Προφητείας Ησαΐου το ανάγνωσμα

Ησαΐας φουλ

Πάπυρος Νο 2

Τι σας έλεγα στον προηγούμενο πάπυρο; Πως η μαγείρισσα κι ο πρώην (γιατί ο πρώτος στη σειρά έγινε κιόλας πρώην, μόνιμα κι ακλόνητα) δεν βρίσκονται και στα καλύτερά τους μέλια. Έ λοιπόν σας έχω νέα: Όχι μόνο στα καλύτερά τους δεν βρίσκονται, αλλά κοντεύουν να είναι στα μαχαίρια. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά προφητεύω πως σύντομα θα γίνουν μεταξύ τους από δεκαοχτώ χωριά χωριάτες!
Ο λόγος; Μα η βεβαιότητα της κυρίας πως από Δευτέρας τσιπουρομοιραστής! Όπως ακριβώς σας το λέω κι όσοι γιόρτασαν προχτές (του Σταυρού), τώρα θα μεταφέρουν τον δικό τους και μάλιστα χωρίς ελπίδα να τους βοηθήσει κανένας. Ούτε εξ Αριμαθαίας, ούτε εκ Καλαμιτσίου!
Η βεβαιότητα δε της μαγείρισσας είναι τόση που ακύρωσε και την συνεργασία της λασπόσουπας που ήταν έτοιμη να μαγειρέψει με το μαλλιαρό καπάκι της. Καταλαβαίνετε λοιπόν γιατί ο νότιος καθαρούλης κλαίει και οδύρεται που ξέμεινε στον άσσο, κι έτσι και ξανακαλπίσουμε μαζί με τα δημοτικά, είναι να τον κλαίνε οι ρέγγες. Γιατί μετά από τόσο διάστημα ποιος ζει ποιος πεθαίνει, ποιος ο εξαποδώ τον παίρνει. Και ζήσε τέσσερις Μάηδες για να πάρεις κάνα ψιλό…
Η μαγείρισσα πάντως τη ζημιά με τα υλικά μαγειρέματος (που της πήγανε χαμένα) την ταχτοποίησε με χορηγία που μοίραζε τσίπουρο. Όχι, αλλά που θ΄ άφηνε ν΄ αλλάξουν τα πράγματα με το αζημίωτο! Πάντως προσωπικά την παραδέχομαι. Είναι ταλαντούχα συνάδελφος στην μαντική και της βγάζω το καπέλο. Σ΄ αυτό μου μοιάζει κάπως πανάθεμά την και μου θυμίζει την άλλη (συνομήλική μου) συναδέλφισσα των Δελφών, την Πυθία! Μόνο που αυτή εδώ, ακόμη προφητεύει αμαστούρωτη (και μπράβο της…)
Ησαΐας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *