Το σχόλιο της ημέρας: Κουβαρντάδες με ξένα κόλυβα!

Γεφυρα σαπια

Έμεινα έκπληκτος, ομολογώ, όταν άκουσα στο προχθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο τον πρόεδρο της Λιμενικής Επιτροπής να προαναγγέλλει την επισκευή (επιτέλους) της σαπισμένης ξύλινης γέφυρας (των στεναγμών) απέναντι απ΄το “ΚΑΡΜΑ” κι ότι η επισκευή αυτή προϋπολογίζεται να κοστίσει δεκαπέντε χιλιάδες ευρώ!

Μπορεί να μην είμαι μαραγκός, όμως την σχετική εμπειρία από προϋπολογισμούς κόστους αλλά και από παλιές σχετικές επιστασίες μου (σαν υποπλοίαρχος ή ύπαρχος του Ε.Ν.) σε μαραγκοδουλειές, την έχω! Και με δεδομένο πως έχει φοβηθεί το μάτι μου την σημερινή δημοτική Αρχή για τις απ΄ευθείας αναθέσεις της, όπου συχνά τα χιλιάρικα αντιμετωπίζονται και μοιράζονται περίπου σαν …μαρουλόφυλλα, (δεν είναι κι απ΄την τσέπη τους βλέπετε…), έχω σοβαρότατες και τεκμηριωμένες τις ενστάσεις μου:

Λέω λοιπόν μετά λόγου γνώσεως, πως η αντικατάσταση των σαπισμάτων της κουπαστής της Γέφυρας μαζί με το ξύξιμο και το χρωμάτισμα ολόκληρης της κατασκευής, δεν πρέπει επ΄ουδενί να ξεπεράσουν τις τρεις χιλιάδες ευρώ (συμπεριλαμβανομένου και του Φ.Π.Α.)!

Αν όμως η δημοτική Αρχή επιμένει στην εξωπραγματική της εκτίμηση των 15 χιλιάδων, την προκαλώ να την κάνει απευθείας ανάθεση στην αφεντιά μου με μόλις το ένα τρίτο του δικού τους  κόστους, που σημαίνει με πέντε χιλιάδες ευρώ!

(Διευκρίνιση: Έβαλα λίγο παραπάνω, ώστε να βγάλω κι εγώ το κάτι τίς μου…)

Υ.Γ: Φαίνεται πως το έχει η μοίρα της η συγκεκριμένη γέφυρα να δικαιολογεί το όνομά της σαν “γέφυρα των στεναγμών”, αφού  προκαλεί άφθονους -τους στεναγμούς μας- για διάφορους λόγους: Είτε για τα χάλια της, είτε για το κόστος επισκευής της…

Ο δήθεν …μαραγκός

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *