Ανακοίνωση της Ν Ε ΠΑΣΟΚ-Κίνημα αλλαγής ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Ανακοίνωση της Ν Ε ΠΑΣΟΚ Κίνημα αλλαγής ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Ανακοίνωση

 

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με την επιδοματική πολιτική ως μέσο άσκησης κοινωνικής πολιτικής, στην οποία «εκπαιδεύει» τους πολίτες, επενεργεί εις βάρος της υγειούς οικονομίας. Παρά τα σημαντικά μεγέθη που θα διατεθούν από τον κρατικό προϋπολογισμό, το κοινωνικό αποτύπωμα που αφήνει η εφαρμογή της όχι μόνο δεν είναι ικανοποιητικό, αλλά συνοδεύεται και από μεγάλο διαχειριστικό κόστος.

Η Ν.Δ. «αντιγράφει την επιδοματική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ». Η κυβέρνηση της Ν.Δ. δεν επενδύει στο κοινωνικό κράτος. Η ανάγκη επιβολής διαρθρωτικών μέτρων και ρύθμιση της αγοράς για την πάταξη της αισχροκέρδειας και του υπερπληθωρισμού κερδών εκεί που δεν πρέπει να υπάρχουν είναι αναγκαία και η λύση είναι τόσο απλή αλλά δεν ‘συμφέρει’: Μείωση των έμμεσων φόρων και του ΦΠΑ.

Η σωστή δημοσιονομική πολιτική είναι αντικυκλική: παράγεις πλεονάσματα, μειώνεις το χρέος όταν η οικονομία αναπτύσσεται.  Ο οικονομικός λαϊκισμός δίνει μέσω των επιδομάτων χρήματα για κατανάλωση, σε μια οικονομία που ήδη αναπτύσσεται. Και φυσικά παράγει χαρούμενους ψηφοφόρους, όμως εις βάρος της αυριανής ευημερίας τους, όταν θα κληθούν να πληρώσουν αυξημένους φόρους και να στερηθούν δημόσια αγαθά προκειμένου να τιθασευτεί το χρέος που τα ελλείμματα δημιούργησαν.

 

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΛΕΥΚΑΔΑΣ

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *