Το σχόλιο της ημέρας: Ανάληψη ευθύνης γιαλατζί

Το σχόλιο της ημέρας: Ανάληψη ευθύνης γιαλατζί

Α. Ο “υπεύθυνος” Αλέξης…

Πολύ μου άρεσε ο Αλέξης όταν βγήκε σοβαρός-σοβαρός στην τηλεόραση, μετά την ανεπανάληπτη συντριβή του κόμματός του και μας δήλωσε ευθαρσώς πως αναλαμβάνει εξ ολοκλήρου την ευθύνη για το στραπάτσο! Κι εκεί που περίμενα να ακούσω την μια και μοναδική λέξη που υποτίθεται πως δίνει πραγματικό νόημα  σε  τέτοιου είδους ομολογίες, (την λέξη “παραιτούμαι”), τον ακούσαμε να δηλώνει πως δεν θα φυγομαχήσει από την όντως τραγική θέση που έφερε το κόμμα του, αλλά …θα μείνει για να δώσει τη μάχη!,

Αυτό θα πει ανάληψη ευθύνης στα Συριζαίικα κοκκινομάλη μου κορόϊδο, που πήγες αμέσως και παραιτήθηκες για τα Τέμπη…

Β. Οι αντίπαλοι

Οι πρώτες αντιδράσεις των πιο “γειτονικών” του πολιτικών αντιπάλων, αν μου τις μετέφεραν σωστά, είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες: Ο μεν γείτονας προς τα πάνω Κυριάκος  -που ήταν και ο  πιο μακρινός- χαμογέλασε σαρδόνια και χωρίς να σχολιάσει οτιδήποτε, απλά ζήτησε απ΄ τους συνεργάτες του ν΄ αλλάξουν κανάλι γιατί ήθελε να δει τους σουρβάϊβερς. Ο δε πολύ κοντινός πλέον γείτονας (προς τα κάτω)  Νίκος, με το που άκουσε πως δεν παραιτείται,   άρχισε να χορεύει ξέφρενη πεντοζάλη πίνοντας τσικουδιές μέχρι το ξημέρωμα, ώσπου  τελικά έπεσε ξερός για ύπνο.

Κανείς δεν ξέρει τι  όνειρο έβλεπε.  Οι πολύ κοντινοί του πάντως, είπαν πως τον είδαν να χαμογελά πανευτυχής και κάτι να λέει για αξιωματική αντιπολίτευση!

Λέτε;

Γ. Συριζαίϊκα κουσούρια

Είπα αυτά τα περίεργα και τον προβληματισμό μου για τον Αλέξη στον φίλο μου τον πολύξερο  “ξερόλα”, του οποίου την κρίση πάντα εμπιστεύομαι και τον ρώτησα να μου πει πως βλέπει το κομματικό μέλλον του Αλέξη μετά την συντριβή.

Ήταν κάθετος και μου το ξέκοψε: Ίδιο  κι απαράλλαχτο με το παρελθόν του, μου είπε.  Και  να ξέρεις, φίλε μου, όταν αναφέρεσαι στους Συριζαίους πάσης τάξεως και βαθμίδας, πως έχουν σοβαρή αλλεργία στην λέξη “παραιτούμαι”, γι αυτό δεν πρόκειται να την ακούσης ποτέ από κανένα τους, όσο μπάχαλο κι αν τα έχουν κάνει. Κοιτάξτε γύρω μας τους δικούς μας υποψηφίους εδώ, που παρότι έχουν καταγράψει ανεπανάληπτα αρνητικά ρεκόρ, επιμένουν να παραμένουν βιδωμένοι  στην καρέκλα του “υποψήφιου!

Ο εφταμηνίτικος πρώην βουλευτής

Πάρτε για παράδειγμα τον εφταμηνίτικο πρώην βουλευτή και όψιμο  “καθηγητή πανεπιστημίου”, (όπως ακούσαμε πως είναι στην πλατεία τελευταία):  Το 2015 ήταν ο μόνος εν ενεργεία βουλευτής του (ανεβασμένου τότε) Σύριζα στο Ιόνιο, που απ΄ τον Γενάρη μέχρι τον Αύγουστο του ΄15 κατάφερε να χάσει την έδρα του! Έτσι μείναμε οι μοναδικοί του Ιονίου χωρίς πορτοκαλί βουλευτή! Πέτυχε όμως κι άλλο, μεγαλύτερο ρεκόρ, πανελλαδικό αυτό  για να μην πω πανευρωπαϊκό,, αφού καταγράφηκε σαν ο μοναδικός βουλευτής που μετά  από μόλις 7 μήνες βουλευτικής θητείας σαν επικεφαλής του ψηφοδελτίου (με λίστα) έχασε το ένα τρίτο σχεδόν των ψήφων!  Έφερε διπλό με ανατροπή δηλαδή και μάλλον πέτυχε  ακατάρριπτο ρεκόρ εις τον αιώνα του αιώνος, αμήν!

Παρά ταύτα δεν πτοήθηκε και πρόσφατα επιχείρησε να εμπλουτίσει τα ρεκόρ του με νέα,. Σχετικά με  τις πρόσφατες εκλογικές επιδόσεις του , θα ασχοληθούμε όταν ολοκληρώσουμε την σχετική μελέτη.  Όμως μην απογοητεύεστε γιατί πάλι κατάφερε να διακριθεί και να κατακτήσει ακόμα μια μοναδικότητα. Γιατί πρέπει να είναι ο μοναδικός υποψήφιος βουλευτής μεγάλου κόμματος -με ομολογημένες τις κυβερνητικές φιλοδοξίες του- που μεσούσης της προεκλογικής περιόδου φρόντισε να είναι μηνυτής και ενάγων αλλά και διπλά μηνυόμενος και διπλά εναγόμενος ταυτόχρονα!!  Το γεγονός δε πως τις μισές από αυτές τις αντιδικίες τις έχει με υποψ. βουλευτή του κόμματός του στη Λευκάδα  στις προηγούμενες εκλογές και σημερινό μέλος της Νομαρχιακής του Επιτροπής, ενδεχομένως να δίνει απαντήσεις στις απορίες κάποιων απορούντων πολιτών και ίσως να ερμηνεύει γιατί ο Σύριζα στην Λευκάδα κατέγραψε μεγαλύτερη πτώση απ΄ τον πανελλαδικό του Μέσον Όρο…

Ο τέως άρχοντας του Δημαρχείου

Όμως ας αφήσουμε τον πρώην εφταμηνίτικο βουλευτή στα ρεκόρ του για να  δούμε έναν άλλο φέρελπι Συριζαίο πρώην άρχοντα, που οι ειδικές συνθήκες  (κάποιοι λένε η κακή τύχη) του τόπου μας τον έβγαλαν δήμαρχο και μάλιστα όχι για 4 αλλά  για 5 ολόκληρο χρόνια!

Δεν είναι η κατάλληλη στιγμή  να πούμε τώρα για την ανυπαρξία έργου του ούτε για τα μοναδικά καταστροφικά αυτοδιοικητικά “κατορθώματά”  του, μολονότι σ΄ αυτά περιλαμβάνονται πολλά ρεκόρ, πανελλαδικά και …παγκόσμια!  Θα επικεντρωθούμε όμως μόνο σ΄ ένα  απ΄αυτά, ρεκόρ Λευκάδας, επειδή έχει άμεση συνάφεια με το θέμα μας και παραπέμπει  απευθείας στο Συριζαίικο κουσούρι που συζητάμε:  Είναι ο μοναδικός εν ενεργεία δήμαρχος Λευκάδας από την μεταπολίτευση και μετά, που στις επόμενες εκλογές δεν κατάφερε να πάει στον δεύτερο γύρο!!

Ίδιο DNA…

Για να καταλήξουμε λοιπόν θα πούμε πως  και οι δυο αυτοί αιρετοί κάποτε άρχοντες, παρά τις συντριπτικές ήττες που υπέστησαν όχι μόνο δεν αποφάσισαν να εξαφανιστούν απ΄ το πολιτικό προσκήνιο, αλλά και απέφυγαν να κάνουν έκαναν την αυτονόητη συζήτηση στα κομματικά όργανα για το τι έφταιξε, κάτι που γίνεται σε όλους τους άλλους πολιτικούς χώρους!  Απεναντίας θεωρούν δεδομένο πως αυτοί πρέπει να παραμείνουν υποψήφιοι, προς αγαλλίαση και τέρψη των αντιπάλων βέβαια…

Ίδιο DNA με τον Αλέξη δηλαδή!

Ο Σχολιαστής

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *