Διαμαρτυρία της ομάδας μπάσκετ γυναικών “ΝΙΚΗ” Λευκάδας

Διαμαρτυρία της ομάδας μπάσκετ γυναικών “ΝΙΚΗ” Λευκάδας

Ο σύλλογός μας διαμαρτύρεται έντονα για την αντιμετώπισή του από το Δήμο Λευκάδας σχετικά με τις ώρες προπονήσεων της ομάδας μας τις ημέρες Τρίτη και Τετάρτη στο κλειστό γήπεδο.

Ήδη από τις 8 Αυγούστου η ομάδα μας κατέθεσε αίτημα στην αρμόδια υπηρεσία του δήμου, όπου ζητούσε για τις προπονήσεις των ημερών Τρίτης και Τετάρτης τις ώρες 20.00 έως 22.00.
(Είναι γνωστό πως προτεραιότητα επιλογής ώρας προπόνησης έχουν πάντα οι ομάδες που αγωνίζονται στη μεγαλύτερη κατηγορία όπως η ΝΙΚΗ και όχι οι ομάδες που αγωνίζονται σε τοπικό επίπεδο).

Μετά από αλλεπάλληλες συναντήσεις με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο αθλητισμού του Δήμου κ. Νίκο Βικέντιο για τη διευθέτηση του θέματος, δεν μπορέσαμε να βγάλουμε άκρη. Αναγκάστηκε η ομάδα μας να προπονείται στις 22.00 έως 23.30 πράγμα δύσκολο, γιατί είναι αδιανόητο επαγγελματίες αθλήτριες να τελειώνουν την προπόνηση τα μεσάνυχτα. Τι ώρα να φάνε; Τι ώρα να κοιμηθούνε; Τι ώρα να ξυπνήσουν  ώστε  νωρίς το πρωί στις 8.00 να είναι στο γήπεδο για την πρωινή  προπόνηση;

Καθημερινά ζητούσαμε από τον κ. Δήμαρχο να δοθεί λύση. Τον Οκτώβριο κληθήκαμε μαζί με την ομάδα των «Ελπίδων» και συμφωνήθηκε οι ώρες προπόνησης 20.00 – 21.30 για τη Νίκη και οι ώρες 21.30 – 23.00 για τις Ελπίδες. Όμως αυτό κράτησε μόνο για τρεις εβδομάδες.

Χτες μας ενημέρωσαν από το Δήμο ότι με εντολή Δημάρχου, αλλάχτηκαν πάλι οι ώρες προπόνησης και την Τρίτη από 20.00 – 21.30 θα προπονούνται οι «Ελπίδες» και 21.30 – 23.00 η Νίκη.

Σημειώνουμε ότι ο σύλλογος των «Ελπίδων» έχει ένα αγωνιστικό τμήμα (Ανδρών),, που συμμετέχει στο τοπικό πρωτάθλημα και οι αγωνιστικές του υποχρεώσεις δεν έχουν αρχίσει ακόμη, στη δε χθεσινή προπόνηση (Τρίτη γαρ) παραβρέθηκαν πέντε κοριτσάκια των ακαδημιών.

Δεν μπορούμε πραγματικά να καταλάβουμε την λογική αυτής της συμπεριφοράς απέναντι στην μοναδική ομάδα του νησιού που αγωνίζεται στην Α1 Εθνική κατηγορία όχι σήμερα αλλά τα τελευταία οκτώ συναπτά έτη έχοντας αγωνιστεί 2 φορές Ευρώπη, φιναλίστ  κυπέλου 2019,  Τρίτη θέση κυπέλου το 2017 και τέταρτη  θέση στο πρωτάθλημα το 2019, Σ΄ένα νησί σαν τη Λευκάδα (το μοναδικό στα Επτάνησα αλλά και στην Ελλάδα) που διαθέτει μία ομάδα, η οποία συμμετέχει στην ελίτ του Γυναικείου Μπάσκετ στην Ελλάδα.

Θεωρούμε ότι δεν μας αξίζει αυτή η συμπεριφορά και θα έπρεπε η αντιμετώπισή της από τους τοπικούς άρχοντες να είναι πιο υπεύθυνη.

 

Για το  ΔΣ της ΝΙΚΗΣ Λευκάδας

 

Η Πρόεδρος                                                     Ο Γραμματέας

Λάζαρη Γεωργία                                                  Διγενής Νίκος

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *