Φυλλορροεί κεντρικά και περιφερειακά ο ΣΥΡΙΖΑ

φυλλα - Αντίγραφο

Ακόμα δεν έχουμε μπει στην κανονική προεκλογική περίοδο και η παραίτηση ή διαφοροποίηση στελεχών κάθε βαθμίδας στον ΣΥΡΙΖΑ που ξεκίνησε δειλά κατά την ψήφιση του 3ου Μνημονίου απ΄την κυβέρνηση, επιταχύνθηκε με την αποχώρηση των βουλευτών της τάσης Λαφαζάνη (που ήδη αποτελεί ο νέο κόμμα ΛΑ.Ε.), τείνει πλέον να λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις και να προκαλέσει απρόβλεπτα αποτελέσματα. Αποχωρήσεις βουλευτών και κορυφαίων, υψηλών ή μεσαίων κομματικών στελεχών αυτού του κόμματος καταγράφονται σχεδόν καθημερινά, τόσο στην πρωτεύουσα όσο και στην επαρχία!

Δεν θα ήταν υπερβολή, να πούμε πως δεν αποκλείεται,  φθάνοντας στην κάλπη οι ψηφοφόροι, να διαπιστώσουν πως θα λείπουν απ΄τα ψηφοδέλτια, πάνω από τους μισούς (απ΄τους 149) βουλευτές που διέθετε ο ΣΥΡΙΖΑ, πριν αρχίσει το τσουνάμι των αποχωρήσεων.

Προφανώς αυτό το φαινόμενο ήταν που έκανε τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη να δηλώσει μετά βεβαιότητας σήμερα, πως ο Αλέξης Τσίπρας οδήγησε τη χώρα σε εκλογές με σκοπό να (τις χάσει) και να δραπετεύσει!

Η Νομαρχιακή της γειτονικής Πρέβεζας έχει προ πολλού διαλυθεί λόγω αποχώρησης των στελεχών της, ενώ αυτή της Λευκάδας αναμένεται να δείξει τις προθέσεις της την άλλη εβδομάδα. Παρότι είναι γνωστή η κόντρα που υποβόσκει μεταξύ των περισσότερων μελών της και του βουλευτή, η εκτίμηση είναι πως η πλειοψηφία των μελών της θα παραμείνει με τον Αλέξη Τσίπρα. Με την κομματική νομιμότητα (και την κυβερνητική εξουσία που ευελπιστούν πως αυτή θα διατηρήσει) έχουν αποφασίσει να παραμείνουν και όλοι σχεδόν οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης της δημοτικής Αρχής, παρά τις συχνές επαναστατικές και αριστερές κορώνες που χρησιμοποιούν μερικοί απ΄αυτους στα Δημοτικά Συμβούλια. Ένας μόνο απ΄αυτή την παράταξη, που μάλιστα είναι αντιδήμαρχος, συντάσσεται με το κόμμα του Λαφαζάνη.  Απομένει βέβαια να δούμε αν θα επιμείνει σ΄ αυτή του την απόφαση ως το τέλος κι αν ναι, αν θα συνεχίσει να είναι αντιδήμαρχος…

Παρατηρητής

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *