Πρόσκληση σε σύσκεψη της Πρωτοβουλίας Αγροτών Λευκάδας

Πρόσκληση σε σύσκεψη της Πρωτοβουλίας Αγροτών Λευκάδας

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Φίλοι και φίλες, Λευκαδίτισσες, Λευκαδίτες :

Ο αγώνας για την διάσωση της ευρύτερης περιοχής του κάστρου και συνολικά της υπεράσπισης του βόρειου τμήματος του νησιού, φαίνεται μακρόχρονος, επίμονος και δύσκολος.
Τόσο η υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα του τουριστικού περιπτέρου, όσο και του οινοποιείου του ΤΑΟΛ, αποτελεί χρέος όλων των κατοίκων του νησιού.

Το τελευταίο διάστημα φαίνεται πως ολοένα και περισσότεροι συμπολίτες μας συμμερίζονται αυτήν την άποψη.
Αυτό εκφράστηκε με τον καλύτερο τρόπο στις μαζικές εκδηλώσεις διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκαν το προηγούμενο διάστημα , καθώς και στο πολύμορφο, πολυποίκιλο κίνημα που δημιουργήθηκε τα δυο προηγούμενα χρόνια.
Και είναι ακριβώς αυτή η μαζική αντίδραση του κόσμου, που οδήγησε και το δημοτικό συμβούλιο στην απόφαση του για ακύρωση της παραχώρησης και την προσπάθειας να κηρυχθεί άκυρη η διαγωνιστική διαδικασία.

Σήμερα, όλες οι δημοτικές παρατάξεις με τον έναν η άλλο τρόπο συμφωνούν σε αυτό.
Η πρωτοβουλία αγροτών πιστεύει ότι τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή και η ανάγκη, να δυναμώσει και να αποκτήσει άλλο περιεχόμενο αυτός μας ο αγώνας.
Τόσο το γεγονός ότι τα μέλη του ΤΑΟΛ κατάφεραν και μέχρι τώρα δεν έχει “μπει” στο οινοποιείο η εταιρεία, όσο και η παραίτηση του προέδρου του Λ.Τ., υπέρμαχου της επένδυσης, αποτελούν σοβαρή κατάκτηση του λευκαδίτικου λαού και των αγροτών που πρωτοστάτησαν.

Πιστεύουμε, ότι πρέπει άμεσα να διεκδικηθούν οι παρακάτω στόχοι :
1)Να γίνει άμεσα μονοθεματική συνεδρίαση του Δ.Σ. με θέμα το ΤΑΟΛ και
2)Να παρθεί απόφαση από το Δ.Σ. να παραμείνει δημόσια η περιοχή του οινοποιείου και ο δήμος Λευκάδας να παρέμβει με κάθε τρόπο γι αυτό, (είτε να γίνει αυτός ιδιοκτήτης της περιοχής,  είτε να παρέμβει γι αυτό στο υπουργείο πολιτισμού).

Για όλα τα παραπάνω πιστεύουμε ότι απαιτείται συζήτηση και κοινή δράση όλων των φορέων του νησιού,  φυσικά με την διατήρηση της ιδιαιτερότητας και της αυτονομίας του καθένα.
Για τον σκοπό αυτό σας καλούμε σε ανοιχτή σύσκεψη –  εκδήλωση – συζήτηση στις 19 Δεκεμβρίου, Δευτέρα, στις 6μμ στην αίθουσα του πνευματικού κέντρου.
Να σταματήσει τώρα, κάθε διαδικασία πώλησης του οινοποιείου του ΤΑΟΛ!!
Να σταματήσει κάθε ιδιωτικοποίηση της περιοχής του κάστρου!!
Η περιοχή ανήκει στον Λευκαδίτικο Λαό!!

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΓΡΟΤΩΝ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *