Υπουργός Π. Σγουρίδης: Σε έκτακτη ανάγκη η Λευκάδα

8.Υφυπ. Σγορίδης - Αντιπ-χης ΠΙΝ
Παίρνοντας το λόγο στην χθεσινή σύσκεψη ο υφυπουργός Υποδομών κ.Παν. Σγουρίδης, ευχαρίστησε όλους τους εθελοντές γιατρούς και μηχανικούς, ενώ δήλωσε εντυπωσιασμένος που δεν είδε τους κατοίκους φοβισμένους.
«Η Λευκάδα θα κηρυχθεί άμεσα σε έκτακτη ανάγκη» δήλωσε με σαφήνεια ο υπουργός. Για το αν θα κηρυχθεί όμως και σεισμόπληκτο ολόκληρο το νησί, επιφυλάχθηκε: «Θα κηρυχθούν και σεισμόπληκτες οι περιοχές που πρέπει, είπε, αλλά δεν ξέρουμε ακόμη αν θα είναι για όλο το νησί».
Εκτίμησε πως θα πρέπει να υπάρξει επιφυλακή και αύριο να αρχίσει η καταγραφή. Σίγουρα όμως θα υπάρξει επιχορήγηση. Υποσχέθηκε πως για το θέμα των επικουρικών γιατρών θα επικοινωνήσει αύριο κιόλας με τον αρμόδιο υπουργό Υγείας κι ότι θα βγουν άμεσα οι αποζημιώσεις για ζημιές σε οικοσκευές και εμπορεύματα, ενώ μας αποκάλυψε πως ο υπουργός του τον ρώτησε αν είναι ανάγκη να κινητοποιηθεί και η νέα ΜΟΜΑ.
Κι ο υφυπουργός τελείωσε λέγοντας: «Ας φροντίσουμε όλοι να προστατεύσουμε το νησί που ζει απ΄ τον τουρισμό. Να μην δυσφημίσουμε τον τόπο. Σας ευχαριστώ για την ωριμότητα που δείξατε».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *