Τ.Ο. Λευκάδας του ΚΚΕ: ΟιεΕξελίξεις για το ζήτημα της περιοχής του Κάστρου

Τ.Ο. Λευκάδας του ΚΚΕ: Εξελίξεις για το ζήτημα της περιοχής του Κάστρου

«Ότι δεν μπόρεσε να περάσει ως απόφαση απ’ το δημοτικό συμβούλιο η Δημοτική αρχή του κ. Καλού (ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ), προσπαθεί να το κάνει τώρα δια μέσου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου».

 

Θυμίζουμε ότι η εισηγητική πρόταση στο δημοτικό συμβούλιο του κ. Δημάρχου ήταν να χρησιμοποιηθεί το πόρισμα της Επιτροπής Εργασίας του Δήμου, και από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο για να προχωρήσει η διαδικασία παραχώρησης της περιοχής του Κάστρου αλλάζοντάς μόνο την παραχωρούμενη έκταση. Ωστόσο, η μελέτη  της εταιρείας «έβγαζε μάτι» ότι καταπατούσε στοιχειώδεις όρους του διαγωνισμού που αφορούσαν, την έκταση του παραχωρούμενου χώρου, της δόμησης, της προστασίας κλπ.

Την περίοδο που ακολούθησε τα δύο δημοτικά συμβούλια (30/8 και 2/11) κάτω από τις καταγγελίες και τη ρητή τοποθέτηση σχεδόν όλων των φορέων του νησιού και την κινητοποίησή μαζικά κόσμου, οι υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις και οι παρατάξεις τους που είχαν συμφωνήσει με την παραχώρηση της περιοχής και τη διενέργεια διαγωνισμού, επί θητείας της προηγούμενης δημοτικής αρχής του κ. Δρακονταειδή (ΣΥΡΙΖΑ), αναγκάστηκαν να αλλάξουν την τοποθέτησή τους και να εναντιωθούν στην συγκεκριμένη διαδικασία παραχώρησης.

Επιβεβαιώνεται η στάση των εκλεγμένων μας δημοτικών συμβούλων, με το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης, όπου εξαρχής έθεσαν το ζήτημα για πολιτική απόφαση καμιάς ιδιωτικοποίησης – παραχώρησης σε ιδιώτη της περιοχής και διεκδίκησης κρατικής χρηματοδότησης για την ανάπλαση  της περιοχής με κριτήριο την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών για μπάνια, αθλητισμό, πολιτισμό. Η τοποθέτηση μας στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο, ότι η τελική απόφαση της δημοτικής αρχής και της παράταξης του κ. Σολδάτου άφηναν επί της ουσίας την πόρτα ανοιχτή στην επιχειρούμενη παραχώρηση κάτι που επιβεβαιώνεται και με τις τελευταίες εξελίξεις που διαδραματίστηκαν στην συνεδρίαση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου στις 14/11.

ΤΑ ΠΕΡΙ ΑΥΤΟΝΟΜΟΥ ΟΡΓΑΝΟΥ για το ΔΣ του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, ΔΕΝ ΠΕΙΘΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑΝ! Πίσω από το πρόσωπο του κ. Καρβούνη, πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου βρίσκεται η δημοτική αρχή (ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ) που υλοποιεί κατευθύνσεις της κυβέρνησης για την ιδιωτικοποίηση δημόσιων χώρων. Άλλωστε, είναι χαρακτηριστική η στάση και του κ. Βικέντιου (δημοτικού συμβούλου της παράταξης του κ. Καλού) σε όλες τις συνεδριάσεις του Λιμενικού Ταμείου για το συγκεκριμένο θέμα, έτσι και στην τελευταία συνεδρίαση, όπου ακολούθησαν κοινή γραμμή με τον κ. Καρβούνη. Ή μήπως είναι και αυτός μη αιρετός;

Το Λιμενικό Ταμείο έχει συγκεκριμένο συσχετισμό δυνάμεων από τις παρατάξεις των ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ. Κανείς δεν πρέπει να «βγάλει την ουρά του απ’ έξω». Εδώ ειναι τα κάστανα, εδώ και η φωτιά! Τα μεσοβέζικα τερτίπια να τ’ αφήσουν και να παρθεί εδώ και τώρα απόφαση για την ανάκληση των αποφάσεων παραχώρησης και για το σταμάτημα του διαγωνισμού!

            Η περιοχή του Κάστρου ανήκει στο λαό, δεν θα επιτρέψουμε την παραχώρηση σπιθαμής από γη σε ιδιώτη! Καλούμε το Λευκαδίτικο λαού να συνεχίσει να υπερασπίζεται τα συμφέροντά του. Να δώσει ηχηρή απάντηση μέσα από τους μαζικούς φορείς του κινήματος για να σταματήσει οποιοσδήποτε σχεδιασμός ιδιωτικοποίησης της περιοχής, σημερινός ή μελλοντικός.

16/11/2022

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *