Η Επιτροπή ΚΚΕ Ηπείρου-Κερκύρας-Λευκάδας για τις διώξεις συνδικαλιστών

Η Επιτροπή ΚΚΕ Ηπείρου Κερκύρας Λευκάδας για τις διώξεις συνδικαλιστών

                                                                          ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

ΕΙΝΑΙ ΒΑΘΙΑ ΓΕΛΑΣΜΕΝΟΙ ΑΝ ΘΕΩΡΟΥΝ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ  ΣΕΡΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΕΔΩΛΙΟ ΤΟΥ ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΕΝΟΥ

Δεν μας προκαλεί έκπληξη η συνδικαλιστική δίωξη του μέλους της Επιτροπής Περιοχής Ηπείρου – Κέρκυρας – Λευκάδας του ΚΚΕ και προέδρου του Εργατικού Κέντρου Λευκάδας Βεροιώτη Αλέξανδρου και του μέλους της ΤΕ Λευκάδας του ΚΚΕ και προέδρου του συνδικάτου οικοδόμων Λευκάδας Βερροιώτη Γεράσιμου, από την εταιρεία «Μπακαλάρος Κατασκευαστική ΑΕ» για την παρέμβαση του συνδικάτου τη μέρα της πανελλαδικής απεργίας για την εργατική Πρωτομαγιά στο εργοτάξιο της εταιρείας στο Νυδρί.

H συγκεκριμένη δίωξη έρχεται να προστεθεί στις εκατοντάδες διώξεις αγωνιστών συνδικαλιστών σε όλη την Ελλάδα που τολμούν να διεκδικούν, να απεργούν, να αγωνίζονται, για αξιοπρεπή μεροκάματα, για να μην δουλεύουν ήλιο με ήλιο, να μην σακατεύονται καθημερινά λόγο της έλλειψης μέτρων ασφάλειας και υγιεινής στα εργοτάξια σαν αυτό του συγκεκριμένου εργολάβου στο Νυδρί Λευκάδας.

Οι οικοδόμοι αλλά και οι άλλοι εργαζόμενοι έχουν πληρώσει με το αίμα τους κυριολεκτικά το θαύμα της τουριστικής ανάπτυξης που διαφημίζουν διαχρονικά οι αστικές κυβερνήσεις. Όποιος την αμφισβητεί, όποιος διεκδικεί, όποιος αγωνίζεται τους χαλάει τη σούπα, το αφήγημα.

ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ  όλα τα προηγούμενα χρόνια συναγωνίζονται στα αντεργατικά μέτρα και νόμους, στην ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης, στις διώξεις αγωνιστών συνδικαλιστών. Νομίζουν ότι θα βάλουν το κίνημα, τους ταξικούς αγώνες στο γύψο. Από εκεί εκπορεύεται και το θράσος του συγκεκριμένου που κινήθηκε και τραυμάτισε με ερπυστριοφόρο όχημα τον πρόεδρο του ΕΚ. Ζητάει μάλιστα και τα ρέστα φτάνοντας στο σημείο να μηνύσει τον πρόεδρο του ΕΚ Λευκάδας και τον πρόεδρο του συνδικάτου οικοδόμων γιατί «τόλμησαν» σε ημέρα πανελλαδικής απεργίας να σταματήσουν τις εργασίες, να περιφρουρήσουν την απεργία τους, σ΄ ένα εργοτάξιο που όπως καταγγέλθηκε και αποδείχτηκε, δεν τηρούσε ούτε τους στοιχειώδεις κανόνες ασφαλείας .

Δυστυχώς για τον συγκεκριμένο τραμπούκο μεγαλοεργολάβο εδώ δεν είναι Κατάρ. Ούτε μπορεί να κάνει λόμπινγκ με την Καϊλη. Για κακή του τύχη, δεν έχει να κάνει με τον Luca Vincentini ( ΓΓ της διεθνούς συν/διας συνδικάτων ITUC) και τους ομοϊδεάτες του εργοδοτικούς συνδικαλιστές στην ΓΣΕΕ του Παναγόπουλου.

Εδώ υπάρχει ΠΑΜΕ, ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα και κομμουνιστές εργάτες, που δεν φοβούνται τις μηνύσεις, τις διώξεις, τους τραμπουκισμούς. Με τους αγώνες τους, τις θυσίες τους, τις απεργίες τους, κατάφεραν να υπογραφεί μετά από 13 χρόνια νέα συλλογική σύμβαση για τους οικοδόμους.

Καλά θα κάνει λοιπόν η κατασκευαστική εταιρία «Μπακαλάρος Κατασκευαστική Α.Ε.» να την εφαρμόσει, γιατί θα ξαναβρεί μπροστά της το συνδικάτο οικοδόμων, όχι μόνο στην Λευκάδα, αλλά και σε όλη την Ελλάδα.

Οι οικοδόμοι της Λευκάδας, οι εργαζόμενοι της περιοχής να γίνουν ασπίδα για τους πρωτοπόρους  εργάτες και συνδικαλιστές του Εργατικού Κέντρου Λευκάδας. Με την οργάνωση τους στο συνδικάτο οικοδόμων, δυναμώνοντας τα σωματεία του ΕΚ, να «στείλουν στον αγύριστο» παράσιτα της κοινωνίας, σαν τον μεγαλοεργολάβο στο Νυδρί, αυτούς που τον έβαλαν να κάνει μήνυση, αυτούς που του ανέθεσαν και τον επιδότησαν να στήσει αυτό το κάτεργο, και νομίζουν ότι μπορούν με μια συνδικαλιστική δίωξη να φοβίσουν, να εμποδίσουν το ταξικό κίνημα.

Είναι βαθιά νυχτωμένοι. Δεν θα τους κάνουμε την χάρη γιατί ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΚΡΑΤΗ!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *