Το σχόλιο της ημέρας: Νικητής η αποχή και …όλοι οι υπόλοιποι!

Το σχόλιο της ημέρας: Νικητής η αποχή και …όλοι οι υπόλοιποι!

Τελικά το είδαμε, ή μάλλον το ακούσαμε κι αυτό: Όλοι νίκησαν κι όλοι δήλωναν ευχαριστημένοι σε τούτες τις εκλογές:

Οι της Ν. Δημοκρατίας για την πρωτιά της με ποσοστό μεγαλύτερο από το άθροισμα του δεύτερου  (ΣΥΡΙΖΑ) και του τρίτου (ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ) μαζί!.

Ο ΣΥΡΙΖΑ γιατί κράτησε την δεύτερη θέση, γιατί μείωσε την διαφορά (των εθνικών εκλογών) από την Ν. Δημοκρατία  και προπαντός γιατί καταποντίστηκαν οι διασπαστές του.

Ο προεδρικός περίγυρος του ΠΑΣΟΚ γιατί θεωρεί πως το κόμμα αύξησε το ποσοστό του και παρότι παρέμεινε τρίτο, προς το παρόν η ηγεσία του πήρε αναβολή, ενώ  ξεκαθαρίζει στην εσωτερική αντιπολίτευση (που έθεσε θέμα) πως για αρχηγό θα μιλήσουν το 2025.

Ο Βελόπουλος ούτε λίγο ούτε πολύ μας είπε πως ετοιμάζει…κυβερνητικό πρόγραμμα!

Το ΚΚΕ θριαμβολογεί για το άλμα που θεωρεί πως έκανε στο ποσοστό του και οι μικροί γιατί θα εκπροσωπηθούν στην Ευρωβουλή..

.Μόνο που κανείς δεν λέει πως η μεγάλη αποχή προέρχεται κυρίως από απογοητευμένους νεοδημοκράτες, γι αυτό και βλέπουμε μεν αύξηση ποσοστών στους υπόλοιπους (πλην ΣΥΡΙΖΑ) σε σύγκριση με τις Ευρωεκλογές του ΄19, όμως η η αύξηση των ψήφων τους σε απόλυτους αριθμούς είναι ελάχιστη….

Και για να μην ξεχνάμε την ουσία: Εκλογές με εννιά-μισι χιλιάδες έγκυρα ψηφοδέλτια στη Λευκάδα ήταν η πρώτη φορά που συνέβη, τουλάχιστον από την μεταπολίτευση και μετά…

Ο Σχολιαστής

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *