Το σχόλιο της ημέρας: Χαρές και πανηγύρια!

Το σχόλιο της ημέρας: Χαρές και πανηγύρια!

Μέρα χαράς και πανηγυρισμών η σημερινή για τις νοικοκυρές της πόλης μας. Πρώτα το εντοπίσαμε περνώντας σε μια  γειτονιά της παλιάς πόλης της Λευκάδας και αρχικά μπερδεύτηκα για την αιτία αυτής της ευφορίας, νομίζοντας πως οι συμπολίτισσες πανηγυρίζουν για την επικείμενη αυριανή άφιξη του Πρωθυπουργού. Ακούγοντας όμως κάποιους  διαλόγους μεταξύ τους κατάλαβα ότι τα πανηγύρια δεν ήταν γι αυτό τον λόγο, αλλά γιατί σήμερα, μετά από κάποιες εβδομάδες και παρότι κόντευε μεσημέρι, ακόμα οι βρύσες τους έτρεχαν νερό!

Φθάνοντας στο σπίτι μας το ευχάριστο νέο πήρε σάρκα και οστά και για μας, γιατί διαπιστώσαμε πως παρότι μένουμε στον πρώτο όροφο, οι βρύσες μας ανταποκρίνονταν στην ζήτηση.  Από πλευράς ροής δεν θύμιζαν τον Νιαγάρα βέβαια, αλλά  ήταν ικανοποιητική σε σημείο που μπορούσε κανείς να βάλει πλυντήριο και στην συνέχεια, όσο κι αν ακούγεται απίστευτο, να κάνει και μπάνιο!

Στην γειτονιά μου πάντως οι κυρίες ήταν πιο χαρούμενες και ακόμα πιο εκδηλωτικές:

-Καλημέρα Ευτέρπη μου, επιτέλους έχω νερό σήμερα, φώναξε τη χαρά της στην γειτόνισσα., εσύ έχεις;

-Έχω,  έχω Ιουλία μου, απάντησε περιχαρής αυτή, όμως η Κατίνα που είναι στον όροφο άραγε έχει; αναρωτήθηκε με νόημα μεγαλόφωνα, παρότι έβλεπε την απέναντι γειτόνισσα στο μπαλκόνι να απλώνει την φρεσκοπλυμένη μπουγάδα της.

-Όχι μόνο έχω, αλλά έβαλα κιόλας και δεύτερη μπουγάδα,, απάντησε προκλητικά και τρισευτυχισμένη η Κατίνα!. Μπορεί βλέπετε οι βροχές κι οι καταιγίδες που έλεγε το δελτίο να πήγαν σε άλλες περιοχές, αλλά δόξα τω Θεώ και στον δήμαρχο, το νερό που έπεσε αλλού με κάποιο θαύμα ή κατόπιν ενεργειών τους, έφτασε και σε μας, συμπλήρωσε βγάζοντας το άχτι της, γιατί όλες τις προηγούμενες μέρες οι γειτόνισσές μας αυτούς “στόλιζαν” σαν τους βασικούς φταίχτες της λειψυδρίας, ενώ ήξεραν πως η κυρά-Κατίνα ήταν φαν και των δυο…

Αυτό το τελευταίο “δοξολόγημα” όμως μου θύμισε την πρώτη μου σκέψη που σας περιέγραψα στην αρχή του άρθρου, για την άφιξη του Πρωθυπουργού σαν αιτία της ευφορίας των γυναικών στην πρώτη γειτονιά!  Βρε λέτε να ήταν η αλήθεια; Όχι σαν αιτία της ευφορίας τους βέβαια, αλλά σαν η αιτία που το νερό επέστρεψε στις βρύσες μας;

Θα το δούμε τις επόμενες μέρες…

Ο Σχολιαστής

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *