Πρόσκληση για την διάσωση της περιοχής του Κάστρου

  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Φίλοι και φιλές, Λευκαδίτισσες, Λευκαδίτες
Ο αγώνας για την διάσωση της ευρύτερης περιοχής του κάστρου και συνολικά της υπεράσπισης του βόρειου τμήματος του νησιού, φαίνεται μακρόχρονος, επίμονος και δύσκολος.
Τόσο η υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα του τουριστικού περιπτέρου, όσο και του οινοποιείου του ΤΑΟΛ, αποτελεί χρέος όλων των κάτοικων του νησιού.

Το τελευταίο διάστημα φαίνεται πως ολοένα και περισσότεροι συμπολίτες μας συμμερίζονται αυτήν την άποψη.
Αυτό εκφράστηκε με τον καλύτερο τρόπο στις μαζικές εκδηλώσεις διαμαρτυρίας που εκδηλώθηκαν την προηγούμενη περίοδο ,καθώς και στο πολύμορφο, πολυποίκιλο κίνημα που δημιουργήθηκε τα δυο προηγούμενα χρόνια.
Και είναι ακριβώς αυτή η μαζική αντίδραση του κόσμου, που οδήγησε και το δημοτικό συμβούλιο στην απόφαση του για ακύρωση της παραχώρησης και την προσπάθεια να κηρυχτεί άκυρη η διαγωνιστική διαδικασία.
Σήμερα, όλες οι δημοτικές παρατάξεις με τον έναν η άλλο τρόπο συμφωνούν σ’ αυτό.

Η πρωτοβουλία αγροτών και η πρωτοβουλία για την  διάσωση της περιοχής του Κάστρου πιστεύουν ότι τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή και η ανάγκη να δυναμώσει και να αποκτήσει άλλο περιεχόμενο αυτός μας ο αγώνας.
Τόσο το γεγονός ότι τα μέλη του ΤΑΟΛ κατάφεραν και μέχρι τώρα δεν έχει “μπει” στο οινοποιείο η εταιρεία, όσο και η παραίτηση του προέδρου του Λ.Τ., υπέρμαχου της επένδυσης και κυρίως η απόφαση του λιμενικού ταμείου για ανάκληση της παραχώρησης, αποτελούν σοβαρή κατάκτηση του λευκαδίτικου λαού .

Πιστεύουμε, ότι πρέπει άμεσα να διεκδικηθούν οι παρακάτω στόχοι :
1) Να γίνει άμεσα μονοθεματική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα το ΤΑΟΛ
2) Να παρθεί απόφαση από το Δημοτικό Συμβούλιο να παραμείνει δημόσια η περιοχή του οινοποιείου και ο δήμος Λευκάδας να παρέμβει με κάθε τρόπο γι’ αυτό.
(Είτε να γίνει αυτός ιδιοκτήτης της περιοχής,  είτε να παρέμβει γι’ αυτό στο υπουργείο πολιτισμού).

Για όλα τα παραπάνω πιστεύουμε ότι απαιτείται συζήτηση και κοινή δράση όλων των φορέων του νησιού,  φυσικά με την διατήρηση της ιδιαιτερότητας και της αυτονομίας του καθένα.
Για τον σκοπό αυτό καλούμε όλους τους Λευκαδίτες σε ανοιχτή σύσκεψη –  συζήτηση Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου, στις 6μμ στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου.

Να σταματήσει τώρα, κάθε διαδικασία πώλησης του οινοποιείου του ΤΑΟΛ!!
Να σταματήσει κάθε ιδιωτικοποίηση της περιοχής του κάστρου!!
Η περιοχή ανήκει στον Λευκαδίτικο Λαό!!

  • Πρωτοβουλία αγροτών Λευκάδας
  • Πρωτοβουλία για την διάσωση της περιοχής του κάστρου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *