Το σχόλιο της ημέρας: Κωλοτούμπες…

Το σχόλιο της ημέρας: Κωλοτούμπες…

Γράφει ο Σχολιαστής

Μέχρι πρότινος απορούσα (κι εγώ μαζί με πολλούς άλλους) που αν και βρισκόμαστε δεκάμιση μήνες πριν από τις δημοτικές εκλογές κανένας επίδοξος δήμαρχος δεν έχει ανακοινώσει επίσημα την υποψηφιότητά του, με εξαίρεση θα μπορούσαμε να πούμε τον προηγούμενο δήμαρχο που, άτυπα μεν αλλά ξεκάθαρα, έχει ξεκινήσει με φούρια τον προεκλογικό του αγώνα εδώ και κάνα χρόνο.  Η βιασύνη του αυτή μάλλον δείχνει το άγχος του, μήπως βγει   μπροστά του κανένας άφθαρτος κομματικός υποψήφιος και του αμφισβητήσει αυτό που ο ίδιος θεωρεί περίπου σαν  “κληρονομικό” του δικαίωμα και οι αντίπαλοί του σαν μάνα εξ ουρανού για τους ίδιους!…

‘Ετσι έσκυψε με πολλή προσοχή πάνω από τα λάθη του, άνοιξε τα ντουλάπια με τους πολλούς ομολογουμένως σκελετούς που απέκτησε κατά την διάρκεια της θητείας του, αξιολόγησε την βαρύτητα και επίδραση του καθενός στο εκλογικό σώμα  κι …άρχισε τις κωλοτούμπες:

Κωλοτούμπα πρώτα για το σαμποτάρισμα και τελικά την ακύρωση της υποθαλάσσιας ζεύξης, κωλοτούμπα για την ακύρωση των μέγκα γιώτς, κωλοτούμπα για το ανεκδιήγητο φιάσκο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που (και από δική του αδυναμία) έχασε η Λευκάδα, κωλοτούμπα για την ράμπα στην Βασιλική και το φέρυ για Κεφαλλονιά που κάποτε υποστήριξε με πάθος και συμμετείχε στις φαστ τρακ διαδικασίες καθότι αυτή η γραμμή ήταν ο διακαής πόθος του Γαλιατσάτου, μετά κωλοτούμπα για το σχέδιο πόλης Νυδριού-Μ. Αυλακίου, κωλοτούμπα για τον δεματοποιητή και τα συναφή που κατέληξε να παραδώσει μια Λευκάδα τίγκα στο σκουπίδι και στο τέλος ήρθε η μεγάλη κωλοτούμπα με το τουριστικό περίπτερο του Κάστρου, που ενώ ήταν ο εμπνευστής και ο βασικότερος αυτουργός αυτής της περιπέτειας που θέριεψε από την δική του ανεπάρκεια και απ΄ τα δικά του λάθη, στο τέλος μας προέκυψε ο πιο ένθερμος πολέμιός  της!

Καλά το παίζει ο αιρετός το σύστημα της κωλοτούμπας. Μόνο που αυτό για να αποδώσει πρέπει να απευθύνεται σε αμνήμονες. Και οι Λευκαδίτες μπορεί να έχουμε πολλά κουσούρια αλλά αμνήμονες δεν είμαστε. Θυμόμαστε πάρα πολύ καλά τόσο τις ευθύνες όσο και τα λάθη των αρχόντων μας. Γι αυτό άλλωστε και αποφεύγουμε στις εκλογές να ξανακάνουμε το ίδιο λάθος.  Και η απόδειξη είναι πως από τον Καποδίστρια και μετά, κανείς δήμαρχος Λευκαδίων δεν έχει επανεκλεγεί. Πόσο μάλλον δεν πρόκειται να επανεκλεγεί  αυτός που κατέχει το σπουδαίο ρεκόρ, να είναι ο μοναδικός εν ενεργεία δήμαρχος που δεν κατάφερε να πάει ούτε στον δεύτερο γύρο!

Ο Σχολιαστής

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *