Τα παιδία παίζει…

Τα παιδία παίζει…

Του ΝΙΚΟΥ ΓΑΖΗ(*)

(Τα περισσότερα ζητήματα-προβλήματα που αναφέρονται σε τούτο το άρθρο περιέχονται σχεδόν αυτούσια σε ερώτησή μου που κατατέθηκε ήδη για το σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο).

 

Επανέρχομαι για πολλοστή φορά στο πρόβλημα που δημιουργεί σε μεγάλο αριθμό διαμαρτυρομένων δημοτών – κατοίκων του Μ. Αυλακίου της Τ.Κ. Νεοχωρίου της Δ. Ε. Ελλομένου η συνεχιζόμενη ακατανόητη κατανομή των κάδων καθαριότητας στον πλέον πυκνοκατοικημένο δρόμο του οικισμού που μετά το κεντρικό τμήμα του επαρχιακού δρόμου Λευκάδας – Βασιλικής, είναι η άλλη επαρχιακή οδός, η  Π. Βλασσοπούλου.

Θυμίζω ότι στην συνεδρίαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου της 9ης Ιουνίου 2022,  σε παρεμφερή ερώτησή μου περιέγραψα την εξίσου κακή και παράλογη από τότε κατανομή των κάδων καθαριότητας και στους δυο αυτούς κεντρικούς δρόμους, όπου σε ολόκληρη την απόσταση των 1.600 περίπου μέτρων από το πάρκινγκ του Κοζάκου μέχρι τον Περιφερειακό δρόμο υπήρχαν μόνο δυο κάδοι στην μέση περίπου της Π. Βλασσοπούλου και σε απόσταση μόλις 25 μέτρων μεταξύ τους και ρωτούσα πως σκοπεύει η δημοτική Αρχή να αντιμετωπίσει το πρόβλημα. Σημειωτέον ότι ότε (όπως και σήμερα)  στο υπόλοιπο τμήμα (των 430 μέτρων) της Βλασσοπούλου, παραμένει στην ίδια κατάσταση, με την διαφορά πως τότε ούτε και στο τμήμα της επαρχιακής οδού Νυδριού-Βλυχού (μέχρι του Κοζάκου)  υπήρχε κανένας κάδος! Το αποτέλεσμα απ΄ αυτή την κατάσταση ήταν να υπάρχουν από τότε πολλές διαμαρτυρίες των κατοίκων, οι οποίοι αναγκάζονταν να μεταφέρουν από ολόκληρο τον οικισμό αλλά και από κάποια καταστήματα του Νυδριού  τα σκουπίδια τους (συνήθως με αυτοκίνητα και με μηχανάκια) στους μοναδικούς δυο  κάδους της οδού Βλασσοπούλου, οι οποίοι κατέληξαν να είναι μονίμως γεμάτοι μέσα (και γύρω τους) και βέβαια αποτελούσαν εστίες ρύπανσης, δυσωδίας, μόλυνσης και κέντρο διασκέδασης των αδέσποτων γατών.

Ο αντιδήμαρχος κ. Αργυρός μου είχε απαντήσει τότε επί λέξει ως εξής:

«…σε επίσκεψη που έκανα στο Νυδρί με τον Αντιδήμαρχο Ζουριδάκη και τον Προϊστάμενο της Υπηρεσίας έχουμε καταγράψει όλες τις θέσεις κάδων, έχουμε ήδη φτιάξει δεκαπέντε πλαίσια, είμαστε σε φάση προμήθειας ξύλων για να πάμε να κάνουμε τοποθέτηση…»

Σήμερα λοιπόν, πεντέμιση μήνες μετά, η κατάσταση έχει διαμορφωθεί ως εξής:

-Στα πεζοδρόμια της κεντρικής επαρχιακής οδού Νυδρί-Βλυχό  από τα όρια της Τ.Κ.Νεοχωρίου μέχρι το πάρκινγκ του Κοζάκου έχουν τοποθετηθεί (φυτευτά) στα πεζοδρόμια 13 μόνιμα μεταλλικά καλάθια μικρού διαμετρήματος και χωρητικότητας, που μάλλον θα αποδειχθούν ανεπαρκή κατά την διάρκεια της τουριστικής περιόδου.

-Στην οδό Π. Βλασσοπούλου που υπήρχε και το μεγαλύτερο πρόβλημα, τον περασμένο Αύγουστο προστέθηκε και τρίτος κάδος ανάμεσα στους δυο προϋπάρχοντες.

Τα παιδία παίζει…

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                           (Μάλλον για ρουσφετάκι σε επαγγελματία  της περιοχής πρόκειται) .Κι έτσι αντί να λυθεί  το πρόβλημα έγινε ακόμα μεγαλύτερο. Γιατί αντί να συμπληρωθεί ο αριθμός των κάδων που λείπουν και να τοποθετηθούν οι προϋπαρχοντες και οι νέοι  με τρόπο ώστε να καλύψουν ολόκληρο το μήκος της οδού, παρέμειναν οι δυο παλιοί στην θέση τους κι ο νέος (ο τρίτος) τοποθετήθηκε «κολλητά» στον ένα, έτσι ώστε να είναι και οι τρεις τους στην ίδια συνολική απόσταση των 25 μέτρων πάλι, μη υπάρχοντος τίποτε στο υπόλοιπο τμήμα του δρόμου που είναι 430 μέτρα!! Α, για να μην αδικήσουμε τους άρχοντες,«υπάρχει και μια «πρόοδος»: Οι δυο κάδοι (ένας παλιός κι ο διπλανός του  νέος) τοποθετήθηκαν πλέον σε μεταλλικό πλαίσιο, μην τυχόν και τους χάσουμε!!!

 Κατόπιν όλων αυτών ερωτάμε τους προαναφερόμενους αρμοδίους. :

  1. Για ποιον λόγο και με ποια ακριβώς λογική οι άρχοντες επιμένουν στην λογική του παραλόγου και σχεδίασαν τρεις κάδους τον ένα δίπλα στον άλλο σε 25 μέτρα μήκους δρόμου, αφήνοντας χωρίς κάδο τα υπόλοιπα 430;
  2. Έχουν βάση οι υποψίες αρκετών εκ των κατοίκων πως επιμένουν σ΄ αυτόν τον παραλογισμό σαν «τιμωρία» όσων τόλμησαν να διαμαρτυρηθούν;
  3. Υπάρχει ελπίδα να σοβαρευτούν κάποτε οι άρχοντες, ν΄ αφήσουν τα παιχνιδάκια και να κάνουν τα αυτονόητα;
  4. Θα μας δοθεί ποτέ εκείνο το ακριβοθώρητο πλάνο που υποτίθεται πως υπάρχει και ορίζει τις ακριβείς θέσεις των κάδων καθαριότητας στον οικισμό του Μ. Αυλακίου, κάτι που το έχουμε ζητήσει (μάταια) σχεδόν σε κάθε σχετική μας ερώτηση με το πρόβλημα, από την αρχή της θητείας της παρούσης δημοτικής Αρχής ή θα πρέπει να περιμένουμε και τους υπόλοιπους 11 μήνες ελπίζοντας πως τότε η υπηρεσία καθαριότητας, η χειρότερη και με διαφορά του δήμου Λευκάδας (τουλάχιστον από το 2.οοο και μετά που παρακολουθούμε τα πράγματα), θα πάρει την ανταμοιβή που της αξίζει και θα μας απαλλάξει από την απαράδεκτη παρουσία και συμπεριφορά των παιχνιδιάρηδων αρχόντων της;
  5. Εμείς πάντως δεσμευόμαστε πως σε ολόκληρο το εναπομείναν διάστημα της θητείας μας στο Δημοτικό Συμβούλιο, δεν θα κουραστούμε να επανερχόμαστε στο πρόβλημα και να στηλιτεύουμε τις συμπεριφορές, τα παιχνιδίσματα και τα απωθημένα αυτών των παιδιών!

***

Υ.Γ:  Και επειδή ο λογαριασμός σε τέτοια πράγματα συνήθως έρχεται με τις εκλογές, θα συστήναμε στους παιγνιδιάρηδες άρχοντες να μετρήσουν με προσοχή τις εισπράξεις τους τότε, σε όλη την Κοινότητα Νεοχωρίου, μια που δεν  υπάρχει σύστημα καταμέτρησης χωριστά των ψήφων του Μ. Αυλακίου!  Ακόμα κι έτσι όμως, είμαι βέβαιος πως θα έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον η σύγκρισή τους με τις προηγούμενες εκλογές…

 

(* Ο ΝΙΚΟΣ ΓΑΖΗΣ είναι Δημοτικός Σύμβουλος με την παράταξη Δίαυλος)

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *