Μήνυμα της Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού για την Ένωση των Επτανήσων

  ΕΝΩΣΗ  ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ  ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ   ΣΤΡΑΤΟΥ

Μήνυμα της Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού για την Ένωση των Επτανήσων

        ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ    ΛΕΥΚΑΔΑΣ

 

Είναι κάποια ορόσημα που σημαδεύουν ανεξίτηλα την ιστορική μνήμη, γίνονται ακατάλυτα σύμβολα και αποκτούν υπερβατικές διαστάσεις στη συλλογική συνείδηση.

Αδιαμφισβήτητα, η 21η – Μαΐου  του 1864 είναι ένα τέτοιο ορόσημο γιατί επισφραγίζει με τον πλέον επίσημο τρόπο την δικαίωση των αιματοβαμμένων αγώνων και των ανυπολόγιστων θυσιών του Επτανησιακού λαού που με πάθος και αυταπάρνηση  διεκδικούσε  την Ελευθερία και την ενσωμάτωσή του με τον Εθνικό κορμό της Ελλάδος.

Τιμούμε σήμερα αυτές τις γενιές που διαφύλαξαν το Ελληνικό Φρόνημα  στο πέρασμα των αιώνων ,χωρίς να χαθεί  η γλώσσα ,τα έθιμα , η  παράδοση,  η Ορθοδοξία .

Κλείνουμε το γόνυ ευλαβικά  στους Επτανήσιους αγωνιστές  και κρατάμε άσβεστη τη μνήμη  των προγόνων  μας, οι οποίοι με δάκρυα   χαράς στα μάτια  έβλεπαν πριν από  160  χρόνια  να υψώνεται  η γαλανόλευκη  στα νησιά  μας.

Χρόνια Πολλά Επτάνησα  –Χρόνια Πολλά Ελλάδα.

                                                                           Για το  Τ.Σ.

                                                     Τχης (ΤΧ) ε.α. Κοντομίχης Β. Γεώργιος

                                                                    Πρόεδρος Παραρτήματος

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *