Η άποψη του κ. Παύλου Βλάχου για το άρθρο του Ν. Γαζή “Απογοητεύσεις”

Παυλος Βλαχος

Από τον ειδικό σύμβουλο του αντιπεριφερειάρχη κ. Παύλο Βλάχο πήραμε -και ευχαρίστως δημοσιεύουμε- την παρακάτω παρέμβαση:

Αγαπητό site fortsa lefkada:

Αναφερόμενος στο άρθρο του συνεργάτη σας κ. Γαζή με τίτλο «απογοητεύσεις» και συγκεκριμένα στα γραφόμενά του «Πάρτε για παράδειγμα ποιους προσέλαβαν σαν συμβούλους τους….Ο κύριος αντιπεριφερειάρχης πάλι, έφερε κοντά του τον αποτυχόντα περιφερειακό σύμβουλο του ψηφοδελτίου του…» και επειδή με την περιγραφή «αποτυχόντα περιφερειακό σύμβουλο του ψηφοδελτίου του» με υπονοείτε, θέλω να αναφέρω τα παρακάτω.
Πιστεύω ότι θα ήταν πιο όμορφο και κομψό το κείμενο αν αντί για τον προσδιορισμό «αποτυχόντα» χρησιμοποιούσε τη λέξη «επιλαχόντα»
Είμαι Δημόσιος υπάλληλος και η πρόσληψη μου στο Δημόσιο έγινε το 1992 μετά από αδιάβλητο γραπτό διαγωνισμό που έκανε ο τότε υπουργός οικονομικών Μιλτιάδης Έβερτ. Ήταν από τους ελάχιστους αδιάβλητους διαγωνισμούς που έγιναν πριν την εφαρμογή του ΑΣΕΠ.
Η μετακίνησή μου στο γραφείο του κυρίου αντιπεριφερειάρχη υπογράφηκε την 23-12-2014 από τον υπουργό Οικονομικών κύριο Χαρδούβελη που ήταν υπουργός της προηγούμενης κυβέρνησης. Για υπηρεσιακούς λόγους δεν πραγματοποιήθηκε άμεσα αλλά μετά από δύο μήνες περίπου. Δεν πρόκειται για πρόσληψη αλλά για απόσπαση από την οργανική μου θέση στο γραφείο του κ. αντιπεριφερειάρχη. Μάλιστα προκειμένου να προλάβω οποιαδήποτε κακόβουλα σχόλια, ζήτησα και μπήκε σαν όρος στην απόσπαση να μην μισθοδοτούμαι από την Περιφέρεια αλλά από την Υπηρεσία στην οποία έχω οργανική θέση και μέχρι σήμερα δεν έχω πάρει ούτε ένα ευρώ από την περιφέρεια. Για ενημέρωση σας γνωρίζω ότι με βάση την υπάρχουσα νομοθεσία στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη μπορούν να αποσπασθούν μέχρι τρείς υπάλληλοι.
Επαφίεται στην ορθή δημοσιογραφική σας πρακτική η δημοσίευση αυτής της επιστολής με τρόπο ώστε να αποκαθίστανται οι όποιες παρανοήσεις.

11-5-2015                                                                                                                                 Παύλος Βλάχος

Ακολουθεί η άποψη για το θέμα του αρθρογράφου Ν. Γαζή:

Αγαπητέ κ. Βλάχο,

Κατανοώ και συμφωνώ μαζί σας ότι θα ήταν πιο όμορφο και πιο κομψό το κείμενο, αν αντί για τον όντως σκληρό  προσδιορισμό “αποτυχόντα” χρησιμοποιούσα τη λέξη “επιλαχόντα” που άλλωστε είναι εξίσου αληθής. Μόνο που τόσο το άρθρο όσο κι ο υπογράφων δεν συμμετέχουμε σε καλλιστεία για να επιλέγω τις ομορφότερες και κομψότερες λέξεις, αλλά προτιμώ να χρησιμοποιώ εκείνες που αποδίδουν καλύτερα το νόημα του άρθρου. Κι αντιλαμβάνεστε φαντάζομαι, πως το νόημα του συγκεκριμένου άρθρου επιβάλλει αυτόν ακριβώς τον προσδιορισμό που χρησιμοποίησα, έστω κι αν είναι κάπως σκληρός και καθόλου κομψός.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση όμως υπάρχει κι η ειδική ανάγκη της ομαδοποίησής σας με τις δυο κυρίες που αναφέρονται (και μάλιστα αυτές ονομαστικά) στο άρθρο, η οποία ομαδοποίηση καθόλου δεν εξυπηρετείται από την λέξη “επιλαχόντα κι επιλαχούσες” γιατί εκείνες δεν ήταν. Η κα Βεατρίκη βέβαια ήταν πρωτεύσασα (του συνδυασμού), που αποτελεί μεν κολακευτικό προσδιορισμό για την ίδια, δεν ταιριάζει όμως στους υπόλοιπους  δυο… Δηλαδή μύλος!

Εκείνο πάντως για το οποίο θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω, είναι πως δεν ήταν στις προθέσεις μου ούτε να σας μειώσω, ούτε να σας εγκαλέσω για κάτι παράνομο, ανεπίτρεπτο ή μεμπτό που σας βαρύνει. Αποκλειστικός σκοπός μου ήταν να καταδείξω ότι παρά την ρητορική του, το  κόμμα σας ασκώντας την εξουσία, δυστυχώς μετέρχεται ακριβώς τις ίδιες κι απαράλλαχτες μεθόδους με τους προηγούμενους, τις οποίες κατακεραυνώνατε όσο είσαστε στην αντιπολύτευση. Κάτι σαν το μπόνους των 50 εδρών του πρώτου κόμματος ή την απλή αναλογική δηλαδή, που παρότι τα ζητούσατε επίμονα πριν, τώρα τα ξεχάσατε γιατί προφανώς σας βόλεψαν…

Σας διαβεβαιώνω πως γνωρίζω για την δυνατότητα του αντιπεριφερειάρχη να επιλέξει τους ειδικούς συμβούλους που αναφέρετε, γι αυτό και δεν υπενόησα καν πως δεν είναι νόμιμη η επιλογή σας. Όμως η ιδιότητά σας σαν υποψηφίου, φοβάμαι πως δημιουργεί κάποιο ζήτημα ηθικής, όπως σας εξήγησα πιο πάνω. Και εν προκειμένω οφείλω να σας θυμίσω πως ενίοτε το νόμιμο δεν είναι και ηθικό.

Ομολογώ πάντως ότι πίστευα πως όσοι εκτίθεστε στα κοινά, είσαστε έτοιμοι να δεχθήτε και να ξεπεράσετε όχι μόνο τους σκληρούς (πλην αληθινούς) προσδιορισμούς, αλλ΄ ακόμη και υπερβολικούς ή εντελώς άδικους χαρακτηρισμούς.  Χαίρομαι λοιπόν που έκανα λάθος στην προκειμένη περίπτωση, γιατί αυτό σημαίνει πως δεν σας έχει αλλοτριώσει (ακόμη) η πολιτική κι ότι είχα δίκιο να σας θεωρούσα σαν ένα απ΄ τα πιο αξιόλογα και ακέραια τοπικά στελέχη του κόμματός σας. Γιατί αν κρίνουμε από κάποιους άλλους που είναι και πιο μεγαλόσχημοι… ας το αφήσουμε καλύτερα…

Επειδή πάντως δεν μου αρέσει να στεναχωρώ τους ανθρώπους και ιδιαίτερα αυτούς που μου είναι συμπαθείς, θα μετατρέψω όσο είναι δυνατόν το άρθρο μου, απαλείφοντας τον προσδιορισμό που σας ενοχλεί, προσπαθώντας όμως ταυτόχρονα να μην αλλάξει καίρια το νόημά του.

Πάντα στη διάθεσή σας

Νίκος Γαζής

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *