Προτάσεις και ερωτήσεις του Θ. Σολδάτου προς την Δημοτική Αρχή

Προτάσεις και ερωτήσεις του Θ. Σολδάτου προς την Δημοτική Αρχή

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

      “ÁΛΛΑΖΟΥΜΕ ΠΟΡΕΙΑ”

22.12.2022

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Υποβλήθηκε σήμερα προς τη Δημοτική Αρχή, η παρακάτω ερώτηση που αφορά στην ανάπλαση της παραλίας και τις θέσεις σταθμεύσεως.

Η ερώτηση θα απαντηθεί σε επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο, ώστε να εξετασθούν από πλευράς υπηρεσιών οι προτάσεις που εμπεριέχονται στην ερώτηση:

 

“Σε συνέχεια της προφορικής μας ερώτησης κατά τη συνεδρίαση της 16ης Δεκεμβρίου, παρακαλώ γνωστοποιήστε μας τις προθέσεις της Δημοτικής Αρχής στα παρακάτω επιμέρους θέματα που αφορούν στις θέσεις στάθμευσης του χώρου της παραλίας.

Ως γνωστόν με την εν εξελίξει ανάπλαση της παραλίας , (1η φάση), καταργούνται 5 σειρές χώρων στάθμευσης, (4 στον διπλής κατευθύνσεως δρόμο που γινόταν η παρέλαση μέχρι πέρυσι και 1 σειρά μπροστά από τα ξενοδοχεία).

Αντιλαμβάνεστε ότι όσο η παραλία είναι ο χώρος εισόδου των επισκεπτών του νησιού και μέχρι να γίνει η υποθαλάσσια σύνδεση, το ζήτημα των θέσεων στάθμευσης στην περιοχή είναι μείζον.

α). Προτίθεστε να αναπληρώσετε έστω και μερικώς τις καταργούμενες θέσεις στάθμευσης, με την διαπλάτυνση του παραλιακού δρόμου “Πόντες – Μαργαρίτα”, τη δημιουργία διαχωριστικής νησίδας για τα 2 ρεύματα κυκλοφορίας, ώστε να δημιουργηθούν έτσι 4 σειρές θέσεων στάθμευσης στον παραλιακό δρόμο αντί για 2, όπως σας έχουμε προτείνει;

β). Έχετε μελετήσει την προοπτική λειτουργίας ελεγχόμενων θέσεων στάθμευσης επί αντιτίμου στον χώρο της παραλίας και συνακόλουθα έχετε προχωρήσει στην καταγραφή των μονίμων κατοίκων της περιοχής και στην προοπτική να τους χορηγήσετε κάρτα μονίμου σταθμεύσεως χωρίς αντίτιμο;

γ). Ποια είναι η άποψή σας για την χορήγηση χώρων μικρού εμβαδού στις επιχειρήσεις ενοικιάσεως δικύκλων, ώστε να διευκολυνθούν στη λειτουργία τους μετά το πέρας των εργασιών; Σε πολλές πόλεις της χώρας μας, αλλά και σε πολλές πόλεις της Ευρώπης, η διάθεση δικύκλων ενθαρρύνεται με κάθε τρόπο για ευνόητους λόγους.

Για την “Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΠΟΡΕΙΑ”

Θοδωρής Σολδάτος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *