η επικινδυνότητα ακυρώθηκε μετά τον δεύτερο έλεγχο και τα σχολεία λειτουργούν πλέον κανονικά, γιατί οι εργασίες προετοιμασίας της εγκατάστασης των λυόμενων αιθουσών στο προαύλιο συνεχίζονται; Θα χάσουν τα παιδιά το προαύλιό τους και μάλιστα θα σπαταληθούν ένα κάρο χρήματα γι αυτό, επειδή κάποιοι δεν ξέρουν να κάνουν τη δουλειά τους;

Σχολιάστε

  1. Γιώργος

    Aγαπητέ φίλε Νίκο

    Προς ενημέρωση δική σου και των αναγνωστών:

    Στην Βασιλική στον ίδιο χώρο και σε διαφορετικά κτίρια υπάρχει το Γυμνάσιο και οι Λυκειακές τάξεις. Στον πρώτο έλεγχο πολύ σωστά χαρακτηρίστηκε κίτρινο το Γυμνάσιο και Κίτρινο το Λύκειο επειδή κρεμόνταν από την οροφή κάποιοι σωβάδες(μόνο αυτό).

    Έτσι θα έπρεπε να δοθεί λίγος χρόνος ώστε να αποκατασταθεί η οροφή από συνεργείο του δήμου, και να μεταφερθούν τα γραφεία των καθηγητών από το κτήριο του Γυμνασίου στο υπόγειο του δεύτερου κτηρίου των Λυκειακών Τάξεων για αυτό καθυστέρησε ο δεύτερος έλεγχος .

    Τώρα για τις εργασίες που γίνονται για την υπερύψωση του προαυλίου χώρου , είναι για ν΄αποφευχθούν πλημμυρικά φαινόμενα στις λυόμενες αίθουσες που θα τοποθετηθούν. Τώρα τα παιδιά θα στερηθούν προαύλιο , τι να κάνουμε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκεται η Λευκάδα, αυτό το να μην ζοριστούν και λιγάκι τα παιδιά μας έχει φάει και κανένα τους δεν θέλει να δουλέψει!

    Πάντως και τα μαθήματα των παιδιών πλέον θα γίνονται κανονικά ,στον χώρο του παλιού δημαρχείου.

    Αυτά φιλικά και χωρίς να έχω υποχρέωση να υπερασπιστώ κανέναν, όταν είναι για κριτική, κριτική μέχρι εσχάτων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *